top of page
Ara

P&G, Avrupa'da kağıt ambalajları test etmeye hazırlanıyor

,Procter & Gamble, işlenmemiş plastik kullanımını 2030 yılına kadar yarıya indirmeye yönelik genel planların bir parçası olarak gelecek yıl Batı Avrupa'da kağıt şişe denemeleri başlatacağını söyledi

P&G, Avrupa'da kağıt ambalajları test etmeye hazırlanıyor

Test, Downy kumaş yumuşatıcısının Avrupa takma adı Lenor'u içerecek.


P&G'nin biyo-bazlı, geri dönüştürülebilir kağıt şişeleri, şişeleme şirketi Alpla'nın iki yıllık bir Avrupa ortak girişimi olan Paboco ve diğer marka ortakları Carlsberg Group, Pernod Ricard, Absolut, L'Oreal'ın yanı sıra Avrupa'da Coca Cola'nın yer aldığı da bulunduğu ambalaj malzemeleri geliştiricisi BillerudKorsnäs ile ortaklaşa üretilecek.


P&G'nin Küresel Kumaş ve Ev Bakım Sektörü Ar-Ge kıdemli başkan yardımcısı Jerry Porter, “Bu, daha sürdürülebilir ambalaj formatlarına yönelik yenilik yapma yolculuğumuzda bir başka kilometre taşıdır” dedi. “Lenor, Avrupa şeffaf şişelerinde zaten %100'e varan oranlarda geri dönüştürülmüş plastiği ambalajlarına dahil etme konusunda harika bir geçmişe sahip. Şimdi bir adım daha ileri gitmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Porter, sürdürülebilirlik haber sitesi edie'ye 2022 testi için 100.000 şişe üretileceğini söyledi. Şişeler kağıt olacak, kapaklar plastik kalacak.


İşlenmemiş plastikler geri dönüştürülmek yerine yeni üretiliyor ve Avrupa kumaş grubu, 2025 yılına kadar bunları ortadan kaldırma sözü vererek ana şirket P&G'nin hedeflerini yükseltti.


P&G, Lenor testinin, kağıt ambalajı büyütme ve teknolojiyi şirketin tüm markalarına daha geniş bir şekilde dahil etme stratejisini öğrenmesine yardımcı olacağını söyledi.


Diğer P&G Kumaş ve Ev Bakım markaları arasında Ariel, Tide, Fairy ve Cascade bulunur. Bölüm, tüm P&G net satışlarının üçte birini temsil eden 23 milyar dolarlık küresel bir işletmedir.


Paboco'nun geçici CEO'su Gittan Schiöld, "Sıvıları kağıtta depolamak özellikle zorlayıcı" diye ekledi, "ancak başarılı bir şekilde benimsenmesi gezegen için büyük faydalar sağlayabilir. Ortak olarak P&G Kumaş ve Evde Bakım kategorisine sahip olmak… bu vizyon için büyük bir destek. Bu, teknolojinin uygulanabilirliğine gerçekten ağırlık kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda P&G'nin teknik bilgisini de beraberinde getiriyor… Paboco'nun kağıt şişe teknolojisini ölçeklendirmek için yeni fırsatlar sunuyor."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page