top of page
Ara

PS5 ve Xbox Series X talepleri beklentileri aştı fakat rekabeti birisi önde görünüyor

2020'nin Kasım ayı büyük bir rekabetin başlangıç meşalesi yanacak. Sony ve Microsoft'un konsol savaşının bu bölümde kazananı kim olacağı merak konusu

Önümüzdeki ay, tarihin en büyük rekabeti yaşanacak gibi görünüyor ve konsol dünyasının seyrini sonsuza dek şekillendireceğini öngörmek mümkün. 2020'nin ikili dünyasında, taraflar şimdiden aşırıya çekildi ve bu dramatik parti çizgilerini iyiye karşı kötülük savaşı olarak çerçeveledi.


Sony'nin PS5 ve Microsoft XSX'in bu Kasım ayında ikili olarak piyasaya sürülmesinden (ve piyasaya sürülmesinden) önce, İngiliz arama ajansı Rise at Seven, ülke bazında en çok talep gören konsol markasını keşfetmek için rakamları hesapladı. verilerini, dünya genelinde en az 161 ülkeden elde edilen sonuçlar yer alıyor.


Şirketin yayınladığı rapora göre, Sony'nin PlayStation 5'i En güçlü Xbox olarak Series X'e üstünlük sağlamışa benziyor. Araştırma sonuçlarına göre Ankete katılan ülkelerden 148'i tercihini Sony'den tarafa kullanacağını söylerken, dünya oyun pazarlarının %84'ünde en çok aranan oyun konsolu olarak görmesi de bir diğer ortaya çıkan ana sonuçlardan.

Rise at Seven, küresel Google arama verilerini ve devasa görevdeki pazar payını kullanarak dünyadaki olası tüm ülkeleri segmente etmek ve piyasaya çıktığı gün hangi teknolojinin en çok satacağını tahmin etmek için bir süredir araştırmalarını sürdürüyordu.


Tüm seçimlerde olduğu gibi, kendi ülkesinden çıkan marka ve hizmete kendi bölgesine sahip çıkmasını bekliyor olabilirsiniz. Haksız da sayılmazsınız Japon pazarının %99'u Sony markasını desteklerken ABD'de yaşayan kullanıcılar da Sony lehine reddediyor; Sony'nin PS5'i rekabeti %57 -%43 ile kazanması söz konusu.


Sadece 13 ülke Series X'i daha çok istiyor bunların başında Çin, Yeni Zelanda, Meksika, Macaristan ve Jamaika yer alıyor.


Rapora göre X Serisi'nin en büyük hayranı kim? Afganistan.


PS5'in öngörülen hakimiyeti şaşırtıcı olmayabilir. PS4 satışları Xbox One'ı çok geride bıraktı; ilki, yaklaşık 50 milyon Xbox'a kıyasla 110 milyondan fazla satışla tüm zamanların en çok satan dördüncü konsolu. PSP bile 80 milyon rakamını aşmıştı.


Yine de, farklı öncelikleri, tutkuları ve arzuları olan insanlar arasındaki bu çevrimiçi çekişme, öfke ve nefret zamanında, oyun konsollarının kelimenin tam anlamıyla zevk almak için tasarlandığını hatırlamakta fayda var - ve seçtiğiniz her şeyden memnun olduğunuz sürece, geriye sadece aldığınız ürünün tadını çıkarmak kalıyor.

0 yorum
bottom of page