top of page
Ara

Sporcu ruhuyla hareket eden lider olmak

Liderler ellerinden gelenin en iyisini yapmak için zihinlerini ve bedenlerini beslemelidir

Yirmi yıl önce, ESPN'nin günlük poker yayınlarının aniden ortaya çıkışı, küresel tartışmalara yol açtı. Küresel nesnelerin ve terli beşliklerin yokluğu göz önüne alındığında, kart oynama kapsamı nasıl olur? Kartların, satrancın ve hecelemenin yeterli olduğu konusunda ortaya çıkan fikir birliği bana ancak sözlüğe döndüğümde anlamlı geldi.


Merriam-Webster, sporcuyu “fiziksel güç, çeviklik veya dayanıklılık gerektiren egzersizlerde eğitilmiş veya yetenekli bir kişi” olarak tanımlar. Satranç gibi, değişime öncülük etmek de dayanıklılık gerektirir ve fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak zarar verir.


Liderliğin günlük talepleri yüksek stresli bir çalışma ortamı yaratır. Aralık ayında yapılan bir ankette, çalışanların yüzde 76'sı tükenmişlik bildirdi. Bu zorluklar özellikle liderler arasında göze çarpıyor ve hatta pandemi öncesinde bile görülüyor: örneğin okul müdürlerinin stres belirtileri yaşama olasılığı genel nüfusa göre neredeyse iki kat daha fazla. Değişimi sıkı zaman çizelgelerinde günlük olarak yönetmek, genellikle aşırı gergin ekip üyeleri ve paydaşlarla kesintisiz iletişim gerektirir. Çalışma, bir maraton süresince bir sprint hızı gerektirir.


Hem sporcular hem de liderler için yoğun bir sezon boyunca performansı sürdürmek, dikkatli planlama ve tutarlı uygulama gerektirir. Liderler, karar vermeyi desteklemek için iyi bir zihinsel keskinliğe ve enerjiye ihtiyaç duyarlar. Liderler, bir sporcunun destek sisteminin bütünsel faydalarına paralel olan kapsamlı bir plandan yararlanır.


Bu 8 strateji, optimum liderlik performansı için temel oluşturur:


1. Öncelikleriniz konusunda net olun

Liderlik rolünü yerine getirmek, yalnızca kuruluş için değil, kendiniz için de net bir vizyon gerektirir. Hayatınızdaki en önemli şey nedir? Neye doğru ilerlemek istiyorsunuz ve neden? Bu öncelikler rolünüzün hedefleriyle nasıl karşılaştırılır? Kişisel misyonunuz ile günlük profesyonel deneyimleriniz arasındaki uyum, yerine getirme ve tükenmişliği önlemek veya azaltmak için esastır.


2. Zihninizi ve bedeninizi besleyin

Ne yediğiniz, düşüncenizin kalitesini doğrudan etkiler. Buradaki kasıtlılık özellikle önemlidir, çünkü yüksek stres seviyeleri iştahı ve duygusal yeme davranışlarını artıran kortizol hormonu artışlarına yol açabilir. Bir okul lideri olarak, yoğun bir program nedeniyle sık sık öğün atladım ve su içmeyi unuttum; diğer günlerde, hareket halindeyken bir şeyler yemeyi seçtim. İşlenmiş gıdalar besin yoğunluğu bakımından düşüktür; Deniz ürünleri, yumurtalar, kabuklu yemişler, tahıllar, meyveler ve sebzeler gibi besinlerle yoğun gıdaları tüketmek ve beyin aktivitesi için yeterli su gereklidir.


Dinlenmek, vücudunuzun yiyeceğinizdeki besinleri emmesini sağlar. Oturmak, rahat bir ortamda diğer insanlarla bağlantı kurmak ve yemeğinizi tamamen çiğnemek için zaman ayırırsanız, beyniniz size daha iyi hizmet eder.


3. Sürdürülebilir bir şekilde egzersiz yapın

Sporcular, iyileşmeyi ve güçlü performansı desteklemek için vücutlarını hareket ettirmelidir. Liderler tipik olarak iki yoldan birinde yetersiz kalırlar. Birçoğu yeterince hareket etmiyor; Yirmi dakikalık hafif egzersiz, daha odaklanmış, duygusal olarak dengeli, daha mutlu ve daha sakin hissetmenizi sağlayan serotonin salınımını tetikleyebilir. Hareketin aşırı olması gerekmez: yürümek düşünmenize yardımcı olur, ruh halinizi iyileştirir ve daha iyi uyumanıza yardımcı olur.


Bir egzersiz alışkanlığı geliştirdiyseniz, hedeflerinizi destekleyip desteklemediğini değerlendirin. Yoğun bir fitness dersi sizi mide bulandırıcı, bitkin veya yaralı bıraktığında, bu size nasıl yardımcı olur? Aslında, yüksek yoğunluklu çalışma, beyin sisini teşvik edebilir. Stratejik planlama oturumunuzdan önce yapmak istediğiniz gerçekten bu mu? İdeal, ortada bir yerdedir. Kapasitenize ve becerilerinize uygun bir direnç antrenmanı ve aerobik çalışma dengesi sizi en iyi şekilde destekleyecektir. Kuvvet antrenmanının uyku ve bilişi iyileştirdiği ve kaygı ve depresyonu hafiflettiği bulunmuştur.


4. İyi uyuyun

Tüm insanlar için uyku yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir, ancak çoğu Amerikalı yeterince almıyor. Uyuyakalmak, daha zayıf karar verme ve sağlık ile ilişkilidir . İşin zor yanı, uykusuz kaldığınızda beyniniz bunun ne kadar uykusuz olduğunun farkına varmaz. İhtiyacınız olan uykuyu aldığınızdan emin olmak için adımlar atın. Karanlık, serin bir yatak odasına giden rüzgarlı rutinler, ertesi gün en iyi halinize ulaşmanıza yardımcı olur.


5. Çalışmayı ve dinlenmeyi dengeleyin

Hem kısa hem de uzun vadede dinlenme ve iyileşme ile çalışmayı dengelemeyi düşünmek önemlidir: gün, hafta, ay, yıl. Çoğu insan, ister yeni bir projeden, ister personel yetersizliğinden, isterse çalışma koşullarındaki önemli aksaklıklardan kaynaklansın, sürdürülemez profesyonel süreçlere girer. Tükenmişliği önlemek için bu zamanlardaki çalışma oranı dinlenme ile dengelenmelidir. Periyodik itmeler kaçınılmaz olabilir, ancak dinlenme ve toparlanma ile dengelenmelidir. Kendinizi tüm yıl boyunca her gün başlangıç ​​atıcısı olarak atmayın.


Ekibinizi etrafınızda güçlendirerek tam bir boğa güreşi alanı oluşturun. Liglerin oyuncu dakikalarını ve atış sayılarını tam olarak takip etmesinin bir nedeni var. Aşırı kullanımdan ve tükenmişlikten kaçınmak için dönemlere ayırmalısınız. Konvansiyonel programlar dinlenmeniz için zaman ayırır: gecelerinizi, hafta sonlarınızı ve tatillerinizi fişten çekmek ve iyileşmek için kullanın.


6. Duygularınızı düzenleyin

Sporcular, en iyi performanslarını ortaya çıkarmak için duygularını düzenleyebilirler. Duygusal istikrar, siz ve ekibinizdeki en iyi performansı ortaya çıkarır. Farkındalık uygulamak, duygularınızı o anda fark etmek, nefes almak ve belirli duygular hakkında farkındalık oluşturmak, bunların tümü liderlik etme yeteneğinizi destekler. Bu stratejileri kendi duygusal sağlığınız için uyguladıktan sonra, ekibinizin de aynı şeyi yapmasına destek olacak yollar oluşturmayı düşünün. İnsanların sürekli gelişmek için kendilerini güvende hissettikleri bir alan oluşturmak, sizinle başlar.


7. Devamlı öğrenin

Elit sporcular sadece her gün daha iyiye giderek zirvede kalırlar. Modern ekipler, video ve veri analitiği gibi yeni bilgi kaynaklarından yararlanarak son yıllarda gelişme kaydetti. Liderler de bilinçli olarak öğrenmenin yollarını aramalıdır. Neyin iyi gittiğini ve neyin gitmediğini günlük olarak yansıtmak için zaman ayırın. Koçunuzdan ve meslektaşlarınızdan aktif olarak geri bildirim isteyin ve ekibinize onların fikirlerini nasıl dahil ettiğinizi gösterin. Ekibinizin öğrendiği bir kültür yaratmak sizinle başlar.


8. Alışkanlıklar ve rutinler oluşturun

Davranışlarımızın yüzde 40'ı alışkanlıktır. Yoğun programlar, önceliklendirme, dinlenme, beslenme, hareket, öğrenme ve duygusal düzenleme konularında günlük bilinçli seçimlere izin vermez. Bu alanların her birinde tutarlı rutinler oluşturmak, her gün elinizden gelenin en iyisini yapmak için çok önemlidir. Uzun vadede, tutarlılık kısa, yoğun patlamalardan daha iyi performans gösterir.

Vücudumuz ve işimiz hakkında karmaşık mesajlar alır ve içselleştiririz. Liderlik performansını optimize etmek, profesyonel ve kişisel vizyonları alışkanlıklarla uyumlu hale getirmeyi gerektirir. Profesyonel sporlarda olduğu gibi, lider değişim, sonuçlarınızı en üst düzeye çıkarmak için günün her saatinde disiplin gerektirir.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page