top of page
Ara

Samsung, ABD merkezli 10 milyar dolarlık çip üretim tesisini değerlendiriyor

Samsung, Texas'a planladığı çip üretim tesisinde 3 nanometre işlemciler üretmeyi planlıyor

Samsung, ABD merkezli 10 milyar dolarlık çip üretim tesisini değerlendiriyor

Raporlar, Samsung’un yarı iletken üretim kolunun Teksas'ta 3 nanometre (3 nm) işlemde yonga üretecek bir fabrikaya yaklaşık 10 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı düşündüğünü gösteriyor.


Bu, şirketin ilk Teksas fabrikası olmayacaktı. Samsung'un Austin'de, robot teknolojisi, endüstriyel IoT ve karma gerçeklik uygulamaları alanlarında endüstriyel 5G için bir dizi ilk kullanım durumu deneyi geliştirmek üzere yakın zamanda AT&T ile birlikte çalıştığı bir yarı iletken fabrikası var.


İkili, 2018'de duyurulan mekanın Amerika'daki ilk "üretim odaklı 5G inovasyon bölgesi" olduğunu iddia ediyor. AT&T, Samsung yarı iletken fabrikasının binlerce makineden veri topladığını belirtti.


Bununla birlikte, en son haberler, büyük olasılıkla Samsung'un ABD'li müşterilere daha kolay ulaşma arzusundan kaynaklanıyor, çünkü şirket Tayvanlı yonga üreticisi dev TSMC ile rekabet etmeye devam ediyor ve ayrıca Arizona'da 12 milyar dolara ABD merkezli bir tesis kurma planlarını da açıkladı. TSMC'nin fabrikası 5 nanometre transistör çipleri üretecek ve üretimin 2024'te başlaması bekleniyor.


Ayrıca, özellikle otomobil endüstrisi için bir sonucu olan, dünya çapında devam eden bir çip kıtlığı var. Tayvan Ekonomi Bakanlığı, TSMC'nin, otomobil üreticilerini üretim tesislerinde üretimi durdurmaya zorlayan küresel yarı iletken eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olmak için kapasiteyi daha da artırabilirse, otomobil yongası üretimine öncelik vermeye başlayacağını duyurdu.


Muhtemelen TSMC'ye ayak uydurmak için Samsung'un daha fazla yonga üretme kapasitesine ihtiyacı var ve yeni Teksas fabrikası burada devreye girecek.


Şu anda, TSMC, Apple ve Advanced Micro Devices (AMD) gibi devler için en iyi çip seçimi, ancak Samsung, 2022 yılına kadar 3nm yonga setlerini toplu üretme hedefine 116 milyar dolar yatırım yaparak, nihayet daha fazla şirketin tercih ettiği yonga üreticisi haline gelebileceğini umuyor. Bu, özellikle Microsoft ve Amazon gibi şirketlerin giderek artan kendi çiplerine karar verme eğilimi göz önünde bulundurulduğunda, daha sonra çip üreticilerine taşeron olarak verilecekleri göz önüne alındığında ihtiyatlı.


Ek olarak, ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimler artmaya devam ediyor ve bu da Samsung'un ABD'de güçlü bir dayanak noktasına sahip olmasının avantajlı olabileceğini gösteriyor, özellikle de ABD, evde çip üretimini büyütmek için önemli miktarda fon sağlamayı düşünüyor.


Bloomberg'e göre, tesis inşaatı başlasa bu yıl başlayabilir ve 2023'te faaliyetler başlayabilir.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page