top of page
Ara

Reckitt Benckiser: Markalar, iklim değişikliği kampanyalarında "abartılı" içerikler anlamlı değil

Reckitt Benckiser, STK'ların, iklim değişikliği söz konusu olduğunda markaların bir ayna tutarak ve rolleri ve sorumlulukları hakkında daha derinlemesine düşünmelerini sağlayarak özgün davranmalarını sağlamada önemli bir role sahip olduğuna inanıyor.

Reckitt Benckiser'in grup pazarlama ve kategori geliştirme organizasyonu hijyeni başkan yardımcısı Fabrice Beaulieu'ya göre markalar, STK'lar veya hayır kurumları gibi iklim sorunları hakkında daha fazla deneyime sahip olanlar tarafından çağrılmayı kabul etmelidir.


Bugün Pazarlama Festivali'nde (5 Ekim) yaptığı konuşmada, "STK'lar ile Reckitt gibi şirketler arasında benzersiz bir ilişki var ve şirketler dışarıdan veya ortaklık içinden çağrılabilir." Dedi.


Pazarlamacıların "bir hikayeyi aşırı abartılı şekilde anlatımı" yönünde "doğal bir eğilim" olduğunu ancak daha özgün kampanyalar oluşturmaya yardımcı olmak için daha fazla uzmanlığa sahip olanlara güvenmeleri gerektiğini söyledi.


"İşletmemizi ve tedarik zincirindeki kategorilerimizi biliyoruz, ancak konu iklimi [değişimi] anlamak olduğunda, STK'lar bazen ihtiyaç duyduğumuz derin bir bilgiye sahip. Yüzümüze tutulan bu ayna paha biçilemez ve gerçek, gerçek ve uzun vadeli bir şekilde taahhüt etmemize yardımcı oluyor ”dedi.


Yorumları, iklim krizinde pazarlamanın rolünü ele almayı amaçlayan bir panel tartışmasının parçası olarak geldi. Beaulieu, fark yaratmaya çalışan şirketlerin genellikle iki gruba ayrıldığını açıkladı: suçlamayı yönetenler ve zararlarını azaltanlar.


“İki marka grubu görüyorum. Şimdiye kadar olumsuz olanı sınırlamak için çalışan markalar: etkilerini azaltmak ve toplumun plastik geri dönüşümü, daha sürdürülebilir içerik maddeleri ve daha az atık vb. Taahhütlerine odaklanmak. Bu harika ”dedi. "Diğer grup, değişim için olumlu etki yaratmaya çalışan eylemlerden biri."


Küresel ısınmanın vurgulanmasının etkilerine yönelik olarak bazı mağazalarında sıcaklığı dört derece artıran Ikea'dan alıntı yaptı.


"Durdurma gücüne sahip ve bir konuşma başlatıyor" dedi ve "günlük hayatın basit hikayelerinin" en fazla etkiye sahip olabileceğini ekledi.


Covid-19 iklim endişelerini nasıl hızlandırdı?

Beaulieu'ya göre, koronavirüs tüketiciler arasında iklim krizine ilişkin korkuları hızlandırdı. Şöyle açıkladı: “Şirketler ve markalar için sürekli değişen bir beklenti var [ancak] daha önce orada olan talep birkaç kademe yükseldi. Daha yapılacak çok şey olduğuna dair bir dalgalanma etkisi [var, çünkü yapılabileceği açık]. "


Markalara tavsiyesi kendileri gibi tepki vermeleriydi: “Sürdürülebilirlik gibi tüm bu kavramları [markanıza] gerçekten nasıl yerleştirebilirsiniz? “Hangi hedefe bağlanabileceğini sorun? Bunu seçmenize yardımcı olacak birkaç detay var. Örneğin, markanızın tarihi mi yoksa [kullandığınız] teknoloji ve bilim mi?"

“Herkes kendine ne yapabileceğini sormalı? Nasıl yardımcı olabilirim? Hangi hedefe ulaşmak için? "
0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page