top of page
Ara

Pazarlama profesyonellerinin %51'i sanal etkinliklerin devam edeceğini düşünüyor

The 614 Group tarafından yayınlanan yeni bir medya ve reklam yöneticileri anketine göre, pazarlama profesyonellerinin %25'i "ekipteki diğer insanlarla temel iletişimi" kaçırıyor ve %25'i evden çalışırken yakın çevrelerinin ötesinde ağ oluşturmaktan mahrum kaldığına inanıyor.

"The Future of the 'In-Person' Business Economy" raporu, işçilerin %21'inin görevleri yerine getirmelerine yardımcı olan kısa planlansız iletişimleri ve %20'sinin meslektaşları arasındaki ilişkileri geliştirmeyi kaçırdığını ortaya koyuyor. İnsanların sadece %10'u yöneticileriyle yüz yüze erişim şansını kaybettiğini düşünüyorken, pazarlama profesyonellerinin %27'si sağlık krizinin azalmasından sonra yüz yüze etkinliklere katılımın pandemi öncesi seviyelere geri dönmesini beklerken katılımcıların %51'i canlı toplantıların muhtemelen pandemi sonrası sanal bir unsur olmaya devam edeceğine inanıyor.


Araştırma detayları

614 Grubunun yeni raporu, koronavirüs ile ilgili karantinaların azalmalar artıkça pazarlama sektöründe nasıl bir işin görüneceğine dair bir fikir veriyor. Meslektaşları ile etkileşimler, pazarlama profesyonellerinin en çok kaçırdığı şeyler arasında yer alırken, bulgular, birçok kişinin katılımın pandemik seviyelere dönmeyeceğini beklediği için kişisel olayların kalıcı bir etki görebileceğini göstermektedir. Rapor, reklam ajanslarından, pazarlamacılardan, yayıncılardan, reklam teknolojisinden ve 16 Nisan - 13 Mayıs 2020'de yürütülen diğer ilgili disiplinlerden 343 yöneticinin çevrimiçi anketine dayanıyor.


Dünya genelinde büyük şehirler yeniden normalleşmeye başlasa da, birçok reklam ajansı, Digiday'in bir raporuna göre, çalışanları pandeminin ikinci dalgalarından korumak için hala evden çalışma kültürünü korumaya devam ettiğini saptadı. Bu, genellikle kişisel ilişkilere ve yaratıcılığa ve yeniliğe ulaşmak için yüz yüze temasa dayanan pazarlama ve reklamcılık işini etkileyebilir. Bu ilişkiler zamanla zayıflarsa, iş performansı etkilenebileceğini ifade etti.


Bununla birlikte, şirketler sosyal bağları güçlü tutmak için sanal sosyalleşme ve ağ oluşturma etkinliklerine daha fazla odaklanarak bu sorunları artırabilir. Raporda, insanların% 64'ünün sanal etkinliklerin "yeni iş beklentilerini karşılamanın ve potansiyel müşteriler yaratmanın" bir yolu olduğunu düşündüğü bulundu. Buna ek olarak, ankete katılanların %56'sı canlı etkinliklerin "mevcut müşterilerle kaliteli zaman geçirmek" için bir fırsat olduğunu ve %44'ü "akranlarla sosyal zaman geçirmek" için bir fırsat olduğunu söyledi.


Sanal etkinlikler bu yıl moral tutmaya ve yaratıcılığı artırmak için gereken sosyal bağları korumaya yardımcı olabilir. Örneğin, endüstrinin en büyük etkinliklerinden biri olan Cannes Lions, 22-26 Haziran'da Yaratıcılık Festivali'ni çevrimiçi olarak ücretsiz olarak ağırlayacak. "Lions Live" etkinliğinde uzmanlar ve yaratıcı gazilerle masterclass'lar ve videoyla sohbetler yer alacak.


Pazarlama uzmanları sanal etkinliklerle nelerin başarılabileceğini daha iyi anladıkça, bu, ticari etkinliklerin nasıl göründüğü konusunda kalıcı değişikliklere yol açabilir.


Katılımcılara gelecekte görmeyi bekledikleri olay türleri hakkında sorular soruldu, %62'sine tavan hoparlörlerinden canlı video yayınlarıyla küresel sanal olaylar görmeyi öngörüyor; %59'u belirli uzman ve uzman gruplarına uyarlanmış sanal etkinliklerin ortaya çıkacağını düşünmektedir; %51'i ulusal ve bölgesel uzmanların küresel sanal toplantılarının bu toplulukları teşvik etmesini beklemektedir ve %47'si işletmeleri potansiyel müşterilere bağlamak için tasarlanmış yalnızca üyeli sanal ağ etkinliklerinin ortaya çıkacağını düşünmektedir.


Rapora göre, karma gerçeklik deneyimlerinin yakın bir gelecekte katılımcıların yaklaşık dörtte biri tarafından gelmesi beklenmektedir ve teknoloji, katılımcıların rapor başına yeni ürün veya hizmetleri gösterebileceği ve deneyebileceği uzak etkinlikler oluşturmak için kullanılmaktadır.


"Akıllı, iyi seçilmiş sanal etkinlikler, bu önemli zamanda ekosistemi bir araya getirerek, öngörülemeyen arazide ilerlerken ilerlememize olanak tanıyabilir, zaten birkaç göze çarpan sanal toplantıya katıldım ve daha fazlasına katılmayı dört gözle bekliyorum." diyor GroupM küresel marka güvenliği EVP'si John Montgomery.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page