top of page
Ara

PS5 Stok yenileme hızı, Sony CFO'nun hedeflerini karşılamayabilir

2020'nin sonunda 4,5 milyon adet satan Sony'nin CFO'su Hiroki Totoki, FY2021'in sonunda 14,8 milyon adetlik sevkiyatın yapılamayacağı değil, iddialı olabileceğini öngördü.

PS5 Stok yenileme hızı, Sony CFO'nun hedeflerini karşılamayabilir

The NPD Group'un İcra Direktörü ve Video Oyun Endüstrisi Danışmanı Mat Piscatella'ya göre, Şubat ayında ABD'de video oyunu donanımı, içeriği ve aksesuarları için yapılan tüketici harcamaları, önceki yıla göre %35 artışla 4,6 milyar dolar oldu. Ek olarak, video oyun donanımı için aylık satışlar da bir önceki yıla göre %121 artarak 406 milyon dolar'a ulaştı.


Küresel yarı iletken kıtlığı göz önüne alındığında, arz, ABD tarihindeki en hızlı satan donanım olan PS5'lerin talebini karşılamıyor. ABD yarı iletken endüstrisi küresel pazar payında lider olmasına rağmen, Doğu Asya yarı iletken üretim kapasitesi açısından yörüngede başı çekiyor. Jeopolitik değişimlerin, yani Covid-19 ve ABD-Çin ticaret savaşının ardından üretim çeşitliliğinin olmaması, tam zamanında envanter modelinin tedarik zinciri kesintilerine karşı savunmasızlığını ortaya çıkardı ve perakendeciler ve distribütörler için kargaşa yarattı.


Sony için küresel bir yarı iletken tedarikçisi olan AMD, ürünlerini üretmek için üçüncü şahıslara güvenir, belirli tedarik zinciri lojistik işlevlerini üçüncü şahıslara devreder ve üçüncü şahıs distribütörlerine bağımlıdır. Bu çok katmanlı karşılıklı bağımlılıklar, böylesine döngüsel bir endüstri için finansal risklerin yanı sıra tedarik zinciri risklerini de beraberinde getirir.


Ve Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited (TSMC) ile dökümhane anlaşması göz önüne alındığında, küresel yarı iletken endüstrisindeki payı artan Çin'e yakınlığı, cipsler orduda da kullanıldığından ulusal güvenlik endişelerini artırıyor.


"Ne yazık ki, Amerika'nın yarı iletken endüstrisindeki payının 1990'da %37'den 2030'da yaklaşık %9'a düştüğünü gördük. Bu arada, Çin, pazarın yaklaşık %12'sinden 30'a tam tersi yönde gitti. ABD Senatörü Mark Warner, 2030'da beklenen yüzde "dedi.


Semiconductor Industry Association'a göre, bir müşteri için bitmiş bir çip üretmek 26 haftayı bulabilir. Sonuç olarak, yarı iletken üretim yeteneklerini yeniden şekillendirme çabası dikkate alınmıştır. Şimdiye kadar, yaygın yarı iletken kıtlıklarına karşı alınan önlemler, ABD'ye rekabeti yeniden sağlamak için yerel çip üretimine iki taraflı destek içeriyordu.


Chips for America Yasası, yerli çip üretimini teşvik edecek ve bir fabrikanın 4 milyar - 5 milyar dolar arasında herhangi bir yere mal olabileceği ABD dökümhane tesislerinin inşası için milyarlarca dolarlık mali teşvikler enjekte edecek. Ek olarak, Başkan Biden yerli çip üretimini teşvik etmek için 37 milyar dolarlık finansman arıyor.


Başkan Biden, geçen ay yarı iletken endüstrisini de içeren kritik tedarik zincirleri hakkında bir inceleme emri verdiğinde, bir yönetim yetkilisi, "Bunu gerçekten bir Çin yönetim düzeni değil, esnek bir tedarik zinciri yürütme emri olarak görüyoruz, ancak açık bir şekilde güvenlik açıklarından biri Tedarik zincirlerinde sahip olduğumuz stratejik rakip ülkeler için tedarik zincirlerinin kontrolünü bize karşı kullanma potansiyeli var. "


Ne yazık ki, biz geleceğe doğru ilerlerken ve öğrenilen derli toplu derslerle, şirketler tedarik zinciri dayanıklılığı oluşturmak için "sonradan" kararlar almak zorunda kalıyorlar.


CFO'lar, lojistik kesintileri azaltmak için sağlam bir yük konsolidasyon stratejisi oluşturmak için tedarik zinciri liderleriyle işbirliği yapabilir; bu, nakliye süresini en aza indirir ve diğer faydaların yanı sıra fiyat basitleştirme yoluyla maliyet tasarrufu sağlar. Diğer bir seçenek, ürünleri denizyolu taşımacılığı yerine perakendecilere ulaştırmak için daha hızlı bir alternatif olarak hava taşımacılığına bakmayı da içerebilir. Ancak, bu ulaşım modunun, daha yüksek nakliye maliyetleri nedeniyle karı azalttığı için uzun vadede sürdürülemez olduğunu unutmayın.


PS5'i üretmek için gereken parçaları temin etmek, 2021'in ikinci yarısına kadar uzanabilecek süregelen bir zorluk olacak. Bu arada, PS5 hayranları, donanım satmadan önce ellerini donanıma alma umuduyla PS5 stok yenileme tahminlerini yakından takip ediyorlar. tekrar dışarı. Geçen yılın Kasım ayında PS5 lansmanından bu yana Sony, önceki çeyrekte% 40'lık önemli bir yıllık satışın 883,2 milyar Yen'e yükseldiğini bildirdi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page