top of page
Ara

Siber Suç, 2025'e kadar dünyaya yıllık 10,5 trilyon Dolara mal olabilir

İşletmenizin siber saldırıların kurbanı olmasına izin vermeyin, teknolojilere yatırım yapmayı tekrar değerlendirmekte fayda olabilir

Siber Suç, 2025'e kadar dünyaya yıllık 10,5 trilyon Dolara mal olabilir

Teknolojiye giderek daha fazla bağımlı hale gelen bir dünyada, siber güvenlik, girişimciler ve küçük ve orta ölçekli işletmeler için son derece önemli bir önceliktir. Ve pandeminin ardından daha da önemli hale geldi. Haziran 2020'de Verizon, Verizon yıllık iş veri ihlalleri araştırma raporunu (DBIR) yayınladı ve raporun bulguları, küçük ve orta ölçekli işletmelerin salgın sırasında özellikle yüksek veri ihlali ve siber saldırı riski altında olduğunu ortaya koydu.


Bunun nedeni, her zamankinden daha fazla insanın evden çalışması, tek tip güvenlik uygulamalarının uygulanmasını ve işverenlerin işçilerin tam olarak ne yaptığını bilmesini zorlaştırmasıdır. Bu belirsiz zamanlarda, girişimcilerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin yalnızca siber güvenliğin değerinin farkına varmaları değil, aynı zamanda günlük operasyonlarıyla ilgisini gerçekten anlamaları hayati önem taşımaktadır. İşte siber güvenliğin bu kadar önemli olmasının üç temel nedeni.


Siber saldırılar size önemli miktarda paraya mal olabilir

Kasım 2019'da, Accenture "Siber Suçların Maliyeti" araştırması, işletmelerin maruz kaldığı ortalama yıllık maliyetlerin çeşitli siber suç türleri için balonlaştığını gösterdi. Örneğin, 2018'deki tek bir kötü amaçlı yazılım saldırısı, işletmelere 2,6 milyon dolardan fazlaya mal oldu. Ek olarak, fidye yazılımı maliyetleri 2017-2018 arasında en fazla artarak 533.000 $ 'dan 646.000 $' a %21 artış gösterdi. Ayrıca siber suçların 2025 yılına kadar dünyaya yılda 10,5 trilyon dolara mal olacağı öngörüler de var.


Anlaşılan, siber suç şirketler için inanılmaz derecede maliyetli. Siber güvenliğe öncelik vermeyerek veya önemini fark etmeyerek, uzun vadede işletmenizin alt çizgisine zarar verme şansınızı büyük ölçüde artırırsınız.


Veri ihlalleri işletmenizin itibarını zedeleyebilir

Müşterilerinizin ve paydaşlarınızın verilerini ihlallere ve siber saldırılara karşı uygun şekilde korumak için gerekli adımları atmazsanız, bu size ve şirketinize kötü bir şekilde yansıyacaktır. Yetersiz donanımlı veya dikkatsiz olma itibarınız olabilir ve bu da müşterilerin ve / veya yatırımcıların paralarını başka bir yere götürmelerine neden olabilir. Bu tüketici güven kaybını telafi etmek inanılmaz derecede zor olabilir.


Siber güvenlik herkesi etkiler

Çevrimiçi araçları herhangi bir kapasitede kullanırsanız, siber güvenlikten doğal olarak etkilenirsiniz ve bu nedenle, öneminin farkında olmanız gerekir. Benzer şekilde, siber suçların tek bir cihazdan tüm bir şirket ağına kolayca aktarılabileceği yollar konusunda da bilgili olmalısınız. Örneğin, virüs bulaşmış bir kişisel cihaz şirket ağına veya sistemine bağlanırsa, şirketin diğer sistemlerine de bulaşarak siber saldırılara karşı daha fazla güvenlik açığına yol açabilir.


İşletmenizi siber tehditlere karşı daha iyi korumak için siber güvenlik operasyonlarınızı artırmak istiyorsanız, bir BT destek şirketiyle iletişime geçmeyi düşünün. Ağlar, şifreleme ve erişim kontrolü gibi alanlarda uzmanlaşan bu uzmanlar, siber güvenliğinizi güçlendirmenize büyük ölçüde yardımcı olabilir.


Sonuçta, siber suç, sürekli olarak yaygın kalan talihsiz bir gerçekliktir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler, özellikle belirsiz zamanlarda özellikle savunmasızdır. Sonuç olarak, girişimciler ve küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri araştırmalarını siber güvenliğin önemi konusunda yapmalıdır. Alaka düzeyini doğru bir şekilde anlarken, günlük işlemlerinde siber güvenliğe öncelik vermek için ideal olarak daha proaktif adımlar atacaklar.

0 yorum
bottom of page