top of page
Ara

Pazar konumundan ve satış verilerinden yararlanarak etkili SEO geliştirme taktikleri

Web yöneticileri, kriz ve kargaşa zamanlarında hızlı bir şekilde dönmelidir. Benzersiz pazar konumunuza dayalı olarak kalıcı bir SEO avantajını nasıl bulabilirsiniz?

Pazar konumundan ve satış verilerinden yararlanarak etkili SEO geliştirme taktikleri

Mevcut dünya çapındaki pandemi, modern zamanlarda benzeri görülmemiş bir zorluktur ve neden olduğu zorluğu ölçmek hala zordur.


Birçok ticari web sitesi operatörü için endişeler varoluşsaldır. Çoğu insanın hayatındaki süregelen sınırlamalar, müşteri davranışları ve dolayısıyla tüm endüstrilerin gidişatı üzerinde derin bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda, geçici olarak karşılanamayan, giderek artan bir şekilde şişelenmiş tüketici talebine neden oluyorlar.


Ancak bu durum önümüzdeki aylarda değişecek. Gelişen nüfus aşılama girişimleriyle, “bildiğimiz hayata” dönüş beklentisi gerçek olmaya başlıyor.


Bu, web sitesi operatörleri için farklı yollar açar. Yaklaşan kararları, web sitelerinin organik arama sonuçlarındaki görünürlüğü üzerinde kalıcı, uzun vadeli sonuçlar doğuracaktır. Online satışları mevcut durumdan ister olumlu ister olumsuz etkilensin, web sitesi operatörleri kendilerini benzersiz bir durumda bulurlar.


Artan satışları sürdürmek ve geliştirmek için SEO taktikleri

Çevrimiçi perakende, hem iş hem de eğlence akış platformları, tıbbi ve sağlık portalları, kargo, nakliye ve depolama sağlayıcıları, satışlarda beklenmedik ve devam eden bir patlama yaşayan sektörlere sadece birkaç örnektir.


Sıklıkla, değişen kullanıcı ihtiyaçları, normal koşullarda, en uygun koşullarda bile beklenemeyecek olan talep artışıyla ilişkilidir. Kendilerini bu kıskanılacak konumda bulan web sitesi operatörlerine, kullanıcı tabanlarının COVID-19 öncesi alışkanlıklarına geri dönebileceği bir sonraki aşamayı öngörmeleri tavsiye edilir. Kullanıcı talebinde beklenen azalmanın iş düşüşüne dönüşmesi gerekmiyor, çünkü şu anda bol miktarda bulunan verilerde gelecek için daha büyük bir pazar payı elde etme fırsatı var.

Bazı sektörler ve bireysel çevrimiçi hizmetler, COVID-19 pandemisinin etkilerinden büyük ölçüde yararlandı.


Sunucu günlüklerini kaydedin

Devam eden sunucu günlük verileri kaydı, bu hedefi desteklemek için kritik öneme sahiptir. Kullanıcılar veya arama motoru botları bir sayfa istediğinde ham sunucu günlük verileri oluşturulur.

Uzun bir süreyi kapsayan eksiksiz, işlenmemiş ham web sunucusu günlükleri analiz edilebilir ve web sitesi performansına ilişkin paha biçilmez bilgiler sağlar.


Sunucu günlüğü analizi, kötü niyetli bir üçüncü taraf tarafından enjekte edilen spam içeriğini ortaya çıkarabilir. Toplanırsa organik sıralama kayıplarına neden olacak soft 404 gibi yanlış sunucu yanıtlarını ölçmeye yardımcı olabilir.


Ayrıca, örümcek tuzaklarını belirleme ve tarama bütçesinin önceliklendirilmesine ilişkin içgörüler sağlama potansiyeline de sahiptir. İkinci nokta, birkaç aydan bir yıla kadar değişen, kapsamlı olabilen yeniden tarama döngüsü zaman çizelgeleriyle ilgili potansiyel olarak kritik bilgiler sağlar.

Screaming Frog veya Splunk gibi özel sunucu günlüğü analiz araçları, eyleme geçirilebilir sonuçlar sağlar ve en iyi teknik SEO denetiminin bir parçası olarak uygulanır.


Elbette, herhangi bir zorlayıcı denetim, backlink kalitesi, standartlar, içerik sinyalleri, hreflang ek açıklamaları, dahili bağlantı yapısı, mobil uyumluluk, site hızı, yapılandırılmış veriler, SERP gösterimi ve XML site haritaları dahil olmak üzere kapsamlı bir ilgili SEO sinyallerini kapsamalıdır. yanı sıra kullanıcı deneyimi.


Markalaşma

Bir marka, arama motorları için bir sıralama faktörü değildir, ancak marka bilinci oluşturma TO'yu etkiler ve bu nedenle başarılı SEO için kritik öneme sahiptir. Yüksek marka bilinirliği, devam eden, teste dayalı snippet optimizasyonu ile birleştiğinde ortalamadan daha yüksek TO'larla sonuçlanır.


Bu nedenle, yüksek düzeyde maruz kalma ile, markayı kullanıcılara yazdırma fırsatı vardır ve bu nedenle, arama motoru sonuç sayfalarında dikkat çekmek için başkalarıyla rekabet ederken kullanıcıların markayı tercih etme şansını önemli ölçüde artırır.


Google, özellikle, (diğer faktörler aşağı yukarı eşit olmak üzere) kullanıcılar arasında en popüler olan web sitelerinin sıralamasında tercih gösterir. Pazar lideri web siteleri için uzun vadeli bir stratejinin parçası olarak sosyal medya erişimi ve hem çevrimiçi hem de çevrimdışı reklam dahil olmak üzere marka bilinci oluşturma çabalarını genişletmek, SEO ile ilgili kullanıcı sinyallerini iyileştirmek için çok önemlidir.


Ayrıca mevcut pandemi krizi reklam sektörünü olumsuz etkileyerek reklam kampanyası maliyetlerini geçici olarak düşürmüştür. Nispeten daha düşük bir maliyetle marka bilinirliğini artırma fırsatı, bu özel durumla sınırlıdır ve süresi dolacak.


Performans

TO'yu etkileyen marka tanınırlığına benzer şekilde, sayfa performansı, kullanıcı memnuniyeti faktörü olarak hemen çıkma oranı açısından kritik öneme sahiptir.


Özetle, az önce terk ettikleri sayfaya alternatif bir açılış sayfası arayan arama sonuçlarına ne kadar çok kullanıcı dönerse, o terk edilen web sitesinin sıralaması o kadar düşük olur.

Sonuç olarak, kullanıcı beklentilerini yönetmek, içeriği kullanıcılara olabildiğince hızlı sunmak anlamına gelir.

Google Lighthouse, performans test araçları arasında en güvenilir olarak öne çıkıyor. En Büyük İçerikli Boyama (ideal olarak 2,5 saniyenin altında) ve Etkileşim Süresi (ideal olarak 4 saniyenin altında) dahil olmak üzere bir dizi KPI sağlar ve açıklar.

Google Lighthouse, sıralamaları belirleyen birkaç kritik SEO KPI ölçümü sunar.


Site performans optimizasyonu karmaşık olabilir, ancak genel amaç basittir: daha hızlı daha iyidir .

Burada yine, performans iyileştirme konusunda spesifik, eyleme geçirilebilir tavsiyeler sağlamak için teknik bir SEO denetimi önerilir. Kullanılan barındırma veya bulut bilişim hizmetleri, kullanıcılara hızlı bir deneyim sağlamada ve sık bot taramaları için yanıt veren bir hizmet sağlamada önemli bir faktördür.


Bu bağlamda, dört mükemmel servis sağlayıcı vardır:


— Amazon'un AWS Barındırma Hizmeti.

— Azure.

— DijitalOcean

— Ve muhtemelen rakipsiz Google Cloud Platform


Bir web hizmetini belirli bir hizmet sağlayıcı ile barındırmak, sıralamaları doğrudan artırmaz, ancak tarama ve kullanıcılara açılış sayfası teslimi için gerekli olan çalışma süresinin sağlanmasına yardımcı olur.


Tabii ki, Google Cloud Platform söz konusu olduğunda Googlebot'a yakın olmak da bir dezavantaj değil. Hem tarama hem de kullanıcı memnuniyet sinyallerini etkileyen bir faktör için kritik önemi nedeniyle site performansı daha geniş bir bağlamda düşünülmelidir. Teknoloji ve/veya altyapı değişiklikleri maliyetli olma eğilimindedir ve kötü yönetilirse kalıcı sonuçlar doğurur.


Yine de, kullanıcıların beklentileri karşılandığında pazar payı kazanma potansiyeli vardır. Bu nedenle, şu anda gelişen web sitesi operatörleri, hizmetlerini daha iyi bir sürüme dönüştürmek ve bu süreçte organik arama görünürlüğü elde etmek için ellerindeki ilgili veri ve kaynakların torrentlerini kullanmak için iyi bir konumdadır.


Düşen satışları absorbe için SEO taktikleri

Ciddi arama görünürlüğü ve sonuç olarak satış kaybı yaşayan web sitesi operatörleri için SEO'nun harekete geçirme çağrısı yakın.


Buna seyahat, turizm ve abonelik üyelik işletmeleri gibi sektörler dahildir.


Halihazırda tüketicilere uygulanan sınırlamalar nedeniyle birçok ihtiyaç karşılanamamaktadır. Sonuç olarak, pazar liderleri için bile organik arama trafiği anemik hale geldi.


Kısa vadede, bu açıkça kötü. Ancak, uzun vadeli bir perspektiften bakıldığında, bu bir fırsattır.

Bu, kullanıcıları kızdırma veya mevcut müşterileri kaybetme riski olmadan çevrimiçi platformunuzda devrim yaratmak için tek seferlik bir şanstır.


Etki alanı ve/veya içerik geçişi, CMS değişikliği, PWA'ya veya tamamen yeni bir teknoloji yığınına geçiş, sayfa performansını artırma, eski geri bağlantı profillerini temizleme vb. gibi büyük girişimler genellikle yanıltıcıdır.


Nadiren tamamen planlandığı gibi giderler ve doğal risklerden kaçınmak için mümkün olduğunca uzun süre rafa kaldırılırlar. Yine de şu anda konuşulacak trafik ve dönüşüm olmadığından, risk daha çok kılık değiştirmiş bir fırsattır. Bu, COVID-19 sonrası kaçınılmaz harcama çılgınlığına hazırlanmak için doğru zaman.


Uzun vadeli plan yapan ve pazar konsolidasyonundan sağ çıkan web sitesi operatörleri daha az rakiple karşı karşıya kalacaktır. İlk tüketici koşusunun geçmişteki rekor kıran satışları aşacağına dair çok az şüphe var. Web sitenizin sıralamaları COVID-19 nedeniyle düşüşteyse, gerçekten kazanan konumdasınız (şu anda öyle hissetmese de).

COVID-19 salgını, bazı sektörler için organik trafikte muazzam bir düşüşe yol açtı.


Teknik denetim

Herhangi bir web sitesi operatörünün daha önce yukarıda belirtilen tüm noktaları benimsemesi tavsiye edilir.


Bununla birlikte, şu anda kaybedecek organik trafik açısından çok az şeyi olan herkes, her şeyden önce bir şey yapmalıdır: sunucu günlüklerinin yakın geçmişte kaydedilmesi ve korunması şartıyla, tercihen sunucu günlük analizi dahil olmak üzere, veriye dayalı bir SEO denetimi yapmak.

Amaç, tüm yapısal, teknik ve içerik sorunları dahil olmak üzere tüm web sitesi eksikliklerini belirlemek ve aynı zamanda sayfa dışı sinyaller de dahil olmak üzere, özellikle olası eski geri bağlantılarla ilgili olarak, sıralamaları aşağıda tutmaktır.


Son olarak, denetim, Google Web Yöneticisi Yönergeleri'ne zayıf uyumdan kaynaklanan tüm zorlukları incelemelidir. Düşük organik trafik hacmi nedeniyle, büyük web sitelerinin bile herhangi bir kullanıcı deneyimine zarar vermeden hızlandırılmış bir hızda taranabilmesi ihtimali vardır.


Genel revizyon

Teknik bir SEO denetiminin bulgularını önceliklendirmek ve gerçekleştirmek, en umut verici veya zorlu alanları belirlemek ve en iyi eylem planına karar vermek için sonraki adımlardır.


Bireysel eski sorunları ele almak için geçici çözümler gibi çözümler tercih edilirken, bu durumda özellikle teknik düzeyde radikal yeni çözümleri benimsemek daha iyidir. Bu aynı zamanda, web sitesinin belirli bir zamanda ortaya çıkan ancak web sitesini ana hedef kitle - müşteriler için daha iyi hale getirmeye yardımcı olmayan parçalarını ve parçalarını kaldırmayı veya taşımayı da içerir.


Aşağıdaki örnekler , öğreticileri, kullanıcı tarafından oluşturulan, basın ve medyayı, kullanıcı tarafından oluşturulan, yalın veya artık istenmeyen içeriği yeni bir konuma taşımak için yeni TLD'lerin nasıl kullanılabileceğini özetlemektedir:


example.com/blog/ -> example.blog example.com/events/ -> example.events example.com/forum/ -> example.forum example.com/images/ -> example.gallery example.com/jobs/ -> example.careers > örnek - example.com/pr/ example.press example.com/shareholders/ -> example.investments example.com/shopping/ -> example.shop example.com/support/ -> example.support örnek .com/tickets/ -> example.tickets example.com/tutorials/ -> example.guide


Bu örnekler yeterince kapsamlı değildir.


Silinmesini önleyen sınırlı bir kullanıma sahip olmasına rağmen, bir web sitesinin daha iyi sıralanmasına yardımcı olmayan içeriğin en iyi şekilde ana alandan taşındığını gösterirler.

Bir web sitesinin hangi bölümlerinin taşınmayı gerektirdiği, SEO denetimi ve içerik inceleme sürecinin bir parçası olarak belirlenir.


Buradaki amaç, seyreltici içerik sinyallerini azaltmak ve ideal olarak yalnızca arzu edilen, optimize edilmiş açılış sayfalarını korumaktır. Eski sorunların SEO sinyallerinin temizlenmesi, özellikle geri bağlantı kalitesiyle ilgili olarak, sayfa içi teknik ve içerik sinyallerinin yanı sıra sayfa dışı sinyallerin yanında yer alır.


Backlink profilleri, derinlemesine ve kalıcı etki sıralamaları potansiyeline sahip olsalar bile, nadiren aynı düzeyde sürekli incelemeye tabi tutulur. Backlink analizi ve temizliği zaman ve kaynak tüketir. Yine de bunlar, Google Web Yöneticisi Yönergeleri'ne uygunluk için gerekli bir adım ve daha iyi sıralamalar için bir basamak taşıdır.


Bu nedenle, temizleme girişiminin bir parçası olarak, kapsamlı bir geri bağlantı denetiminin ardından zorlayıcı bir reddedilen dosyanın yüklenmesi gerekir.


Benzersiz satış önermesi

Bir sonraki adımda, organik aramada iyi performans göstermesi amaçlanan açılış sayfalarının özü, benzersiz bir satış teklifi göstermek için tek bir amaç ile optimize edilmelidir. Çevrimdışı perakende işinde yaygın olarak kabul edilen terim, çevrimiçi pazarlama endüstrisinde henüz tam anlamıyla kök salmadı.


İlkenin temeli, bir web sitesinin rakiplerinden daha zorlayıcı bir hizmet sunmadıkça uzun vadede sıralamada yer almayacağı gerçeğine dayanmaktadır.


Bu benzersiz satış teklifi (USP), kullanım kolaylığı, hızlı servis, rakipsiz güvenilirlik, geniş ürün seçimi veya en büyük meraklıları topluluğu gibi bir veya birkaç unsuru içerebilir. USP, herhangi bir ticari girişimin iş modelinin bir parçası olsa da, çevrimiçi dünyada, kullanıcıya ilk etkileşim noktasında, yani optimize edilmiş SERP parçacıkları aracılığıyla iletilmelidir.


Çekici snippet'ler, COVID-19 sonrası aşırı büyük hacimli organik trafikten faydalanmak zorunda olan web siteleri için öncekinden daha kritik bir SEO sinyali olacak olan TO'yu doğrudan etkiler.

Özetle, kullanıcı beklentilerini iyi yöneten optimize edilmiş snippet'lere sahip web sitelerinin, yalnızca önceki Google görünürlüğünü yeniden kazanmakla kalmayıp, aşacağı kesindir.


Derinlemesine analizin dışında, herhangi bir web sitesi operatörü, GSC Performans raporlarını incelerken ve 2020'nin başından bu yana COVID-19'un veriler üzerindeki etkisini alırken snippet'lerinin ne kadar iyi performans gösterdiğine dair bir fikir edinebilir.

Düşük TO yüzdesinin yanında yüksek gösterimler, zayıf snippet'leri ve dolayısıyla büyüme potansiyelini gösterir.


Benzersiz bir satış teklifi sunmak da dahil olmak üzere Kullanıcı Beklentilerini iyi yönetmek, kullanıcı memnuniyetine dayalı üstün organik sıralamalar oluşturmaya yönelik uzun bir yol kat eder.

Google'ın, kullanıcılar arasında popüler olan web sitelerine yönelik en rekabetçi ticari sorgular için bile tercih gösterme eğiliminde olmasının bir nedeni vardır. Bu, Google kullanıcı memnuniyetini sürekli olarak yüksek tutma hedefleriyle tutarlıdır.


Bu strateji, Google iş modelinin merkezinde yer alır ve Google'ın, web sitesi operatörlerinin ve benzer şekilde kullanıcıların yararına kullanılabilir.


Şimdi harekete geçme zamanı

İster hızla düşen ister hızla artan arama motoru görünürlüğü ile karşı karşıya kalsın, COVID-19 salgını tamamen ticari terimlerle bir endüstri kesintisini ve nihayetinde bir şansı temsil ediyor. Bir kez geçtikten sonra, fırsatın nasıl ele alındığına bağlı olarak pazar paylarından vazgeçilecek veya kazanılacaktır.


Kazanan siteler bunu bir sıçrama tahtası olarak kullanabilir ve organik olarak önemli ölçüde geliştirilmiş sürümlere dönüşme fırsatını kullanabilir.


Web sitelerini kaybetmek, bunu platformlarını yeniden icat etmek veya çevrimiçi nişlerinde büyük bir güç olma umudundan vazgeçmek için bir şans olarak kullanmalıdır. Birkaç kişi için - inisiyatif almaya cesaret eden ve radikal adımlar atmaya kararlı olanlar - mevcut durum nihayetinde kalıcı çevrimiçi başarıya dönüşecek.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page