top of page
Ara

Şimdi Influencer pazarlama yatırımları için ideal bir zaman

Inluencer katılımı artırır ve düşük maliyetlidir.

Koronavirüs, reklam endüstrisini kargaşa içinde bıraktı. Birçok ofisler kapalı ve insanlar uzunca süredir evden çalışıyor. Prodüksiyonlar ertelendi veya pazarlama bütçeleri kesintilerden ötürü iptal edildi. Bir şeyler yapmanın geleneksel yolu bitti, yani etkili, verimli, çevik ve sonuçları yönlendiren influencer pazarlamaya yatırım yapmak için mükemmel bir zaman.


Ölçülebilir Yatırım getirisi açısından, influencer katılımı çoğu marka içeriğinden çok daha yüksektir. Facebook'taki marka videolarının ortalama izleme süresi 4,57 saniye, etkileyiciler onlarca dakika alıyor. Son çalışmalara göre, etkileyiciler Gen Z ve Millennials'taki ünlülerden veya sporculardan daha güvenli olduğu saptandı. Normal şartlar altında, bunlar influencerlarla çalışmak için harika nedenlerdir. Bugünkü manzara göz önüne alındığında, birkaç neden daha var.


Inluencer sürekli üretiyor

Büyük toplulukların bir araya gelmesi kısıtlanması nedeniyle, az sayıda yapım gerçekleşiyor. Ancak, müşterilerin hâlâ ve daha fazlasına ihtiyaçları var. Influencer, tek bir noktadan çözüm üretiyorlar çünkü yetenek / yönetmen / yapımcı / editör / DP / medya dağıtıcısı bir araya getiriliyor. Sınırlı kaynaklara sahip içerik oluşturmak için herkesten daha iyi kuruluyorlar - bunu yıllardır yapıyorlar.


Inluencer hallice daha uygun bütçeyle yönetilebilir

Markalar ve ajanslar durgunluğa hazırlık için kemerlerini sıkıyorlar. Etki yaratanlar da etkiyi hissediyorlar. Kampanyalar erteleniyor veya iptal ediliyor. Yakın tarihli bir rapor, influencer fiyatlarının yüzde 25 oranında düşeceğini gösteriyor. Sonuç olarak, influencerlar ile her zamankinden daha ucuz çalışabilirsiniz.


Influencer etkileşimi daha hızlıdır

Aynı zamanda influencer fiyatlandırması düşüyor, izleyicileri büyüyor. Dünyanın büyük bir kısmı iç mekânlarda zorlanırken sosyal medya kullanımı hızla artmaktadır. Facebook ve Instagram canlı akışlarda %50 artış gördü. Twitch’in görüntülemesi iki hafta içinde yüzde 31 arttı. YouTube’un ABD görüntülemesi %63 arttı. Etkileyenler bundan yararlanıyor, bazılarının Instagram sponsorlu yayınlarda "beğeniler" de %76 kadar bir artış gördüğü bildiriliyor.


Influencer pazarlama çalışmaları

Herkes çevrimiçi alışveriş yapmak zorunda kaldığında, etkileyiciler normalden daha fazla alışveriş yapıyor. Satış ortağı pazarlamacılarından elde edilen veriler, etkileyiciler yoluyla satışlarda artışlar gösterdi. Yerli ve küresel çapta eTicaret faaliyetlerinde %30'dan fazla işlem yapıldığı raporlandı.


Ancak ajanslar dikkatli hareket etmeli

Yararları açık olsa da, bir uyarı sözüm var. Bugünkü manzara göz önüne alındığında, ajansların dikkatle izlemesi gerekiyor. Tüm influencer pazarlaması aynı değildir ve en iyi programlar güvenilir ortaklarla işbirliğidir. Etkileyenler insanlardır ve bazıları platformlarını iyi kullanmak için bazı insanlar sorumsuzca (ve çok kamuya açık) hareket edebilirler. Akıllıca seçim.


"Evde barınak" dünyasında, reklamverenler ve ajanslar, hızlı, ucuz ve birkaç promosyon doları ile bir şeyler oluşturmak için uğraşıyorlar - sadece etkileyicilerin yıllardır yaptıkları şeyler. Her zamankinden daha fazla, uzmanlara yatırım yapma zamanı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page