top of page
Ara

Samsung, Galaxy S21’in bazı yazılım özelliklerini eski cihazlara getiriyor

Samsung'un UI 3.1 sürümü, Galaxy S20 ve Note 20 serilerinin yanı sıra Galaxy Z Fold 2 ve Z Flip'e geliyor

Samsung, Ocak ayında yeni Galaxy S21 serisini duyurduğunda, şirket One UI Android kaplamasının en son sürümünü de detaylandırdı. Güncelleme epeyce yeni özelliklerle geldi ve şimdi Samsung, bunları güncellediğinde Galaxy S20 ve Note 20 serilerinin yanı sıra Galaxy Z Fold 2 ve Galaxy Z Flip de dahil olmak üzere bunlardan bazılarını eski cihazlarına getirmeyi planlıyor. Bir UI 3.1. Toplamda, S21’in yazılım özelliklerinden beşi, Samsung’un en son yazılımını indirdikten sonra bu telefonlarda kullanıma sunulacak.


Başlangıç ​​olarak, Geliştirilmiş Tek Çekim var. Telefonunuzun kameralarıyla aynı anda hem durağan görüntüler hem de video çekmenize olanak tanır. Başka bir yeni kamera özelliği olan "Çoklu Mikrofon Kaydı", hem telefonunuzdan hem de bağlı bir Bluetooth cihazından ses yakalamanıza olanak tanır.


Bu arada, Samsung’un Galeri uygulamasında, bir AI algoritmasının yardımıyla fotoğraflarınızdan görsel öğeleri kaldırabilen Nesne Silgisi adlı bir düzenleme aracı bulacaksınız. Photoshop’un İçeriğe Uygun Dolgu işlevini daha önce gördüyseniz, ilke aynıdır. Fotoğrafınızdan kaldırmak istediğiniz nesneyi seçin ve yazılım gerisini halledecektir - ancak fotoğrafa bağlı olarak nesnenin fotoğrafta ne kadar belirgin olduğuna bağlı olarak değişebilir.


Ardından, telefonunuzun çıkardığı mavi ışık miktarını sınırlamak için zaten One UI 3.0'da bulunan bir özelliği temel alan Eye Comfort Shield yer alıyor. Uyarlanabilir bir ayar, telefonunuzun ekranının rengini günün saatine göre ayarlar. Ancak özel ayarı kullanmayı da tercih edebilirsiniz, bu durumda manuel olarak bir renk sıcaklığı seçebilir ve bir program belirleyebilirsiniz. Son olarak, başkalarına gönderdiğiniz dosyalara son kullanma tarihi eklemenize olanak tanıyan "Özel Paylaşım" seçeneği de bulunuyor.


Samsung, belirli pazarlarda bugünden itibaren One UI 3.1'i eski cihazlarına sunmaya başlayacağını duyurdu.

0 yorum
bottom of page