top of page
Ara

Pazarlama ekibinize can katmak için harekete geçirilebilecek 3 farklı konu

Google'da Baş İnovasyon Danışmanı olarak görev yapan Dr. Frederik G. Pferdt'in kaleminden Pazarlama ekibinize can katmak için harekete geçebilecek 3 farklı şeyi ele aldığı makale.


Şirketiniz ister büyük ister küçük olsun, yeni pazarlama becerileri edinme ve temel bilgileri tazelemenin hem size hem de ekibinize yardımı dokunabilir. Her yıl başlangıcında, ileriye bakmanızı ve üst düzey stratejinizi gözden geçirmenizi sağlayacak birçok karar, tavsiye ve yol gösterici düşünce ortaya konuyor. Ancak hemen şimdi uygulayabileceğiniz bir şeyler arıyorsanız size birkaç ipucu verebiliriz.


Daha az çaba, daha çok başarı


Google for Startups EMEA İş Ortaklıkları Sorumlusu Connor Swenson, aynı anda birkaç iş yapmanın aslında gün içerisinde daha fazla şey tamamlamanızı sağlamadığına dikkat çekiyor. Ayrıca bir araştırmaya göre, yarıda bırakılan bir işe yeniden odaklanmak ortalama 25 dakika sürüyor. Yani, başka bir işle ilgilenmek için bir işe ara verildiğinde her iki işin de tamamlanması daha uzun zaman alabiliyor.

Peki, işinize odaklanarak başarıya ulaşmak için ne yapmanız gerekiyor? Bunu sağlamanın kolay yollarından biri, her güne ilk odaklanılacak önemli bir iş seçerek başlamaktır. Yapılacaklar listenizin en zor maddesini seçmeyi deneyin. En zor işlerden başlayıp daha basit işlere doğru ilerlemek daha kolaydır.


Önemli olan işle erkenden ilgilendiğinizde enerjinizi artırmış, günün geri kalanında sizi taşıyacak ivmeyi yakalamış olursunuz.


Elinizin altındaki pazarlama araçlarını kullanma konusunda uzmanlaşın

Bu makaleyi okuduğunuza göre muhtemelen Google reklamcılık araçlarından biri veya daha fazlasını kullanıyorsunuz. Peki bu araçlar konusunda kendinizi yeterli görüyor musunuz? Skillshop eğitim platformumuz, sunduğu ücretsiz online dersler ve sertifikasyon olanaklarıyla istediğiniz seviyeye ulaşmanızı sağlayabilir.


Reklamcılık yolculuğuna ister yeni başlamış isterse bu yönde belirli bir yol almış olun, Skillshop ürünler konusunda uzman kişiler tarafından tasarlanmış e-öğrenme dersleriyle bilginizi artırabilir. Derslerin içeriğinde Arama Ağı, Görüntülü Reklam Ağı, Video, Alışveriş ve ölçümleme gibi konular yer alıyor. Google reklamlarını tanımaya çalışan yeni reklamverenlerin katılabileceği çeşitli dersler mevcut. Mevcut reklamverenler de ürünlerle ilgili en son gelişmelerden haberdar olduklarından emin olabilir ve sertifikasyon olanakları sayesinde bildiklerini test edebilir.


İnovasyon kültürü oluşturun


Kararlıysanız ve organizasyonunuzun tamamına seviye atlatmak istiyorsanız tasarım odaklı düşünmeyi işinizin bir parçası haline getirin. Tasarım odaklı düşünme, kişileri belirli bir düşünme tarzı benimsemeye ve uygulamaya sevk ederek onların yenilik üretme kapasitelerini artırır. Tasarım odaklı düşünme yoluyla geliştirilen beceriler daha sonra çeşitli şekillerde uygulanabilir. Fikirleri test etmeye yönelik, hızlı prototip oluşturma içeren bir süreç olan tasarım sprinti bunlardan biri.

Peki tasarım odaklı düşünmeyi kullanmaya nasıl başlarsınız? Bir dahaki sefere sorun çözmeniz gerektiğinde, tasarım odaklı düşünmenin üç temel ilkesine yoğunlaşarak ekibinizin yaratıcılık kapasitesini artırabilirsiniz. Bu ilkeler 3 E (empathy: empati, expansive thinking: geniş düşünme, experimentation: deneme) olarak da biliniyor.

Google'da Baş İnovasyon Danışmanı olarak görev yapan Dr. Frederik G. Pferdt, yenilikçi bir ürün veya hizmet oluşturmanın harika bir şey olduğundan bahsediyor. İnsanlara faydası olmayan bir şey oluşturmanın ise pek bir anlamı yok. İşte bu nedenle ilk odaklanmanız gereken kişiler, kullanıcılarınız. Kullanıcılarınızla empati kurabildiğiniz, onların ihtiyaç, his ve motivasyonlarından ilham alabildiğiniz zaman, ekibiniz gerçek sorunlara anlamlı çözümler bulabilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page