top of page
Ara

Sony yakında PS3, PSP ve PS Vita'nın PlayStation mağazalarını kapatacak

Sony, 2 Temmuz'da PS3 için PlayStation Store'u ve 27 Ağustos'ta ise Vita'yı kapatacağını duyurdu

Sony, 2 Temmuz'da PS3 için PlayStation Store'u ve 27 Ağustos'ta elde taşınan video oyun konsolu Vita için PlayStation Store'u kapatacağını duyurdu.


Bu, kullanıcıların PS3 ve Vita için oyunların dijital kopyalarını satın alamayacakları anlamına geliyor.


Şirket, "2 Temmuz 2021'de PlayStation3 konsollarında ve 27 Ağustos 2021'de PlayStation Vita cihazlarında PlayStation Store'u kapatıyoruz. Ayrıca, PSP (PlayStation® Portable) için kalan satın alma işlevi de 2 Temmuz 2021'de kullanımdan kaldırılacak" dedi. Güncelleme.


Sony, Kasım 2006'da PS3'ü piyasaya sürdü ve bugüne kadar 80 milyondan fazla konsol satıldı. Vita, 10 milyondan fazla sattı.


Şirket, kullanıcıların daha önce satın alınan oyunları yeniden indirip oynayabileceklerini söyledi.


"Daha önce satın alınmış video / medya içeriğine erişmeye devam edebileceksiniz. Oyunu ve PlayStation Plus kuponlarını kullanmaya devam edebileceksiniz. Kaldığınız sürece PlayStation Plus üzerinden hak iddia edilen oyunları yeniden indirebilir ve oynayabilirsiniz. hizmetin bir üyesi, "şirket bilgilendirdi.


Ancak kullanıcılar artık PS3, PS Vita ve PSP'deki oyunlar üzerinden oyun içi satın alma işlemi yapamayacak.


Ayrıca PlayStation Store kapandıktan sonra PSN cüzdan fon kuponlarını (hediye kartları) PS3, PS Vita veya PSP cihazlarında kullanamayacaksınız ve bu cihazlar için işlevsellik satın alamayacaksınız.

0 yorum
bottom of page