top of page
Ara

Perakendeciler müşterilere eşsiz alışveriş deneyimi sunmak için NFT'leri nasıl kullanabilir?

NFT akımı neredeyse her sektörde büyük etki yarattığı ortamda, perakendeciler bu teknolojiden nasıl istifade edebilirler?

Perakendeciler müşterilere eşsiz alışveriş deneyimi sunmak için NFT'leri nasıl kullanabilir?

Perakendeciler için NFT'ler, müşteri sadakati oluşturmaya ve satışları artırmaya yardımcı olan benzersiz bir teklif olabilir. Ancak bunlar nelerdir ve perakendeciler marka yakınlığı oluşturmak için bunları nasıl etkili bir şekilde kullanabilirler?


Bu sorunun cevabına geçmeden önce NFT'ler sanal öğeler için dijital belirteçlerdir ve diğer sanal para birimlerinden veya varlıklardan temel farkı, benzersiz olmaları ve değiştirilemez olmaları ve perakendecilere NFT'ler aracılığıyla özel teklifler sunmaları için birçok fırsat sunmasıdır.


Genç nesilleri hedeflemek

Tüketiciler bu dijital varlıkları hızla artan bir oranda satın alıyor. Aslında, ticaret hacmi 2021'in üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 704 artışla 10.67 milyar dolara yükseldi. Genç nesiller, NFT'lerin izini sürüyor gibi görünüyor.


Yakın tarihli bir Forbes makalesine göre, “NFT'lerin özellikleri, Z kuşağının ruhunun ön saflarında yer alan bu sorunların çoğunu doğrudan ele alıyor. Bununla 1997-2012 arasında doğanların 2026 yılına kadar en büyük kohort olacağı gerçeği arasında, NFT'lerin kalıcı olacağı tahminine güvenebilirsiniz.” ifadelerine yer veriliyor.


Son tüketici araştırmasına göre, 18-34 yaşlarındaki (Gen Z ve Y kuşağı) beş kişiden biri (yüzde 20) geçmişte NFT kullanmaya daha yatkın. Peki perakendeciler bu çekilişten nasıl yararlanabilir? Z kuşağı ve Y kuşağının üstesinden gelmenin anahtarı, NFT'leri kullanmak için teşvikler sunmaktır. 18-34 yaşları arasındaki yaklaşık dört kişiden biri (yüzde 24), gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazalarda özel ödeme şeritleri ve özel alışveriş etkinlikleri için özel indirimler gibi alışveriş ayrıcalıkları verilseydi, NFT kullanmaya daha meyilli olabilirdi.


Gucci ve dijital moda evi Fabricant gibi şirketlerin bu alandaki önemli oyuncular olduğu lüks mallar, giyim şirketleri ve oyun kuruluşları bu yolda öncülük ediyor ve NFT'lere artan bir ilgi gösteriyor. Giyim ve spor malzemeleri şirketleri, Nike'ın CryptoKicks'i gibi sanal koleksiyonlar sunuyor. NFT'lerin popülaritesi artmaya devam ederken, bu dijital teklifleri genel marka deneyiminin bir parçası olarak uygulamak, müşterilerin bir markayla bağlantı kurması için yeni yollar sunabilir.


Başlarken nelere dikkat edilmeli?

Şimdiki zaman gibisi yok ve perakendeciler tüketicilere yeni ve heyecan verici alışveriş yolları sunmak için NFT dünyasına giriş yapabilirler.


En anlamlı seçenek, sınırlı miktarlarda orijinal ürünler yaratmaktır. Örneğin, ilişkili bir NFT ile bir dizi dijital giysi, ayakkabı veya moda aksesuarı geliştirmek, müşterilere herkesin aynı perakendecilerden alışveriş yaptığı bir dünyada çekici olabilecek özel bir ürün sağlar. Sınırlı bir miktar sunmak, perakendecilere esnek bir şekilde tüketici talebi hakkında fikir verir ve gerekirse, yoğun bir çıktı olmaksızın alternatif seçeneklere geçiş yapılmasına izin verir.


Başka bir çözüm, dijital bir mal ile somut bir şey arasında bir yer anlamına gelen “fijital” bir stratejidir. Başka bir deyişle, Fortnite ve Roblox gibi sanal ortamlarda kullanılabilecek dijital bir dünyada aynı ürünün kilidini açan ilişkili bir NFT ile fiziksel bir ürün satmakta mantıklı olabilir.


Tüketicilere gerçekten benzersiz bir alışveriş deneyimi sunmak için markalar, NFT deneyimlerine hem kişiselleştirme hem de kişiselleştirme uygulayabilir. Markalar, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisini kullanarak müşterilerine gerçeği sanalla birleştiren kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimleri sunabilir. Mevcut satış kanallarınızda 3D, AR ve “deneme/deneme” teknolojisini kullanmak, işletmenizi ve müşterilerinizi metaverse yatırımları ve NFT'lere hazırlamak için harika bir ilk adımdır.


Perakendeciler, tüketicilere NFT'lerin potansiyelini göstermek için müşterilere başlangıç ​​konusunda rehberlik etmeyi de önerebilir. AR teknolojisi sanal dünyayı gerçek dünyaya getiriyor ve NFT'ler perakendecilere sanal dünyayı sınırlı sayıda ürünle kişiselleştirme fırsatı sunuyor. Müzik ve oyun, NFT'lerin sanal ve gerçek dünyalar arasındaki boşluğu kapatabileceği ek pazarlardır. Bu endüstriler, NFT'leri tanıtırken, zamanla diğer endüstrilere yayılacak olan olumlu bir yanıt görmeye daha yatkındır.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page