top of page
Ara

Sodexo Mobil Kart ile akıllı telefonlar yemek kartına dönüştü

Sunduğu uçtan uca dijital çözümleri sürekli geliştiren şirket; Mobil Kart ile yemek kartı yerine telefonla temassız ödeme yapılabilmesini sağlıyor

Kobi Aktüel'e konuşan Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Sistemleri İş Geliştirme ve İş Ortaklıkları Direktörü, İcra Kurulu Üyesi Berna Şamiloğlu Acar, işletmelere yemek, akaryakıt, teşvik ve ödüllendirme, temsil ve ağırlama giderlerinin yönetimine yönelik dijital çözümler sağlayan Sodexo; doğru tüketiciye, doğru teklifi ve öneriyi sunmak için yapay zekâ, analiz ve otomasyon araçlarına yatırım yapıyor.


Türkiye’de 28 yıldır faaliyet gösteren ve yemek kartı sektörünün lider markalarından olan Sodexo; müşterilerine, kart kullanıcılarına ve üye iş yerlerine uçtan uca dijital çözümler sunuyor. Firmalar için yemek, akaryakıt, teşvik ve ödüllendirme, temsil ve ağırlama giderlerinin yönetimine yönelik sundukları çözümlerin bulunduğunu dile getiren Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Sistemleri İş Geliştirme ve İş Ortaklıkları Direktörü, İcra Kurulu Üyesi Berna Şamiloğlu Acar, “Çalışanların yemek ihtiyacını diledikleri restoranda karşılamaları için Restaurant Pass yemek kartı hizmetimiz var.


Bunun yanı sıra son dönemde gittikçe önem kazanan bir konu da hijyen. Mobil Kart çözümümüz sayesinde, artık tüm akıllı telefonlar birer yemek kartına dönüştü. Tamamen dijital süreçlere sahip çözümlerimizle bu kaygıya da cevap veriyor, temassız bir ödeme yöntemi sağlıyoruz. Şirketler ise dakikalar içinde çalışanları için mobil kart edinip, kullanmalarını sağlayabiliyor, fiziksel kartların üretim süreleri ve lojistik süreçleri ile ilgilenmek zorunda kalmıyorlar” diyor.


Temassız, güvenli ve hijyenik ödeme imkanı

Bu yıl pandemi süreciyle birlikte hijyenik ve temassız ödemelere yönelik bilinç ve talebin artması ile pandemi öncesinde uygulamaya aldıkları dijital çözümleri geliştirerek yaygınlaştırdıklarını aktaran Acar; öncelikle tamamen dijital ve temassız ödeme araçları sunmak adına, sektörle özdeşleşmiş olan tüm kağıt çek ve fiziksel kart üretimini durdurduklarını açıklıyor. Acar, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Mobil Kart ile müşterilerimiz, kart dağıtım süreçleri olmadan çalışanlarına anında yemek kartı verebilir hâle geldiler. Çalışanlar da aynı gün içinde bu haktan faydalanmaya başladılar. Ayrıca Mobil Çek çözümümüzle bu dönemde çalışanlarına esnek yan haklar, performans ödüllendirme ya da dönemsel destek için alışveriş çeki vermek isteyen firmalara tamamen dijital ve hijyenik bir çözüm sunmuş oluyoruz.


Çalışanlar ise hem temassız bir şekilde bu destekten yararlanıyor hem de Sodexo’nun geniş üye ağında seçme özgürlüğüne sahip oluyorlar. Mobil Ödeme çözümümüz sayesinde kart kullanıcılarımız ödemelerini temassız, güvenli ve hijyenik bir şekilde, kolayca yapabiliyorlar. Üye ağımızın neredeyse tamamında kullanılabilen, herhangi bir POS modeli ile sınırlı olmayan, kod bazlı ödeme yöntemi bu dönemde çok yoğun olarak tercih ediliyor. Online Ödeme çözümümüz, artan e-ticaret eğilimi ve alışkanlıklarına parallel olarak giderek daha çok hayatımıza giren online yemek ve gıda alışverişlerinin yemek kartları ile ödenebilmesini sağlıyor.”


Farklı yan haklara yönelik hizmetler

Sodexo olarak yapay zekâ, analiz ve otomasyon araçlarına yatırım yaparak büyük veriyi işlediklerini ifade eden Acar, böylece doğru tüketiciye, doğru teklifi ve öneriyi sunmak için çalıştıklarını kaydediyor. Acar, “Kart kullanıcılarımıza uçtan uca dijital bir deneyim yaşatacak şekilde ürünlerimizi geliştiriyor, iş ortaklıklarına imza atıyor ve yatırımlar yapıyoruz. Yemek kartının yanı sıra ulaşım, sağlık, giyim, kreş, eğitim gibi farklı yan haklara yönelik sunduğumuz hizmetleri genişletmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda ana hedefimiz kart kullanıcılarımızın iş ve kişisel hayatlarına yönelik çözümler sunan, onlara değer katan bir platform hâline gelmek” diyerek sözlerini tamamlıyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page