top of page
Ara

Pearlfisher, McDonald's ürün ambalajlarını yeniden tasarladı

Son 65 yılda, McDonald's restoranları, kaliteli yemek ve kolay erişilebilirliği nedeniyle en sevilen yiyecek markaları arasında yer alıyor

Pearlfisher, McDonald's’ın ürünlerinin ambalajlarını yeniden tasarladı

Her gün 60 milyondan fazla temas noktasına sahip olan FMCG markalar için ambalaj önemlidir.


Pearlfisher, markanın küresel paketleme sisteminin çok yıllı yeniden tasarımı için McDonald's ile ortaklık kurdu. Yeniden tasarımın merkezinde, markanın ürün portföyü için tek bir görsel çerçeve işlevi gören, küresel simgenin modern ifadesini dönüştürebilen ve bu sırada marka algısını geliştiren bir grafik sistemi yer alıyor.


Yenilenen ambalaj tasarımı, cesur grafiklerle markaya neşe ve kolaylık getiriyor. Önde gelen paket içi mesajlara sahip bir tasarım sisteminden geçiş yapan menü öğelerinin grafik gösterimleri, her bir yapının McDonald's’ın eğlenceli bakış açısını daha bağlantılı ve anımsatan olmasına yardımcı oluyor. Filet-O-Fish® istiridye kabuğundaki soğuk, mavi dalgalardan veya Peynir kapaklı Quarter Pounder® üzerindeki altın, eriyen peynirden her bir benzersiz siparişin kombinasyonu ne olursa olsun, ambalaj etkileyici, görsel bir sistem oluşturmayı başarmış.


Pearlfisher Kreatif Direktörü Matt Sia, "Görevimiz, diğerlerinin de aynısını yapmasını kolaylaştıracak bir sistem tasarlamak için her bir menü öğesinin gerçekten neyin özel olduğunu bulmaktı" dedi.

"McDonald’nın ikonik menü öğelerinin sadeliğinde güzellik var. Her birinin en özel, tanınabilir ve ikonik ifadesini bulmayı, insanları gülümsetecek şekilde kutlamayı hedefledik. Kişiliği basit bir şekilde canlandırmak, ambalajın işlevsel olarak benzersiz, tanımlanması kolay, estetik olarak minimal ve en önemlisi duygusal olarak neşeli olmasını sağlar. Bu sistemdeki her şeyin bir amacı vardır ve lezzetli, iyi hissettiren anları herkes için kolaylaştırmak üzere McDonald’nın marka konumlandırmasını etkinleştirmeye yardımcı olur."

Yeniden tasarlanan ambalaj, her yemeği yapan McDonald's mürettebatının operasyonlarının verimli kalmasını sağlamayı umuyor. Her bir dış ambalaj, paket ve diğer tüm ürün materyalleri kutuların kullanım şekline uyumlu şekilde tanımlanabilecek şekilde tasarlandı. Anlaşılması kolay grafikler, dünyanın neresinde siparişlerin toplandığına, paylaşıldığına ve beğenildiğine bakılmaksızın tanınmayı sağlamaya yardımcı olur.


McDonald's menüsünde harika lezzetler, dünyaca ünlü ikonik ürünleri yer alıyor. Pearlfisher, daha güvenli bir deneyim için küresel sistemi güncellemek ve basitleştirmek için bu fırsatı kullandı.


Son günlerde artan retro-minimal akımına Burger King'ten sonra McDonald's'ta katılmış oldu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page