top of page
Ara

Rus programcı, Android için ClubHouse tipi bir uygulama yaptı

St. Petersburg'dan bir geliştirici, yalnızca bir günde resmi olmayan bir uygulama oluşturdu ve gerçekten işe yarıyor

Rus programcı, Android için ClubHouse tipi bir uygulama yaptı

St.Petersburglu bir programcı olan Grigory Klyushnikov, yalnızca 24 saat içinde popüler sesli sosyal ağ Clubhouse'un Android sürümünü geliştirdi ve 20 Şubat'ta GitHub'da yayınladı.


Resmi olarak, sesli sosyal ağ yalnızca iOS'ta kullanılabilir. Klyushnikov, Twitter hesabına Android sürümünü beklemekten yorulduğunu ve kendi başına bir tane yaptığını yazdı. Programcı resmi olmayan başvurusu HouseClub'ı aradı.


Uygulamayı Android akıllı telefonunuza yüklemek için, APK dosyasını bu bağlantıdan akıllı telefonunuzdan indirmeniz yeterlidir.


Rus geliştiriciye göre, kayıt olma süreci "işe yaramalı", ancak hatalardan kaçınmak için, kaydolmak için bir iOS cihazı kullanmayı ve ardından Android uygulamasında mevcut hesaba giriş yapmayı öneriyor.


Uygulamada, odaları arayabilir ve bunlara katılabilir, "elini kaldırabilir" (başka birinin odasında konuşmaya davet edilmenizi sağlayan işlev), kişilerin profillerini görüntüleyebilir, onlara abone olabilir ve profilinizi düzenleyebilirsiniz.


Bununla birlikte, Android sürümü, oda oluşturmak ve yönetmek için bildirimler ve işlevlerden şimdilik yoksun. Ayrıca Klyushnikov, resmi Kulüp Binası yönetiminin uygulamasını kullanan kullanıcıları engellemeyeceğini garanti edilmesi de mümkün görünmüyor.

ClubHouse for Android

Klyushnikov, uygulamadan para kazanmak veya ünlü olmakla ilgilenmediğini iddia ediyor ve bunun yerine "sadece dünyayı daha iyi hale getirmek istediğini" söylüyor.


Bundan önce Klyushnikov, Rus popüler sosyal ağı VK.com'un bir Android sürümünü oluşturdu ve kurucusu Pavel Durov ile birlikte Telegram mesajlaşma uygulaması üzerinde çalıştı, ancak daha sonra projeden ayrıldı. Klyushnikov, bugün ClubHouse odalarından birinde, sebebin Durov ile bir anlaşmazlık olduğunu söyledi. Ayrıca, “teknik olarak asla modası geçmeyecek” kendi sosyal ağı üzerinde çalıştığını söyledi.

0 yorum
bottom of page