top of page
Ara

Sosyal medya platformları birbirine benzemeye başladı

Pazarlamacılar için bunun anlamı ne olabilir?

Sosyal medya platformları birbirine benzemeye başladı

Sosyal medya tarihinin son yirmi yılında hiçbir zaman dört büyük sosyal platformun özellikleri, reklam formatları ve diğer iş girişimleri bugün olduğu kadar benzer görünmedi. Ancak, sadece birbirine benzemiyorlar - sosyal platformların yeni tekliflerinin çoğu, 2020’nin patlama yapan sosyal yıldızı TikTok'a selam veriyor.


Bu, sosyal ağların kendilerini farklılaştırarak kitleleri çekmeye çalıştığı önceki yıllardan büyük bir değişim. Twitter'ın 2016'da kendisine bir haber uygulaması demeye başladığını hatırlıyor musunuz? Hatta uygulamasını mobil uygulama mağazalarında sosyal ağ kategorisinden kaldırıp haber bölümüne yerleştirecek kadar ileri gitti.


Bu, sosyal platformların birbirlerinin oyun kitaplarından sayfalar almadıkları anlamına gelmiyor: Instagram, 2016'da Snapchat'tan Hikayeler özelliğinden "esinlendi" ve muhtemelen formatı daha başarılı hale getirdi. Bugüne kadar ilerleyin ve Facebook, WhatsApp ve Messenger da dahil olmak üzere tüm uygulamalarına Hikayeler benzeri bir özellik entegre etti ve Twitter'ın artık kendi kaybolan fotoğraf ve video özelliği 'Fleets' var.


Ancak değişim 2020'den önce hareket halindeyken, salgın bu değişikliklerin gerçekleşme hızını büyük ölçüde artırdı. Pandemi, sosyal medya kullanımını –özellikle TikTok'ta– ilerletip reklam harcamalarını geçici olarak yavaşlatırken, Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter ve diğerleri, kullanıcıları elde tutmak ve gelir akışlarını çeşitlendirmek için hızla yeni hizmetler sunmaya devam ediyor.


Sonuç mu? Platformların daha fazla ortak noktaya sahip olduğu yeni bir sosyal medya dünya düzeni.

2021'de pazarlamacılar, sosyal mülklerin neyin işe yarayıp neyin yaramadığını bulurken hizmetlerini modernize etmeye başlamasını bekleyebilir. Kullanıcı tabanları ve değer önerileri farklı kalacağından, her özellik her platformda başarılı olmayacaktır. Twitter kullanıcıları gerçekten Instagram veya Snapchat kullanıcılarının yaptığı gibi geçici içerik istiyor mu veya buna ihtiyaç duyuyor mu? Muhtemelen değil. Instagram kullanıcıları TikTok benzeri kısa videoları benimseyecek mi? Tüm işaretler 'evet'i gösteriyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page