top of page
Ara

Reklam harcaması yapmadan nasıl ön plana çıkılır?

Entrepreneur, Akemi Sue Fisher, namı diğer 'Amazon Kraliçesi' ile bu son dakika indirimleri hakkında anlamlı bir içerik paylaştı

Belirli bir sektöre veya ürün alanına hakim olmayı düşündüğümüzde, genellikle reklam harcamalarına cömert bir yatırımın gerekli olduğunu düşünürüz. Günümüzde - özellikle bu tatil sezonu - sosyal mesafe kuralları ve buna bağlı olarak boş alışveriş merkezleri nedeniyle her zamankinden daha fazla çevrimiçi rekabetle, çevrimiçi her şey "oynamak için ödeme" yapılıyor. Finansal yatırım ve çevrimiçi görünürlük arasındaki bu yeni iç içe geçme, mali açıdan zorlu bir yılın ardından reklam harcamalarına yoğun bir şekilde yatırım yapma lüksüne sahip olmayan milyonlarca küçük işletme için doğal olarak cesaret kırıcı olabilir. Ancak, rekabette öne çıkmanın tek başına reklamlardan tartışmasız daha güçlü bir şekilde başka bir yolu var.


Amazon Kraliçesi olarak bilinen e-ticaret danışmanı Akemi Sue Fisher, müşterilerinin Amazon'da 2 milyar dolardan fazla ürün satmasına yardımcı oldu. Bu bakış açısından, küçük şirketlerin büyük çevrimiçi alışveriş platformlarında ne kadar hızlı geride kalabileceğini fark etti. İşletme görünürlüğünde yenilik yapma girişiminde, kısa süre önce, çevrimiçi para kazanmak için daha fazla seçenek isteyen profesyonel kadın ve annelerden oluşan The Luminaries adlı bir topluluk kurdu.


Fisher, bizi şu şekilde düşünmeye çağırıyor: "Platformlarında satmak için Amazon'a %30 komisyon ödemek yerine, para ona en çok ihtiyaç duyanlara geri dönüyor." CNBC'ye göre, "Ağustos ve Eylül 2020 arasında, 20 yaş ve üzeri yaklaşık 1,1 milyon işçi iş gücünden çıkarıldığı" için bu da her zamankinden daha önemli. Bu, halen istihdam veya serbest çalışma fırsatları için piyasada bulunan kadınları orantısız bir şekilde etkilemiştir.


Fisher, gelir elde etmede esneklik arayan kadınları güçlendirmek ve küçük işletmelerin reklam harcamalarından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak için, işletme sahiplerinin bu yeni sosyal satış biçimini başlatmalarına ve kulaktan kulağa pazarlama yoluyla rakiplerini geride bırakmalarına yardımcı oluyor. sosyal medya ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerik. Bu tatil sezonunda ve 2021'e kadar satışlarınızı canlandırmak için denenmiş ve onaylanmış adımlarını nasıl takip edebileceğiniz ve bu bağlı kuruluş pazarlama yöntemini nasıl uygulayabilirsiniz?


1. Bir veya iki anahtar "önemli ürün" seçin

"Ana ürünleriniz", şirketinizdeki en çok satanlar olma eğilimindeki ürünleri ifade eder, böylece yüksek başarı seviyelerini çok hızlı bir şekilde takip edebileceklerine güvenebilirsiniz. Belki şaşırtıcı sonuçlar sunarlar, kullanımı en kolay olanlardır veya sadece en yüksek "dikkat çekici" faktörlerine sahiptirler. Bu ürünler, pazarlanan veya reklamı yapılanların ön saflarında yer alacaktır.


Fisher, "İnsanlar, markaları bu kadar çok ürün varken neden yalnızca bir veya iki ürünle başlamaya teşvik ettiğimi hep merak ediyor" diyor. bu şirkette başka bir şey var mı? "Bu, hem bağlı kuruluşların hem de müşterilerin şirkete daha geniş çapta aşık olmalarına yardımcı olur." diyor.


2. Fırsatlar yaratın

"Ardından, şirketinizle web sitenizde, sosyal medyanızda ve e-postalarınızda çalışma fırsatı sunun, böylece ürününüzü zaten kullanmakta olan ve bu nedenle onlar hakkında konuşmaya ve ödeme almaya meyilli müşterilerin önüne çıkmalı. Bu model aynı bağlı kuruluş modeli gibi çalışıyor, ancak aynı zamanda bu kişilerin topluluğunu ve misyonunu adlandırarak daha büyük bir şeyin parçası olduklarını hissetmelerini öneriyorum."


İştirakler için komisyon fırsatları değişken bir ölçekte çalışabilir. Bir bağlantı noktası için Amazon, platformlarında satış yaptığınızda yaklaşık %30 komisyon alır. Fisher'ın modelinde, %10 komisyondan başlayan ve %36 komisyona kadar yükselen değişken bir ölçek vardır. Bu, işletmelerin komisyon çekleri dağıtırken her zaman bir YG (ROI) elde etmelerini sağlar.


Topluluğun kendisine gelince, bu, Facebook grupları, GroupMe veya Mighty Networks uygulaması, cesaretlendirmeye, başarılı ticaret ipuçlarına ve daha fazlasına izin veren başka bir grup iletişim platformu aracılığıyla desteklenebilir. Fisher, "Bu platform, satıcıları yolculuklarını desteklemek için haftalık güçlü saat yakınlaştırmalarıyla motive etmek için kullanılacak" dedi.


Bu modelin birincil faydalarından biri, satış ortağının daha sonra satış yaptığı müşterinin yaşam boyu değerine sahip olmasıdır. Bu, büyük bir kazan-kazan yaratır ve onları satışa devam etmeleri için motive eder. Küçük işletmeler, Amazon'da görünürlük elde etmek için pazarlama bütçelerinin cömert bir bölümünü desteklemeye gerek kalmadan, Amazon'a aktarmaya alıştıkları komisyonu korurlar. Daha sonra bu komisyon, kendileri için pazarlama yapan bağlı kuruluşların eline geçer: kendileri tüketici olan ve evden geçimini sağlamak için esnek yollar arayan bireyler. Ve Fisher'ın dediği gibi, hiç kimse son satışta komisyonu olan bir satıcı kadar motive olamaz.


Satış oluşturmaya yönelik bu uygun maliyetli yaklaşım, açıkçası sadece tatiller için değil. Bu, önümüzdeki on yılda hangi küçük işletmelerin diğerleri arasında öne çıktığını belirleyecek olan dökmeyen bir tekniktir. E-ticaret hızla büyüyor ve genişliyor ve bunun gibi yeni, yenilikçi yaklaşımlar mekanın geleceğini oluşturacak.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page