top of page
Ara

Rolls-Royce, eski bir Deloitte ortağını yeni finans müdürü olarak atadığını duyurdu

Rolls-Royce, Covid-19 krizini atlatmaya çalışırken finans patronu olarak Deloitte'de eski bir ortağını atadığını duyurdu

Rolls-Royce, eski bir Deloitte ortağını yeni finans müdürü olarak atadığını duyurdu

53 yaşındaki Panos Kakoullis, Mayıs ayı başlarında mühendis Stephen Daintith'ten görevi devralacak. Kakoullis, halka açık bir şirkette hiçbir zaman rol almadığı için bu iş için şaşırtıcı bir seçim.


Ancak 20 yılını Big Four muhasebeci Deloitte'de geçirerek firmanın küresel denetim operasyonlarının başına yükseldi ve Vodafone ve Tesco gibi büyük holding gruplarına danışmanlık yaptı.


Şimdi, Warren East'in şirketin 1970'lerde iflas etmesinden bu yana en karanlık anı olarak tanımladığı dönemde, Rolls'ta kapsamlı bir dönüşü yönetmekle görevlendirilecek.


Kakoullis'in randevusu, devasa bir yeniden yapılanmaya rağmen Rolls'un hala devlet müdahalesine ihtiyaç duyabileceği ve hatta Airbus ile birleşebileceği spekülasyonlarının ortasında geldi. Sunday Times'a göre, Avrupalı ​​uçak üreticisiyle bağlantı kurma olasılığını değerlendirdiler.


Haberlere göre Airbus, tedarikçisiyle birleşme olasılığını salgından çok önce tartmıştı, ancak böyle bir anlaşmanın karmaşıklığı, fikrin ortadan kalkmasının sebepleri arasındaydı.


Birçoğu jet motorları üreten aynı kolda çalışan 52.000 güçlü salgın öncesi iş gücünden 9.000 kişinin işten çıkarılmasını içeren ve 2 milyar sterlinlik işyerini satmayı içeren devasa bir revizyon sürecinde. Ciro ve kar, uçak yolculuğundaki düşüş nedeniyle harap oldu, çünkü motorlarının çalıştığı saatler için ödeme alıyor.


Rolls’un kötü mali durumu, devasa borçları ve ticari havacılık bölümünde yaptığı kesintiler, analistlerin bağımsız bir şirket olarak sürebileceğini sorgulamasına neden oldu.


Hisse senedi araştırma şirketi Agency Partners'da analist olan Nick Cunningham, "Sorun şu ki, Rolls-Royce, karşılaştığı tüm zorluklar göz önüne alındığında bağımsız ve başarılı bir varlık olarak kalacak kaynaklara gerçekten sahip mi?"


Analistler, jet motoru ünitesinin boyutunu üçte bir oranında azaltarak, uçak siparişleri artmaya başladığında motor üretimini ne kadar hızlı artırabileceğini de sorguladılar.


Rolls, nükleer güç ve savunma gibi sektörlerde de çalışmasına rağmen, gelirinin yaklaşık yarısı genellikle ticari havacılık bölümünden elde ediyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page