top of page
Ara

Pfizer, AstraZeneca ve Amazon, İsrail'de yeni inovasyon laboratuvarı kuracak

İnovasyon Laboratuvarı 10 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olacak, Rehovot Bilim Parkı'nda yer alacak ve 2021'de faaliyete geçecek

İnovasyon Laboratuvarı 10 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olacak, Rehovot Bilim Parkı'nda yer alacak ve 2021'de faaliyete geçecek. Ortaklar arasında ilaç şirketleri Teva ve Merck ile Biyoteknoloji Fonu yer alacak.


2021 için büyük projelerden bahsedecek olursak, bu en iddialı projelerden biri. İsrailli yetkililer, ilaç şirketleri Pfizer, AstraZeneca, Merck ve Teva'nın Biyoteknoloji Fonu ve Amazon Web Servisleri ile birlikte İsrail'de bir Dijital Sağlık ve Hesaplamalı Biyoloji Laboratuvarı kuracaklarını bildirdi.


İnovasyon Yazarı, ity ve İsrail Ulusal Dijital Bakanlığı İnovasyon Laboratuvarı'nın kurulduğunu duyurdu. Bilgisayar laboratuarının bütçesi 32 milyon şekel olup, bu 10 milyon dolara eşittir (yaklaşık 200 milyon Meksika pesosu). Önümüzdeki beş yıl için planlanan bu miktar, ortak şirketlerin ve İsrail fonunun katkılarından oluşuyor.


Güçlü grubun önerisi, diğer projelerin yarıştığı bir yarışmada seçildi. Yeni kompleks 2021 yılında faaliyete geçecek ve Weizmann Bilim Enstitüsü'nün de bulunduğu Rehovot Bilim Parkı'nda yer alacak.


İnovasyon Laboratuvarı'nın amacı, girişimcilerin ve startup'ların sağlık sektörü ile ilgili projeler başlatmalarına destek olmak olacaktır. Laboratuvara katılan şirketler, yaratımlarına ivme kazandıracak olan İnovasyon Otoritesi ve Ulusal Dijital Bakanlığı'ndan fon alacak.


İnovasyon Kurumu resmi web sitesinde yayınladığı bir açıklamada “COVID-19 virüsü için aşıların hızlı gelişimi, başarısını kısmen Pfizer ve Moderna gibi önde gelen ilaç şirketlerinin Yapay Zeka yeteneklerine borçludur. Bu alanların önümüzdeki yıllarda daha önemli hale gelmesi bekleniyor ”dedi.


İnovasyon Laboratuvarı ayrıca girişimcilere laboratuar ortaklarından yardım alarak yardımcı olacaktır. Ayrıca, devrim niteliğindeki ilaçlar ve tedaviler geliştirmek için bilimsel bilgilerine ve dünya uzmanlarına erişebilecekler.


"Laboratuvarın amacı, Yapay Zekaya dayalı yenilikçi hesaplama teknolojileri geliştiren ve kişiselleştirilmiş tedavileri ve çözümleri keşfetmeyi amaçlayan yeni girişimlerin kurulmasına ve ilerlemesine yardımcı olmaktır."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page