top of page
Ara

PayPal, Hindistan'daki yerel ödemeler desteğini sonlandırdı

PayPal, dünyanın en büyük ikinci internet pazarında yerel operasyonları başlatmasından dört yıldan kısa bir süre sonra Hindistan'daki yerel işini kapatıyor

PayPal, Hindistan'daki yerel ödemeler desteğini sonlandırdı

PayPal'dan bir şirket sözcüsü "1 Nisan 2021'den itibaren tüm dikkatimizi Hintli işletmeler için daha fazla uluslararası satış sağlamaya odaklayacağız ve odağımızı Hindistan'daki yerli ürünlerimizden uzaklaştıracağız. Bu, 1 Nisan'dan itibaren Hindistan'da artık yurt içi ödeme hizmetleri sunmayacağımız anlamına da geliyor” dedi


PayPal uzun bir açıklamada Hindistan'da önceliklerinin değiştiğini söyledi ancak neden işi yavaşlattığını açıklamadı. Son zamanlarda bir rapor, ülkede 360.000'den fazla satıcının toplayan şirketin Hindistan'da yol almak için mücadele ettiğini söyledi.


Hint haber kuruluşu The Morning Context, Aralık ayında PayPal'ın Hindistan'daki yerel ödemeler işini bıraktığını bildirdi; bu, şirketin o sırada reddettiği bir iddia.


"Önceliklerin değişmesiyle birlikte, bazı PayPal çalışanları yeni ekiplere atandı. Odak noktamız, mümkün olduğunda her zaman insanlarımız üzerindeki etkiyi en aza indirmektir. Genel olarak, işgücümüz Hindistan'da büyüyor, azalmıyor.


Bir sözcü TechCrunch'a verdiği demeçte, şu anda Hindistan'daki sitelerimizde çok sayıda işe alım yapıyoruz ”dedi.


Bununla birlikte, hareket bir sürpriz olarak geliyor. Şirket geçen yıl Hindistan'ın UPI demiryoluyla desteklenen bir ödeme hizmeti inşa ettiğini ve ülkede yaptığı yatırımların seviyesinde bir artış olduğunu öne sürdüğünü söyledi.


Yıllar içinde PayPal, daha hızlı bir ödeme deneyimi sunmak için bilet hizmetleri BookMyShow ve MakeMyTrip ve yemek dağıtım platformu Swiggy gibi bir dizi popüler Hint işletmesiyle de ortaklık kurdu. Yazım sırasında, Hindistan'daki PayPal web sitesi bu tür tüm referansları kaldırmış görünüyor.


Hindistan, son yıllarda mobil ödeme şirketleri için dünyanın en büyük savaş alanlarından biri olarak ortaya çıktı. Paytm, PhonePe, Google, Amazon ve Facebook gibi çok sayıda ağır destekli firma, pazarın 2023 yılına kadar 1 trilyon dolar değerinde olacağı tahmin edilen Hindistan'daki paylarını artırmak için rekabet ediyor. Bu firmalardan birkaçı da çeşitli tüccarlar için ödeme hizmetleri.


Geçen yıl Hindistan'daki tüccarlar için 1,4 milyar dolarlık uluslararası satış gerçekleştirdiğini söyleyen şirket, "Hintli işletmelerin dünya çapında yaklaşık 350 milyon PayPal tüketicisine ulaşmasını sağlayan ürün geliştirmeye, uluslararası satışlarını artırmaya ve Hindistan ekonomisinin büyümeye geri dönmesine yardımcı olur. "


PayPal, on yıldan fazla bir süredir Hindistan'da sınır ötesi ödeme desteği sunuyor. Ülkeye girdikten sonra, Hindistan'daki tüketicilerin yerel para birimiyle çevrimiçi satıcılarda ödeme yapmasına izin verdi.

0 yorum
bottom of page