top of page
Ara

Para yönetimi nedir? Para doğru şekilde nasıl yönetilir?

Para yönetimi ürkütücü bir konu olabilir, ancak bilinçli finansal kararların alınmasına kaygının ön plana gelmesine izin vermeyin

Para yönetimi çok zor ve korkutucu bir konu olabilir. Kelimenin kendisi bile, altta yatan tüm çağrışımlarıyla göz korkutucu görünüyor. Bu nedenle, bazıları para yönetimi dünyasında ellerini kirletmekten ve önemli, deneysel bilgiler edinmekten vazgeçiyor. Bunun yerine, yüzlerini ondan çevirirler ve para yönetimlerini daha iyi bilen birine devrederler.


Talihsiz gerçek şu ki, bu tür insanlar asla istedikleri veya ihtiyaç duydukları serveti üretmeyecekler. Para bilgisi (onunla ne yapmalı, nasıl kullanmalı, nereye yatırım yapmalı, sizin için nasıl çalışır hale getirmeli vb.)

"Para karmaşık değil. Erken yaşlardan itibaren geliştirdikleri bu yaygın yanlış kanıya sahip çıkan pek çok insanla konuştum. Bu, onları onunla daha fazlasını yapabilecek veya sizden daha iyi anlayan birine teslim etmekten daha iyi olduğunuza inanmalarına neden oluyor. "

Gerçek şu ki, para sadece bir araçtır. Doğru ve yanlış kullanım şekli olan bir araç. Ne yazık ki, bize öğretilenlerin çoğu yanlış yoldur ve para sorunlarımızın çoğunun kaynağı budur. Para hakkında şimdiye kadar öğrendiğiniz her şeyin tamamen yanlış olduğunu duymanın veya buna inanmanın zor olduğunu biliyorum. "


İşte optimal para yönetimi konusunda bazı görüşler:


Özelleştirilmiş bankacılığın düşüşü

Paranızın kontrolü sizde değilse, başkasıdır ve onun paranızı daha zengin olmak için kullandığına dair bahse girebilirsiniz. Yani fikir, paranızı kendi ellerinize bırakmaktır.


Bu kavramı daha önce duymuş olabilirsiniz. Pek çok isimle anılır: Para Çarpanı, Sonsuz Bankacılık, Özelleştirilmiş Bankacılık, vb. Ama önemli olan isim değil; önemi bu. Bu konsept, paranızın kontrolünü size verir ve sizi kendi bankanız yapar. Temettü ödeyen ve sizi bir güç konumuna getiren ortak bir sigorta şirketi ile özel olarak tasarlanmış, tüm yaşam poliçesini kullanabilirsiniz.


Sonuç olarak: Bu sizin paranız ve onun faizini kazanan siz olmanız gerekiyor. Bankanız bu düşük oranla size hiçbir iyilik yapmıyor.


Anlaşmalarınızı finanse etmek için neden para istememelisiniz?

Gerçeğin bu külçesinden söz edildiğinde merak ediyor olabilirsiniz, "Bu nasıl mümkün olabilir? Her zaman bir "evet" bulana kadar sormanı söylemiyorlar mı? " Çoğu insan böyle diyor, ancak bu bilgi de doğru değil.


İzin gerektiren bir konumdan gelmek yerine, birinin problemini çözmeyi deneyin. Bu şekilde onlara bir otorite ve iktidar konumundan yaklaşabilirsiniz.


Örnek olarak, komşunuz ile bir konuşma hayal edin. İkiniz de yıllar boyunca pek çok hikaye paylaştınız, bu yüzden bu tıpkı diğer sohbetlerde olduğu gibi başlıyor. Bu sefer dışında, onu farklı bir şekilde dinliyorsunuz, böylece komşunuzun yaşadığı sorunları çözmenize yardımcı olabileceğiniz gerçekten ayarlayabiliyorsunuz.


Komşunuz size her şeyin harika gittiğini, sağlıklı olduğunu, çocuklarının çocuk sahibi olduğunu ve artık büyükbaba olmaktan keyif aldığını söylüyor. Son zamanlarda, tüm ailenin kamp gezilerinde eğlenebileceği kadar büyük karavanlar aramaya başladı. Ancak bir araba almadan önce aldığı evin kredisini bitirmek istiyor.


Şimdi, bu çözebileceğiniz bir problem. Siz ve komşunuz 12 yıldır komşusunuz ve evinde bir miktar eşitlik olduğunu söylemek oldukça güvenli. Ya bu öz sermayeden 100.000 Lirayı %12 faizle (borçlu olduğu faizi ödeyecek kadar ve ev kredisi ödeyecek kadar para) ödünç verseydi? Sonra sen anlaşmanı tamamlayabilirsin ve o para kazanabilirdi. Bu bir kazan-kazan. Sizi zaten biliyor ve güveniyor, bu da onu size borç verme olasılığını çok daha artırıyor ve ikiniz de anlaşmadan para kazanabilirsiniz.


Bu kadar! Sadece birinin problemini çözmeye çalışıyoruz. Onlara reddedemeyecekleri bir teklif verin ve ikiniz de öne çıkacaksınız.


Opsiyon ticareti ile kazanan stratejileri aydınlatmak

Size günde 10 dakikadan az bir sürede Yüksek Verimli Tasarruf hesabınızın tekliflerinden daha yüksek getiri elde edebileceğinizi söyleyen birisi olsa, ne düşünürdünüz? Ne düşünürsen düşün, bu doğru.


Opsiyon Ticaretine günde 10 dakikanızı ayırarak daha yüksek getiri elde edebilirsiniz. Oradan, süreç tekrarlanabilir ve basitleştirilebilir, böylece aynı, akıllara durgunluk veren sonuçları elde etmek için ayda yalnızca 10 dakika harcamanız gerekebilir.


Öyleyse ne gerekiyor? İşin püf noktası, hedeflerinize uyan doğru stratejiyi bulmak ve işe yarayan bir yönteme bağlı kalmaktır. Burada tekerleği yeniden icat etmeye çalışmıyoruz. Fazla karmaşık hale getirmeye gerek yok.


Sonuç olarak, doğru bilgi ve bu bilginin tutarlı bir şekilde uygulanması olmadan, olmak istemediğiniz bir yerde sıkışıp kalacaksınız. Sırf size paranın gerçekte nasıl çalıştığına dair yanlış bilgi verildiği için hayatınızın kaç yılı kontrolü bırakmaya razı oluyorsunuz?


Gerçek şu ki, para yönetiminin karmaşık olması gerekmiyor. Sizi korkutması ya da korkutması gerekmez. Ve en önemlisi, paranız sizin için çalışabilir.


Öyleyse, izin verin paranız size daha fazla para kazandırsın. Bu, zenginliği akıllıca yönetmektir aslında.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page