top of page
Ara

P&G, Apple gizlilik kurallarını aşmak için Çin ticaret grubu ile teknoloji konusunda çalışıyor

Dünyanın en büyük reklam alıcılarından biri, dijital kullanıcı verilerine dayanan bir pazarlama ekosistemi oluşturmak için yıllarını harcadı ve Apple'ın gizlilik hareketleriyle çelişki yarattı

P&G, Apple gizlilik kurallarını aşmak için Çin ticaret grubu ile teknoloji konusunda çalışıyor

The Wall Street Journal'a göre Procter & Gamble, Apple'ın Uygulama İzleme Şeffaflığı kurallarını aşmak için tasarlanmış yeni bir veri toplama aracını test etmek için Çin Reklamcılık Derneği ile birlikte çalışan şirketler arasına katıldı.


Devlet destekli Çin Reklam Ajansı, bir iPhone veya iPad'in IDFA veya reklam tanımlayıcısına erişimi değiştirmek için CAID adlı yeni bir izleme yöntemi geliştirdi. Apple, iOS 14.5'ten başlayarak, uygulamaların açık kullanıcı izni olmadan bir cihazın IDFA'sına erişmesine izin vermeyeceğini bildirmişti; bu, reklam hedefleme için kullanılan uygulamalar arası ve web siteleri arası izlemeyi etkileyecek.


CAID - China Advertising ID, Proctor and Gamble'ın yanı sıra Baidu, ByteDance (TikTok) ve Tencent gibi büyük şirketlerle Çin'de test yapıyor. Apple, Mart ayı ortalarında geliştiricileri CAID gibi yöntemlerle Uygulama İzleme Şeffaflığı kurallarını aşmamaları konusunda uyarmaya başladı. Apple, geliştiricilere, yeni reklam izleme kısıtlamalarını aşmaya çalışmanın App Store'dan kaldırılmasına neden olacağını söyledi.


Bir Apple sözcüsü The Wall Street Journal'a "App Store" şartları ve yönergeleri, Apple da dahil olmak üzere dünyanın her yerindeki tüm geliştiriciler için aynı şekilde geçerlidir. İzlenmeden önce kullanıcılardan izin alınması gerektiğine şiddetle inanıyoruz. Kullanıcının seçimini dikkate almadığı tespit edilen uygulamalar reddedilecektir." dedi.


P&G, dünya çapında önde gelen bir reklamveren olarak, kullanıcıları takip etmede büyük bir menfaat sahibidir ve bir Uygulama İzleme Şeffaflığı alternatifi oluşturma çabalarına dahil olan en büyük Batılı şirkettir. P&G, Gillette, Charmin, Pampers, Tide, Bounty, Pantene, Crest, Febreeze ve daha fazlasını içeren birçok büyük markaya sahiptir.


P&G yaptığı açıklamada, The Wall Street Journal'a verdiği demeçte, "tüketicilerin istediği yararlı içeriği veri gizliliği, şeffaflık ve rızaya öncelik verecek şekilde sunmak" amacıyla Çin Reklam Ajansına girdi sağladığını söyledi. Tüketicilere yararlı içerik sunmak "hem doğrudan hem de dünya çapındaki reklamcılık derneklerimiz aracılığıyla platformlar ve yayıncılarla ortaklık yapmak anlamına gelir."


P&G, Facebook, Google ve diğer reklam platformlarına bağlı olmayan kendi tüketici veri tabanına sahiptir. The Wall Street Journal'a göre P&G, anonim tüketici kimlikleri ve müşterilerin paylaştığı kişisel bilgilerin bir kombinasyonunu kullanarak dünya çapında 1,5 milyon müşteriden oluşan bir veritabanı oluşturdu. P&G, dijital reklam satın almasının yüzde 80'ini hedeflenen reklamlara harcadığı Çin'de büyük ölçüde bu veritabanını kullanıyor.


P&G, CAID aracı hakkında ek ayrıntılar sunmayı reddetti ve teknolojiyi kullanıp kullanmayacağını söylemedi. Dünyanın en büyük şirketlerinden bazıları reklam izleme alternatifini benimserse, Apple'ın CAID'ye nasıl yanıt vereceği henüz net değil. Çinli geliştiricilere uyarılarla ilgili haberler çıktığında, Çinli bir pazarlama endüstrisi emektarı Apple'ın eylemlerinin CAID testini "durdurabileceğini" söyledi.


Deloitte, PricewaterhouseCoopers (PwC) ve Nielsen gibi diğer ABD şirketleri de CAID üzerinde Çin Reklam Ajansı ile çalışmalarını sürdürüyor.


Not: Bu konuyla ilgili tartışmanın politik veya sosyal niteliği nedeniyle, tartışma başlığı Siyasi Haberler forumumuzda yer almaktadır. Tüm forum üyeleri ve site ziyaretçileri ileti dizisini okuyabilir ve takip edebilir, ancak gönderi en az 100 gönderi olan forum üyeleriyle sınırlıdır.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page