top of page
Ara

Sony PS5 zararına satılıyor, ancak Sony rekor kâr rakamları açıklıyor

Bir şirketin neden değerli bir ürünü zararına da olsa satmaya karar verebileceğini merak ediyorsanız, Sony'nin açıklamalarına göz atın

Sony PS5 zararına satılıyor, ancak Sony rekor kâr rakamları açıklıyor

Bir şirketin neden değerli bir ürünü zarara uğratarak satmaya karar verebileceğini merak ediyorsanız, Sony'nin açıklamalarını göz atın. PlayStation 5'te bir zararına sattıklarını söylediler, ancak yine de 10 milyar dolarlık rekor kâr açıklıyorlar.


Son raporlarından not edilecek birkaç nokta.


PS5, Aralık ayı sonunda 4,5 milyon adet sattı; bu, PS4'ün tüm lansman çeyreğinde sattığı miktarla aynı. Ve bu, PS5'in bu süre boyunca (ve şimdi belirsiz bir gelecek için) kısıtlı tedariki ile sınırlı.


Ancak rekor kârlarının nedeninin bir kısmı yine de PlayStation'dan kaynaklanıyor. PS5 bir donanım birimi olarak para kaybederken, Sony'nin oyun bölümü, oyun satışları, PS Plus ve DLC ve mikro işlemler gibi dijital indirmeler sayesinde geçen yıla göre %50 arttı ve PS Plus, bir yıl öncesine göre 9 milyon daha fazla abone ekledi.


Oyun oynamama faktörü, Demon Slayer ve rekor kıran filmi kendilerine büyük zaman kazandıran Sony'nin Anime yatırımları ilk sırada yer alıyor.

Bir şirketin neden değerli bir ürünü zarara uğratarak satmaya karar verebileceğini merak ediyorsanız, Sony'nin açıklamalarına göz atın

Sony’nin yeni hedefi, önümüzdeki mali yıl 14,8 milyon PS5 satmak ve bu mevcut yılın sonunda 7,6 milyon adet satacaklarını söylüyorlar. Önümüzdeki mali yılda PS5'in bulunabilirliğinin artmasını bekliyorlar, ancak yüksek talebi karşılamak için "ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar".


Sony'nin PS5 için agresif fiyat noktası, Xbox Series X'in altını çizmek anlamına geliyordu, çünkü PS5'in dijital bir sürümünü 400 dolara, X'den tam 100 dolar daha ucuza 500 dolardan alabiliyorsunuz ve fark için yalnızca bir disk sürücüsünden ödün veriyorsunuz.


Sony aynı zamanda PS5 disk modelini 500 dolara satsa da ve bu, çoğu oyuncunun istediği sürüm olmasa bile lansmanından bu yana daha yaygın olarak bulunan sürüm oldu. Her iki konsolda da zararla satıyorlar gibi görünüyor.


Microsoft da, Series X'in PS5'e göre güç avantajına sahip mi? Muhtemelen, bunu kamuoyuna açıkladıklarını henüz duymamış olsak da, Microsoft, yalnızca Xbox Live Gold aracılığıyla değil, aynı zamanda 2020 salgını boyunca benimsemenin hızla arttığı Game Pass aracılığıyla büyük bir oyun bölümü kâr elde etmeye devam ediyor. Dolayısıyla, Sony burada "kazanıyor" gibi görünse bile, Microsoft kaybediyor gibi değil (son zamanlarda video oyun alanında tek gerçek kaybedenler Google ve Amazon olmuştur).


Sony, başka bir başarılı yıla hazırlanıyor ve öngörülebilir gelecek için yapabildikleri kadar PS5 satacak. Tüm bunlar, Horizon Forbidden West gibi daha fazla büyük oyunun Xbox’ın Halo Infinite'ına karşı çıktığı bir yıldan kısa bir süre sonra başka bir büyük tatil sezonuna yol açacak.


O zamana kadar, hem yeni nesil konsollar hem de bunların sonucunda oluşan abonelik hizmetleri, her iki şirket için de büyük bir nimet olmaya devam edecek.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page