top of page
Ara

Robotik süreç otomasyonu devrimi yakın hazır mısınız? Değişime hazırlanmanın 5 farklı yolu

Robotik süreç otomasyonu (veya RSO), kurallara dayalı, yapılandırılmış ve tekrarlayan iş süreçlerini otomatikleştirmek için tasarlanmış bir teknolojidir ve böylece insanları daha fazla katma değerli iş faaliyetlerine odaklanmaya ayırır

Robotik süreç otomasyonu (veya RSO), kurallara dayalı, yapılandırılmış ve tekrarlayan iş süreçlerini otomatikleştirmek için tasarlanmış bir teknolojidir ve böylece insanları daha fazla katma değerli iş faaliyetlerine odaklanmaya ayırır. RSO, yapay zeka, makine öğrenimi, büyük veri, robotik ve Nesnelerin İnternetini kapsayan "mükemmel bir teknoloji fırtınasının" ortasında otomasyona doğru daha geniş bir geçişin parçasıdır.


Daha fazla otomasyona yönelik bu hareket, her endüstriyi etkileyecektir. Aslında, Gartner'daki analistler, büyük kuruluşların %85'inin 2022'ye kadar bir çeşit RSO dağıtacağını tahmin ediyor ve RSO'nun daha küçük ve orta ölçekli şirketlerde de rutin olarak dağıtılması sadece bir zaman meselesi. Dolayısıyla, RPA'nın işletmeniz üzerindeki potansiyel etkisini henüz düşünmediyseniz, şimdi bunu yapmak için iyi bir zaman. Bu makale başlamanıza yardımcı olacaktır.


Robotik süreç optimizasyonu (RSO) nedir?

RSO hakkında konuştuğumuzda, üretim ayarlarında yaygın olan robot türlerinden bahsetmiyoruz. RSO, veri yakalama veya girme gibi tekrar eden dijital görevleri gerçekleştirmek için kullanılan yazılım robotları veya yazılımlarla ilgilidir.


RSO, şu anda insanlar tarafından gerçekleştirilen rutin faaliyetler için harcanan zamanı en aza indirmekle ilgilidir. Buradaki fikir, üretkenliği artırmak, insan hatası oranlarını azaltmak ve daha karmaşık müşteri sorgularını çözmek veya "büyük resim" stratejileri geliştirmek gibi henüz robotlar tarafından gerçekleştirilemeyen daha yüksek değerli işleri yapmaları için insanları serbest bırakmaktır.


RSO gerçekten yeni süreçler olarak düşünülmemelidir; RSO tamamen mevcut sistemleri ve uygulamaları tamamlamak veya iyileştirmekle ilgilidir. Genelde fiziksel altyapıda çok az değişiklik gerektirdiklerinden, RSO prosedürlerinin uygulanması nispeten ucuz olabilir ve büyük miktarda personel zamanını serbest bırakmanın ve hata oranlarını azaltmanın faydaları, masraflardan hızla ağır basabilir. Bu nedenle RSO genellikle hızlı bir kazanç olarak kabul edilir.


Peki RSO pratikte neye benziyor? Web formlarında kullanılan otomatik tamamlama gibi işlevlerde RPA'nın başlangıcını gördük, ancak bugünün RSO araçları müşteri hizmetleri sohbet robotlarına dönüştü (elbette daha az karmaşık müşteri sorgularını ele almak için kullanılır). Diğer RSO uygulamaları şunları içerir:

  • Kağıt formların dijital bir sisteme aktarılması

  • Sigorta taleplerinin girilmesi ve işlenmesi

  • Kredi kartı başvurularının işlenmesi

  • Yeni müşteri verilerinin CRM sistemlerine girilmesi

  • Müşteri veya hasta randevularının planlanması

  • Basit ve tekrarlayan teknik destek sorgularını yanıtlama

  • İşlemleri işleme

  • Diğer dijital sistemlerden bilgi alma

İşletmenizi bu önemli teknoloji trendine hazırlamak

Teknolojik değişimle ilgili her şeyde olduğu gibi, iş liderleri genellikle yeni teknolojinin işleriyle nasıl ilişkili olduğunu ve şimdi hazırlanmak için hangi pratik adımları atmaları gerektiğini merak ederek kafalarını kaşıyabilirler. Aynı teknedeyseniz, şu beş basit adımı izlemenizi tavsiye ederim:


Adım 1. Kendinizi eğitin

Eğitim, değişime hazırlanmanın hayati bir parçasıdır. Neyse ki, hızlanmak için kullanabileceğiniz çevrimiçi RPA ile ilgili bazı harika kaynaklar var. Örneğin, RPA çözüm sağlayıcısı UiPath, çeşitli ücretsiz eğitim kursları içeren bir çevrimiçi akademi oluşturmuştur. Bu kurslar, RSO'yu (iş analisti veya uygulama yöneticisi gibi) dağıtmak için doldurulması gereken rollere göre kategorize edilir ve her biri RSO'ya giden yolculuğun belirli bir adımını kapsar. UiPath ayrıca araçları, ipuçlarını ve stratejileri paylaşma konusunda RSO geliştiricileri ve meraklılarından oluşan bir topluluk oluşturdu. Bu sayede, kuruluşların RSO'nun nasıl çalıştığını ve nerede yararlı olabileceğini anlamalarına yardımcı olmak için tasarlanmış ücretsiz, özelleştirilebilir robotları deneyebilirsiniz.


2. Adım. Hangi tür işlemlerin otomatikleştirilip otomatikleştirilemeyeceğini anlayın

Tipik olarak, RSO için en uygun görevler "yoğun iş" ile ilgilidir - yani kayıtları açma ve arama, farklı dijital konumlar arasında veri aktarma ve tekrarlayan fare tıklamaları gibi çok sayıda tekrarlayan eylemi içeren herhangi bir iş. Bu tür görevler, otomasyon için en önemli adaylardır. Ölçeğin diğer ucunda, yaratıcı düşünce ve insan karar vermeyi içeren işler genellikle otomasyona uygun değildir.


3. Adım. Hangi görevlerin otomatikleştirilmesi gerektiğini daraltın

Bir şeyin otomatikleştirilebilmesi, olması gerektiği anlamına gelmez. Burada, otomatikleştirmek mümkün olan her şeyden hangilerinin temel öncelikleriniz olduğunu belirlemeniz gerekir. Kuruluşunuzun genel hedeflerine ulaşmasına yardımcı olan, ancak şu anda orantısız miktarda çalışanın zamanını tüketen görevlere odaklanmanızı öneririm. Genellikle önce "hızlı kazançlar" için gitmek iyi bir fikirdir, çünkü bunlar, tekrarlayan iş yüklerini azaltma fikrine dirençli olabilecek veya işler ve organizasyon açısından ne anlama gelebileceğinden korkan zihinleri kazanırken RSO'nun yararlılığını oluşturmaya yardımcı olacaktır. kültür.


Adım 4. Mevcut çözümleri ve araçları araştırın

Kuruluşunuzda RSO dağıtmanın en iyi yollarına karar verdikten sonra, başarılı bir dağıtım oluşturmak için mevcut teknolojileri ve birlikte çalışmanız gerekebilecek potansiyel ortakları araştırmaya başlayabilirsiniz. Bu aşamada mevcut teknoloji altyapınızı da düşünmeniz gerekecek. Örneğin, RSO'nun üzerine konuşlandırılmasına izin verecek şekilde oluşturulmuş mu? Ve mevcut iş gücünüzün, kendileri için açılan zamandan ve fırsatlardan tam anlamıyla yararlanmak için neye ihtiyacı olacak?


Adım 5. RPA ortağınızı seçin

Mevcut tüm çözümlerden hangisi ihtiyaçlarınıza en uygun? Farklı sağlayıcıları tartarken, sektörünüzde kanıtlanmış bir geçmişe sahip olanları ve gelen değişimin insan unsurunu yönetmenize yardımcı olabilecekleri arayın - bu, şüphesiz otomasyon sürecinin kritik bir unsuru olacaktır.


Siz ve şirketiniz olarak robotik süreç optimizasyonu konusunda yeterince hazır mısınız?

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page