top of page
Ara

Pokemon Go Koronavirüs'e rağmen büyümeye devam ediyor

Popüler kültürde trend olanlar uzun süre zirvede kalamıyor ama Pokemon Go ezberleri bozmaya devam ediyor

Çizgi karaktere dayanan Pokémon GO adlı bir oyun 2016'da piyasaya sürüldü ve hakkında konuşuldu, çok oynandı ve tabiri caizse 'viral' oldu. Ancak oyunun geçmişte kaldığını ve artık popüler olmadığını düşünüyorsanız, tekrar düşünün.

Pokemon markasının son dönemlerdeki en popüler işi olan Pokemon GO, daha yıl bitmeden 1 milyar dolar hasılatı geçti ve 2020 en fazla gelir elde ettiği yıl oldu.

Görünüşe göre, piyasaya sürülmesinden dört yıldan fazla bir süre sonra bile, oyunun popülaritesi azalmıyor. Sensor Tower tarafından yayınlanan bir rapora göre Pokémon GO, 2020'nin ilk 10 ayında oyuncu harcamalarından 1 milyar dolar gelir elde etti. Niantic tarafından geliştirilen Pokémon Go, 2020'de en çok para kazanan oyunlar listesinde üçüncü sırada yer alıyor. Honor of Kings, 2020'nin en çok hasılat yapan iki oyununda birisi.


Ancak rapora görei, "Pokémon GO’nun başarısı hala etkileyici" çünkü kendi başına yeni bir oyun değil ve en iyi günlerinin geride kaldığını düşünürdünüz. Sensor Tower raporu, "Niantic’in evde kalma özelliklerini uygulaması nedeniyle, tüketicilerin daha önce temel işlevinin parçası olan açık havada yürüyüşe güvenmeden konuma dayalı oyunun tadını çıkarmaya devam edebileceği anlamına geliyor. Aynı zamanda, fiziksel mesafe egzersizi yapan bazı oyuncular, dışarıda güvenli bir şekilde maceraya atılmanın ve bu süre zarfında aktif kalmanın bir yolu olarak unvana dönüyor. "


2016 yılından sonra yavaş yavaş Türkiye'de popülerliğini kaybeden ancak yurt dışında hala belirli bir kitlesi olan Pokemon GO'nun 2020 yılı istatistikleri oldukça ilginç. Pokemon Go, daha yılın bitmesinde iki ay kala 1 milyar dolar hasılatı geçmiş durumda. Geçtiğimiz yılın tamamında 902 milyon dolar hasılat elde ederken, oyunun çıktığı yıl 832 milyon dolar hasılat elde etmiş. 2020 yılı istatistikleri bir önce yılın ilk 10 ayına göre %30 artış göstermiş. 


Rapor ayrıca, Pokémon GO'nun lansmanından bu yana oyuncu harcamalarından 3,2 milyar dolar kazandığını söylüyor. Oyunun en kazançlı pazarı, oradan gelen 1,5 milyar dolarlık geliri ile Amerika Birleşik Devletleri. Sensor Tower tarafından hazırlanan raporda, "Japonya 1,3 milyar dolar gelirle 2. sırada yer alırken, Almanya 238,6 milyon dolar veya yüzde 5,7 ile 3. sırada yer alıyor."


Google Play, oyunun gelirinin çoğunu oluşturarak 2,2 milyar ABD dolarından fazlasını veya oyunun kazandığının% 53,4'ünü oluşturur. Apple App Store ise 1,9 milyar doları veya toplam gelirin% 46,6'sını oluşturuyor.


Pokémon Go, daha gerçekçi efektler için AR Harita görevlerini duyurdu

Pokémon Go oyuncuları, uygulamayı bir sonraki kullanışlarında bazı PokéStops’u işaretleyen yeni bir etiket ile karşılaşabilir.


Niantic, şirketin özelliği kullanıma sunduğunu duyurmasından aylar sonra, seviye 20 ve üzeri Eğitmenler için AR Haritalama görevlerini resmen başlattı. “AR Haritalama” etiketi ile işaretlenmiş bir PokéStop döndürdüklerinde, AR tarama ekranını açmalarını ve alanı keşfetmelerini gerektiren bir Alan Araştırması görevi alacaklar.


Pokemon Go Harita görevleri ne içeriyor?

Niantic ilk olarak, Pokémon Go’nun artırılmış gerçeklik efektlerini iyileştirmek amacıyla Mayıs ayında bir PokéStop Tarama özelliği üzerinde çalıştığını duyurdu. Oyuncuların konumları taramasını sağlayarak, geliştirici, PokéStops’un 3 boyutlu haritalarını oluşturabilmek için ihtiyaç duyduğu bilgilere erişebilecek. Daha sonra bu verileri, yaratıkların gerçek dünya nesneleriyle etkileşime girmesini sağlamak için kullanabilirler.


Niantic, Mayıs ayında “Reality Blending” adlı daha iyi AR efektleri özelliğini de test etmeye başladı fakat bu özelliği kullanabilen cihaz sayısı da oldukça sınırlı olduğunu da belirtelim.


Geliştiriciye göre, iyi taramaların 20 ila 30 saniye sürebileceğini, kullanıcıları konum etrafında 360 derece tam bir yürüyüş yapmaya teşvik etmeyi amaçladığını ifade etti.


Niantic Kids hesapları henüz 20. seviye Eğitmenler için bile bu özelliğe erişim sağlayamayabilir. Bu büyük olasılıkla pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle olabilir ama ebeveynler gelecekte bu özelliği açma seçeneğine sahip olabileceğini de belirtelim.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page