top of page
Ara

Samsung Galaxy S21: Söylentiler, lansman tarihi, S Pen ve şimdiye kadar bilinenler

Samsung'un en yeni Galaxy S serisi telefonunu duyurma zamanına oldukça kısa bir süre kaldı

Samsung Galaxy S21: Söylentiler, lansman tarihi, S Pen ve şimdiye kadar bilinenler

Samsung, bir sonraki Galaxy S serisi akıllı telefonlarını normalden yaklaşık bir ay önce duyurarak ve piyasaya sürerek bu yıl yeni bir yaklaşım benimsiyor. Apple'ın iPhone serisiyle daha iyi rekabet etmeyi amaçlayan bir hareket olarak göze çarpıyor.


Beklenenden erken gelmesi bekleniyor. Ancak yaklaşan lansman tarihi nedeniyle, çok sayıda sızıntı ve söylentilerin yüzeye çıkmaya başladı.


Adı ne olacak?

—Ardışık sayılara geri dönüldü: Galaxy S21

—Toplam üç model olacak


Geçen yıl Samsung, Galaxy S10'dan Galaxy S20'ye geçti, ancak bu yıl şirket bir sayı saymaya devam ediyor. Tüm bu yazıda göreceğiniz gibi, Android Police'den Max Weinbach, söylentiler de dahil olmak üzere yaklaşan telefonlarla ilgili birçok önemli ayrıntıyı ortaya çıkardı.


Samsung şu anda bir Galaxy S21, S21 Plus ve bir S21 Ultra hazırlıyor.


Samsung Galaxy S21: Çıkış tarihi

—14 Ocak söylenti ilan edildi

—Telefonlar, birkaç hafta sonra 29 Ocak'ta gönderilmeye başlayacak.


Weinbach'a göre Samsung, yeni Galaxy S21 serisini 14 Ocak'ta duyuracak. Bu, Samsung'un genellikle S serisi güncellemesini duyurduğu zamandan yaklaşık bir ay önce. Olay büyük olasılıkla sanal olarak gerçekleşecek.


Telefonların daha sonra 29 Ocak'ta resmi olarak satışa çıkması bekleniyor.


Samsung Galaxy S21: Fiyatlandırma

—Daha düşük fiyatlar bekleniyor, ancak ne kadar olduğu belli değil


Samsung'un Galaxy telefonlarının fiyatı son birkaç yıldır artmaya devam etti, ancak Galaxy S20 FE'nin başarısı ve bundan kaynaklanan küresel salgın ve ekonomik sorunlar göz önüne alındığında, Samsung'un S20 serisinin fiyatını düşürmesi bekleniyor.


Samsung Galaxy S21: Tasarım

—Birden çok renk varyantıyla gelecek

—Arkadaki kamera tasarımı oldukça beğeniliyor

—Eğimli kenarlar daha sadeleştirilmiş


Galaxy S21'in neye benzeyeceğini açıklamaya çalışmak yerine, işte Weinbach ve Android Police Twitter hesabında paylaştıkları teaser:

Göze çarpan sızıntılar Ice Universe aynı videonun daha uzun versiyonuna sahip ve S21, S21 Plus ve S21 Ultra hakkında daha fazla ayrıntı gösteriyor.

S21'in ekranın her iki yanında düz kenarlara sahip olması beklenirken, S21 Ultra kavisli kenarları koruyacak. S21 Plus'ın neye sahip olacağı belli değil.


Android Police'e göre ekran boyutları sırasıyla 6,2, 6,7 ve 6,8 inç arasında değişecek.


Renklere gelince, her üç renk de yeni bir "Soyut" renk şeması kullanacak. S21 menekşe, pembe, gri ve beyaz renklerde geliyor. S21 Plus gümüş, siyah ve mor renkte gelecek. S21 Ultra ise sadece siyah ve gümüş renkte gelecek.


Yakın zamanda YouTube'da bir video yayınlandı ve birinin Galaxy S21 ile karşılaştırmalı testler de dahil olmak üzere pratik yaptığını gösteriyor.

Samsung Galaxy S21: Özellikler ve teknik özellikler

—Tüm modelleri 5G yeteneğine sahip olacak

—Qualcomm'un Snapdragon 888 işlemcisi

—Ultra'da 10x optik kamera

—S Pen artık sadece Galaxy Note ile sınırlı değil


Samsung'un S21 serisinde Qualcomm'un yepyeni Snapdragon 888 işlemcisini kullanması bekleniyor, bu da doğal olarak kart boyunca 5G bağlantısını içerecek. Tam 5G spesifikasyonları henüz bilinmemektedir, ancak Sub 6'nın pano boyunca destekleneceğini varsaymak güvenlidir ve mmWave desteğinin üst düzey modeller için ayrılma olasılığı vardır.


Reuters, Galaxy S21 Ultra'nın Samsung'un S Pen teknolojisi için destek kazanacağını ve bu da onu ekran kalemi ile çalışan Galaxy Note hattının dışındaki ilk akıllı telefon haline getireceğini bildirdi. Aynı raporda, Samsung'un önümüzdeki yıl Note serisini güncelleme planı olmadığı da belirtiliyor. S Pen'in S21 Ultra için ayrı satılacağı bildiriliyor.


Son olarak, kamera ayarları panodaki güncellemeleri alacak şekilde ayarlandı. En önemlisi, S20 Ultra'nın 10x optik yakınlaştırma özelliği kazandığı söyleniyor, bu da genellikle pikselli fotoğraflara yol açan dijital olarak yakınlaştırmanız gerekmeyeceği anlamına geliyor.


Hala Samsung'un Galaxy S21 planları hakkında bilmediğimiz çok şey var ve gerçekten, şirket yeni telefonları duyurmak için sahneye çıkana kadar, planlarında değişikliğe uğrayabilir ve bu bilinenler onlarca prototipten birisi bile olma olasılığı daima mevcut.

0 yorum
bottom of page