top of page
Ara

Salgın döneminde şirketlerin birleşme ve satın alma stratejileri

Willis Towers Watson tarafından paylaşılan son içerik salgın döneminde verilmesi gereken acil öncelikleri ve birleşme ve satın alma liderlerinin gelecek hakkında nasıl düşünmeye başladığı hakkında bilgiler veriyor.

COVID-19 salgını sırasında ilk ve acil düşüncelerimiz dünyadaki tüm nüfusun sağlığı ve refahı içindir. Şirket birleşmeleri ve devralmaları (M&A) ekipleri, çalışanlarına, meslektaşlarına ve ailelerine derhal odaklanmaktan farklı değildir. Bunun ötesine bakarken, düşünceli şirketler ve anlaşma ekipleri bir birleşme ve satın alma perspektifinden ne yapıyor ya da yapmıyor - ne yapacaklar? Deneyimli çokuluslu anlaşma yapıcılardan bir dizi İK Birleşme ve Satın Alma liderleriyle konuşurken, bazı ortak temalar oluşturdu. Şu anda, birçok firma bekleme modunda. Şirketler krizle başa çıkmanın - tepki verme, uyum sağlama ve sürdürme - unsurlarına odaklanıyor. Yeni normal ortaya çıkmaya başladıkça ve istikrar geri kazandıkça, kuruluşlar kriz sonrası nasıl çalışabileceklerini ve bu salgından neler öğrenebileceğimizi daha iyi değerlendirebilecekler - bu, işleri kalıcı olarak yapmanın yeni bir yolu mu, yoksa bu tür “kara kuğu” olaylarına daha etkili tepki verir. Bu makale, konuşmalarımızda ortaya çıkan bazı ana konuların, tartışmaların ve yorumların üst düzey bir görünümünü ele almaktadır. Acil öncelikleri ve İK Birleşme ve Satın Alma liderlerinin geleceği nasıl düşünmeye başladığını vurgular. Bu gelişmekte olan bir hikaye ve hepimiz bu krizden geçtikçe gelişecek ve değişecek.


Hedefler

Bu noktada şirketler, her şeyden önce, anlaşma ekipleri de dahil olmak üzere, çalışanlarının iyi durumda olduklarından, güvenli ve sağlıklı olduklarından emin oluyorlar. Bu, sağlık ve zindelik egzersizlerinden iletişim ve çalışanların katılımına kadar çeşitli faaliyetlerin yanı sıra mevcut durumun ekonomik etkisi için senaryo planlamasına yol açmaktadır. Birçok şirket birleşme ve satın alma ekibi, küresel işlemleri kolaylaştırmak için sanal ekiplerin oluşturulması uzun süredir yaygın olduğu için uzaktan çalışmaya alışkındır. Bu nedenle, birçoğu için, mevcut krizin bu yönü diğer işlevler kadar zor olmamıştır. İK Birleşme ve Satın Alma profesyonelleri ve anlaşma ekipleri için ilk iş önceliği, şu anda canlı olan anlaşmalara odaklanmak, hızını korumak ve anlaşma kriterlerini gözden geçirmek olmuştur. Takımlar bu yeni çalışma biçimine yerleştikçe, önümüzdeki aylarda farklı hızlarda ortaya çıkacak üç temel soruya odaklanan planlar ve hedefler görüyoruz:


  • İK Birleşme ve Devralma ekibinin etkileri nelerdir? İlk konuşmalar sağlık ve zindelik üzerine odaklandı, daha sonra üretkenlik ve katılım konularına geçti ve yavaş yavaş bu ekiplerin yeteneklerine ve rollerine odaklanacak.

  • Mevcut ve yakın zamandaki anlaşmaların etkileri nelerdir? Görüşmeler, mevcut anlaşmalara ayak uydurmaktan, anlaşma hedeflerinin yeniden değerlendirilmesine ve devam eden entegrasyon faaliyetlerinin gözden geçirilmesine geçecektir.

  • Gelecekteki anlaşmaların sonuçları nelerdir? Çok az sayıda soru cevap vermeye çalıştı, ancak birçoğu sormaya başlıyor.

Bu soruların doğası, anlaşma ekiplerine ve işlemlere verilen cevapların daha geniş kapsamlı etkileri biz ilerledikçe gelişiyor.


Krizin aşamaları boyunca düşünmek

Küresel salgın devam ettikçe ve yeni çalışma yolları ortaya çıktıkça şirketler kendi yollarıyla ve kendi hızlarında yanıt verecekler, ancak genel olarak, faaliyetlerin aşağıdaki aşamalara düştüğünü görüyor:

  • Kriz yoluyla yönetim: İlk tepki ve adaptasyon, bunu sürdüren operasyonlar dönemi; acil konularla nasıl başa çıkabiliriz ve şu anda ilgilenmemiz gereken gerekli faaliyetler nelerdir?

  • İstikrarı geri kazanma: Yeni varsayımlar, protokoller, odak alanları ve tempo altındaki işlemleri sıfırlamak ve yeniden canlandırmak ve insanların tekrar işe dönmesine yardımcı olmak; dünyanın bazı kesimleri normalin yeni bir benzerliğine dönmeye başladığında - bu durum, devam eden işlemleri ve yapılan anlaşmaları nasıl etkiler?

  • Kriz Sonrası Faaliyet: Yeni COVID-19 sonrası iş modeli kapsamında, eskisi gibi ya da bunlardan farklı olabilecek sürdürülebilir operasyonlara devam etmek. Bu, işlem yapma şeklimizi nasıl etkileyecek ve bu ne gerektiriyor?

01.

Kriz yoluyla yönetim

Şu anda herhangi bir sayıda (olası) anlaşmanın iptal edildiğini veya "buzda" yapıldığını görüyoruz. Anlaşma ekipleri ekonomik çalkantıların ardından hedeflere yeniden değer veriyor ve orijinal önerinin gerekçelerini yeniden düşünüyor. Kuşkusuz bazı yeni anlaşmalar başlayacak ve yeni fırsatlar ortaya çıkacak olsa da, kısa vadeli etkinin yeni işlem projelerinde önemli bir azalma olduğu görülüyor ve hızlı bir şekilde çalışmaya alışkın olan bazı anlaşma ekipleri yardımcı olmak için yeniden konumlandırılıyor COVID-19 ekipleri ve işletmeye yardımcı olacak diğer alanlar ile.


Hızlı bir şekilde çalışmaya alışkın olan bazı anlaşma ekipleri, COVID-19 ekiplerine ve işletmeye yardımcı olacak diğer alanlara yardımcı olmak için yeniden konumlandırılıyor.


Bu ilk dönemde, odak noktası herkesin uzaktan çalıştığı bir dünyada mevcut anlaşmalar üzerindeki faaliyet hızını sürdürmek ve mevcut anlaşmaların geçerliliğini yeniden değerlendirmektir. Bu, henüz tamamlanmış olanlara kadar yeni duyurulmuş olanları da içerir. Fiyat değişimleri, fonlama mekanizmaları, anlaşma yapısı (örneğin, satın alma işlemlerine dönüşen tam alımlar, ortak girişimlere dönüşen elden çıkarmalar) dahil olmak üzere, anlaşmanın değiştirilebilecek (veya değiştirilmesi gerekecek) herhangi bir sayıda öğesi olabilir, kapanış zamanı, çalışan konsültasyonunun pratikliği ve yasal onaylar, istihdamın doğrulanması ve aktif olarak işyerinde çalıştırılması, çalışanlara uygunluk kontrollerinin yapılması, getirilen çalışanlara ekipman alınması, saklama paketi sözleşmeleri veya bütçeleri, git / git kriterleri, vb. Uygulama ve sinerjilere ilişkin değerleme ve anlaşma planları ve hedefleri üzerinde büyük bir odaklanma vardır. Mevcut ortam ve yeniden tasarlanan saklama politikaları göz önüne alındığında, yeniden yapılandırma planlarının yeniden değerlendirilmesi gerekebilir.


02.

Kararlı şekilde yola tekrar çıkmak

Şu anda nakit kraldır ve bir süre daha kalacaktır. Salgın hastalığın refahı ve insanların zihinsel, duygusal, sosyal ve finansal sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahipken; serbest bıraktığı küresel finansal çalkantı, şirketlerin nakit rezervleriyle ihtiyatlı oldukları ve gelecekteki anlaşmalar için finansman sağlamanın daha zor olabileceği anlamına geliyor. Konuştuğumuz birkaç seri edinici, güven geri dönmeye başladıkça stratejik ve finansal yatırımcılar arasında ortaklık olarak kurulan artan sayıda anlaşma görebileceğimiz beklentisini gündeme getirdi. Bu dönemde büyük olasılıkla krizi nispeten sağlam bir şekilde atlatmayı başarmış kuruluşların bazı fırsatçı kazanımları ve muhtemelen yapmayan şirketlerden gerekli bazı istimlaklar görülecektir. 2008 mali krizinden açık bir kılavuz, ucuz satın alımlara dikkat etmektir: Gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, genellikle doğrudur! Hiç kimse şu anki sağlık krizinden faydalanmak olarak gösterilmek istemezken, anlaşma ekipleri ortaya çıkacak ilginç fırsatlara ayak uydurmaya hazır olmak için oyun kitaplarını toz haline getirecek.


2008 mali krizinden açık bir kılavuz, ucuz alımlara dikkat etmektir… eğer gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, genellikle doğrudur!


Bazı ülkeler tekrar açılmaya başladıkça ve seyahat yeniden sağlandıkça, bazı bölgelerin ve endüstrilerin diğerlerinden daha hızlı geri döndüğünü ve fırsatların hızla ortaya çıkmaya başladığını görebiliriz. Uzaktan daha iyi çalışabilen, küresel yeteneklere ve ölçeklenebilir metodolojilere sahip olan ve (örneğin) dünyanın dört bir yanındaki uçan anlaşma ekiplerine güvenmeden yönetim kültürü ve liderlik yeteneklerini uzaktan değerlendirmelerine olanak tanıyan dijital araçlara sahipler - konumlandırılır.


03.

Kriz Sonrası faaliyet

Peki, bu sağlık ve ekonomik kriz geçtiğinde nerede olacağız? Görüşmelerimiz, birçok şirketin şirketlerin portföylerinin doğasını yeniden gözden geçirebileceğini ve gelecekteki işlemlerden iş modellerini yeniden şekillendirme fırsatını kullanacağını gösteriyor. “Tedarik zincirlerinin yeniden değerlendirilmesi” ve “sağda yatan temel işlevler” gibi ifadeler tekrar tekrar ortaya çıkıyor. Bununla birlikte, genel olarak, bu noktada spekülasyon. “Ne değişecek?” Diye sorduğumuzda en yaygın cevap. sessizlik. En iyi İK Birleşme ve Satın Alma liderleri, takımlarını sabitlemeye, mevcut anlaşmaları sunmaya ve kurumsal strateji ekiplerine yakın durmaya odaklanırlar, böylece gelecekteki anlaşmalarda rol oynamaya hazır olurlar. Bununla birlikte, bazı tutarlı temalar zaten netleşmektedir - örneğin, çalışanlarla etkili iletişim üzerindeki artan değer, İ & D'de “bağırsak hissi” üzerindeki metriklerin ve veri analitiklerinin değeri - özellikle anlaşma ekipleri yüz yüze olmadığında - ve çalışanların geride bırakabileceği ve güvenebileceği kalite liderliği primi. Son olarak, birkaç şirket çalışanların ofise dönmekten hala mutlu olup olmayacağını soruyor mu? Evden çalışmak yeni bir normal olacak mı - ve bunun anlamı ne olacak?


Sonuç

Henüz geleceğin ne olacağına dair net bir şekilde görmek mümkün değil. İK Birleşme ve Satın Alma ekipleri mevcut duruma ellerinden gelenin en iyisini yapıyor, önce insanlarına odaklanıyor ve gelecek hakkında düşünmeye başlıyor.


Daha fazla bilgi için: https://www.willistowerswatson.com/

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page