top of page
Ara

Snapchat, Aralık ayı Boyunca günde 1 Milyon Dolar dağıtıyor!

Snapchat, 2020'nin sonuna kadar platformda viral olan içerikleri üreten kullanıcılara günlük 1 milyon dolarlık ödülden pay verecek

Spotlight adı verilen yeni uygulamasını devreye sokan Snapchat, en çok beğenilen videoları bir araya getirecek.


Youtube ve Twitch gibi gelirini kullanıcılarıyla paylaşan platformların aksine, Spotlight üzerinden paylaşılan videolar isimsiz olacak. Böylece, takipçi sayısı gözetmeden her kullanıcı viral olmak için eşit şansa sahip olacak.


Spotlight seçeneğiyle paylaşılan videolar, moderatörlerin filtresinden geçerek yayınlanacak. Bir takım kuralları ve ilkeleri takip etmeyen, siyasi içerikli videolar elenecek.


Snapchat uygulamasının sahibi olan Snap şirketi, üçüncü çeyrek bilançosuna dair rakamları açıklarken günlük 249 milyon kullanıcısının olduğunu belirtmişti. Şirketin açıklamasına göre 100 bin izlenmeyi aşan her video, ödülden pay alma hakkına sahip olacak.


Snapchat'in bu uygulamasının, TikTok ile rekabet etme çalışmasından doğduğu konuşuluyor. Instagram, Youtube, TikTok gibi platformlarda takipçi kitlesi yakalamak daha kolay olduğu için, Snapchat'de çekilen videolar bu platformlarda viral oluyor. Firma, kendi kitlesini yaratarak bu durumun önüne geçmek istiyor.


Bu adımla, ilk defa bir sosyal medya şirketi, takipçi sayısı gözetmeden gelirini direkt olarak takipçileriyle paylaşmış olacak.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page