top of page
Ara

PR stratejieriniz için hazırda bekleme mi yoksa harekete geçme zamanı mı?

İster agresif bir şekilde şirketinizi büyütmeye çalışıyor olun, ister sadece hayatta kalmaya çalışıyor olun, bu halkla ilişkiler stratejileri hem kısa hem de uzun vadede şirketler için temettü dağıtmaya yardımcı olacaktır

İster agresif bir şekilde şirketinizi büyütmeye çalışıyor olun, ister sadece hayatta kalmaya çalışıyor olun, bu halkla ilişkiler stratejileri hem kısa hem de uzun vadede şirketler için temettü dağıtmaya yardımcı olacaktır

Çoğu şirket, 2020 planlarını pencereden atmak zorunda kaldı. İlk tecrit dalgası geçtiğimiz Mart ayında başladığında, şirketler iki farklı strateji kullanma eğilimindeydiler - hazırda bekletme veya hızlanma.


Hazırda beklet dediğimde, daha savunmacı ve koruyucu bir yaklaşım benimseyen şirketlerden bahsediyorum. Bu şirketlerin birçoğu, paralarını biriktirme ve hızla yeniden inşa etmek için yeterli kaynağı koruyarak bu çılgın zamanı atlatmayı planlayarak harcamaları azaltma stratejisini kullandı.


Aksine, hızlanmayı seçen şirketler daha fazla risk aldı ve belirsiz zamanlarda esasen "ikiye katlandı". Bu şirketler, rakipleri ileriye doğru bir yol çizmeden önce işlerin nasıl sonuçlandığını görmek için beklerken işlerini geliştirmek veya büyütmek için daha çok ve daha hızlı çalıştılar.


Her iki strateji de sağlam ve her ikisi de geri tepebilir. Yarısını yapıp başarılı olamayacağınız için bu gerçekten bir risk veya rahatlık kararıdır. Halkla ilişkiler uzmanı olarak, kış uykusuna yatan şirketlerdeki liderlere, sırf savunma yapıyor olmanın profilinizi düşürmeniz gerektiği anlamına gelmediğini söylüyorum. Bu sadece stratejinizi değiştirmeniz gerektiği anlamına gelir.


Yeni ürünleri öne çıkarmak veya yeni sözleşmeleri teşvik etmek yerine, liderliğinizi fikir liderleri olarak geliştirmeye ve vaka çalışmaları ve referanslar aracılığıyla müşteri başarı hikayelerini vurgulamaya odaklanın. Bu PR çabaları daha uzun vadeli odaklıdır ve şirket kış uykusundan çıkıp yeniden inşa ve yeniden büyümeye doğru ilerledikçe son derece yararlı ve yararlı hale gelecektir.


Hızlanan şirketler, tamamen farklı bir PR fırsatıdır. Anahtar, bir fırsatı fark etmek ve onu maksimize etmektir. İşte üç örnek.


1. PR'ın uzun görünümü kısa vadeli bir paket servisi nasıl yaratabilir?

Ülke çapında 60 ortak girişimli tapu sigortası acentesi bulunan Pennsylvania merkezli Title Alliance gibi bir şirkete bir göz atın. Başlangıçta şirket, ev satışlarında büyük bir düşüşten korktuğundan, yeni pazarlara ve ortak girişim ortaklıklarına açılmaya odaklanmaya başladı. Liderlik ayrıca, şirketi bir endüstri düşünce lideri olarak daha da konumlandırmak için daha uzun süreli endüstri medya röportajları ve podcast'ler için zaman harcadı. Birkaç ay içinde, sektör satış hacmini tamamen yeniden canlandırdı ve şirket, avantajlardan yararlanmak ve hızla büyümek için iyi bir konumdaydı ve hazırdı. Bu, şirketin endüstride ve ana akım yayınlarda başarısını artırması, markasını büyütmesi ve birkaç rakip hala onu sürerken ve PR çabalarını yeniden başlatması için bir fırsat yarattı.


2. Bugünün öyküsünün farkına varın ve katılmak için dönün

Çevrimiçi bir sağlık hizmetleri konsiyerj platformu sunan ulusal tıbbi hizmetler ağı olan Silikon Vadisi tabanlı SAMI-Aid, COVID saldırısından kısa bir süre önce başlatıldı. İlk planları, seyahat ettikleri sırada doktorlara erişmeye ihtiyaç duyan iş amaçlı seyahat edenlere ve ayrıca platformlarını büyütmek ve genişletmek için iki Ortabatı şehrine odaklanmaktı. Piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra ve COVID Amerika'yı vurduğunda, şirket hemen pandemi sırasında bakım sağlamaya ve hükümet ortaklarını ve sigortasız tüketicileri, uygun fiyatlı, uzaktan tıbbi randevu alma olasılığı en yüksek olanları belirlemeye başladı. Şirket ayrıca, bu tür hizmetleri sağlayan birkaç tele-sağlık hizmetinden biri olduğu için talepteki artışı fark ederek akıl sağlığı hizmetlerini hızla genişletti. Psikolojik tedaviye odaklanan ve yeni bir izleyici kitlesine teletıp tanıtan şirket, PR'ını Kuzeybatı'daki medyaya ve psikiyatrik, davranışsal ve zihinsel sağlık hizmetleri hakkında konuşabilecekleri podcastlere odakladı.


3. Çalışanlarınızı ilk sıraya koymak, yeni iş kolları ve halkla ilişkiler fırsatları yaratabilir

Hızlanan bir şirketin başka bir örneği de, New York merkezli Ambulnz adlı talebe bağlı ambulans taşımacılık şirketidir. Pandeminin başlarında, hastaneler elektif ameliyatları ve diğer randevuları ertelemeye başladığı için ABD'nin çeşitli eyaletlerinde 1500'den fazla çalışanı vardır. hacim azaldı. Çalışma saatlerini veya izinli personeli azaltmak yerine, tıbbi olarak eğitilmiş işgücünü kullanmanın alternatif yollarını aramaya başladılar. Sonuç olarak, iki ek iş kolu, Hızlı Güvenilir Test (RRT) ve TeleHealth + başlattılar.


COVID test seçenekleri arttıkça, testleri uygulamak için eğitimli bir tıbbi işgücüne ihtiyaç doğdu. RRT, COVID testi sunmak için şehirler ve devlet kurumlarıyla ortaklığa ek olarak, yaşlı yaşam tesislerine, okullara, kamplara, işletmelere, Hollywood Stüdyolarına ve özel etkinliklere testler de sundu. Şirket, yalnızca ilk altı ayda birçok eyalette 500.000'den fazla test gerçekleştirdi.


İkinci fırsat, Ambulnz'un, pandemi başladığından bu yana önemli bir büyüme gösteren Teletıp'ta (video uzaktan Doktor ziyaretleri) gördüğü bir boşluktan geldi. Birçok ihtiyaç uzaktan karşılanabilirken, fiziksel muayeneler, kan çalışması ve tedavilerin uygulanması gibi uygulamalı hasta başı prosedürleri için hala çok sayıda gereksinim vardır. Hastanın yardım için bir Acil Bakım veya doktor ofisini ziyaret etmesini isteyen teletıp doktorunun yerine, Ambulnz'un TeleHealth + sertifikalı tıbbi personeli, teletıp doktorunun yönlendirmesi ve rehberliği altında hastaya evlerinde kritik olmayan tıbbi hizmetler sağladığından boşluğu doldurur.


Çalışanlarını meşgul tutmanın yollarını arayan Ambulnz, iki yeni gelir akışı yaratmayı başardı. Halkla ilişkiler perspektifinden bakıldığında, bu, şirketin çalışanlarını ilk sıraya koyma kültürünü sergilemesine ve aynı zamanda markasını büyüten ve şirketin yeni pazarlara daha hızlı genişlemesine katkıda bulunan çok sayıda ürün lansmanıyla ilgili medya fırsatlarının kapısını açmasına izin verdi.


Sırada ne var?

Herkes sırada ne olduğunu bilmek istiyor. Kimse cevabı bilmese de, 2021 boyunca bir noktada güvenlidir, aşıların giderek artan bir yüzdesine uygulanacak ve COVID sonrası hayata geçmeye başlayacağız. Halihazırda kış uykusunda olan şirketler, halkın bilincine yeniden girmek ve pazar paylarını yeniden kazanmak ve büyütmek için PR planlarını geliştirerek bu tarih için planlama yapmalıdır. Hâlihazırda hızlanma modunda olan şirketlerin, bu önceki oyuncuların tam güce dönmesi, mevcut boşlukları doldurması ve iş adımlarını sürdürmek ve sürdürmek için haritayı kendi avantajlarına çevirmek için zamanlarını maksimize etmesi gerekiyor.


Her iki durumda da, Ocak 2021 sinir bozucu bir çalar saat gibi biran önce çalmalı. Şu anda bir hazırda bekletici veya hızlandırıcı olmanız fark etmez; uyanma ve işe gitme zamanı artık geldi.

0 yorum
bottom of page