top of page
Ara

Signal sohbetlerinizi yeni bir telefona nasıl aktarabilirsiniz?

Yeni bir akıllı telefon kurmak zahmetli olabilir, ancak Signal'in mükemmel aktarım aracı sayesinde tüm konuşmalarınızı taşımak zorunda değilsiniz

Signal sohbetlerinizi yeni bir telefona nasıl aktarabilirsiniz?

Signal, birçok harika mesajlaşma uygulamasının sahip olduğu bir özelliği getiriyor; bunlardan biri artık Android ve iOS için kullanılabilen ve konuşmaları bir telefondan yenisine taşımayı olabildiğince basit hale getiren bir aktarım aracıdır. Kullanıcıların, revize edilmiş şartları kabul etmemeleri halinde uygulamanın özelliklerine erişimlerini hakkında bilgilendirme ekranını görerek, ne tür bir işlem yapmak istediğine karar verebilecek. Yaklaşan WhatsApp politika değişikliklerinin ışığında, birçok insan alternatif olarak Signal'e yöneliyor. WhatsApp ile aynı özelliklerin çoğuna sahip, her zaman yeni özelliklerle güncellenen uygulama, yakın zamanda tüm mesajlar için aynı düzeyde uçtan uca şifreleme sunmaya başlamıştı. Açık kaynak doğası ve Facebook sahipliğinin olmaması nedeniyle, çok daha güvenli bir hizmet olarak da görülüyor.


Bununla birlikte, tıpkı WhatsApp gibi, tüm mesajlar için uçtan uca şifrelemenin etkinleştirilmesi kolaylık pahasına geliyor. Telegram veya Facebook Messenger gibi uygulamaların aksine, Signal aynı anda yalnızca bir telefonda kullanılabilir ve tüm konuşmalar cihazda yerel olarak depolanır. Başka bir deyişle, birisi Signal hesabına yeni bir telefonda giriş yaparsa, önceki konuşmalarını hemen görmez. Neyse ki, Signal'in taşıma aracı onları hareket ettirmeyi mümkün kılıyor.


Bir iPhone kullanan ve en son modele sahip olanlar için Signal, sürecin oldukça basit olduğunu garanti ediyor. Başlamak için hem yeni hem de eski iPhone'ların birbirine yakın olduğundan, Wi-Fi ve Bluetooth'un etkinleştirildiğinden ve Düşük Güç Modunun devre dışı bırakıldığından emin olun. Yeni iPhone'da, Signal uygulamasını App Store'dan yükleyin ve oturum açma / kayıt işlemini tamamlayın. İşlem tamamlandıktan sonra, 'iOS Cihazından Aktar'a ve ardından' İleri'ye dokunun. Şimdi, eski iPhone'da Signal'i açın ve ekranda bir açılır pencere olmalıdır. 'İleri'ye dokunun, küçük bir kamera açılır ve ardından yeni iPhone'daki QR kodunu taramak için eski iPhone'u kullanın. Bu, yalnızca birkaç dakika alması gereken aktarım sürecini başlatacaktır.


Android telefonlar arasında Signal sohbet geçmişini yeni cihaza aktarma

Signal'in aktarım aracı 2020'den beri iOS uygulamasında mevcut ve Android Police tarafından tespit edildiği gibi, özellik artık Android uygulamasına da gidecek gibi görünüyor. Şu anda yalnızca Signal beta uygulamasında (özellikle sürüm 5.5.0) kullanılabilir, ancak geçiş süreci çok benzer. Eski Android telefonda Signal'i açın, 'Ayarlar'a,' Sohbetler'e ve ardından 'Hesabı aktar'a dokunun. Ardından, yeni Android telefonu alın ve üzerine Signal kurun. Uygulamayı açın, 'Hesabı aktar veya geri yükle'ye ve ardından' Android cihazdan aktar'a dokunun. İPhone'lar arasında mesaj aktarmaya benzer şekilde, aktarım Wi-Fi üzerinden yerel olarak yapıldığından, her iki Android telefonun da aynı ağda olması tavsiye edilmekte.


Sohbetler Android veya iPhone'lar arasında aktarılsın, tüm konuşmalar tıpkı eski cihazdaki gibi uçtan uca şifrelenmiş olarak kalır ve her şeyin her zamanki gibi güvenli kalmasını sağlar. İlk etapta konuşmaları manuel olarak aktarmak zorunda kalmak, Signal'in rakiplerinden bazılarına kıyasla hafif bir rahatsızlıktır, ancak veri gizliliği açısından hiçbir şeyin kaybolmadığını düşünürsek, her yönüyle oldukça harika bir çözümdür.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page