top of page
Ara

Pandemi süreci ajansları nasıl etkiledi?

İçerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi reklam ve iletişim ajansları için bir dönüm noktası oldu

İçerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi reklam ve iletişim ajansları için bir dönüm noktası oldu. Virüsün bulaşıcılığını önlemek amacıyla evden çalışma sistemine geçen bu ajanslardan bazıları remote çalışma biçimine ayak uydurmayı başardı. Bu başarının en büyük etkenlerinden biri ajansların, müşterileriyle oluşturdukları yeni dijital iletişim biçimleri oldu.


Müşterileri, çalışanları ve yatırımcılarıyla yapacakları görüşmeleri video konferans uygulamalarına taşıyan ajanslar bunun rahatlığının farkına varmış olacak ki sürecin başından bu zamana kadar online iletişim biçimini tercih ettiler. Bunun bir kanıtı da pandemi sürecinin yeni başladığı zamanlarda Zoom uygulamasının sadece 3 haftada kullanıcı sayısını 300 milyona yükseltmesi oldu. Zoom uygulaması her ne kadar o zamanlar güvenlik açığı ile gündeme gelmiş olsa da uygulamanın o dönem iş hayatının bir zorunluluğu hale gelmesi tüm şartlara rağmen kullanılmasını sağladı.


Peki bu ajanslar dijitalleşmeye ayak uydururken neyi doğru yaptılar? Öncelikle müşterilerine ve çalışanlarına her konuda açık oldular. Yüz yüze görüşmenin video konferans ile görüşmekten daha güvenilir olduğunu düşünen ve buna karşı hep bir tepki içerisinde olan hedef kitlesine daima her şeyi olduğu gibi açıkladılar ve güvenlerini kazandılar.


Olası bir krize karşı hep bir bilgilendirme sürecinde olan bu ajanslar iç müşterilerini yani kendi çalışanlarını da unutmadılar. Evden çalışma sürecine ayak uydurma konusunda zorluk yaşayan çalışanlarına motive edici, kuruma ve ajansa bağlılıklarını güçlendirici bir iletişim sergilediler. Sonuçlara bakıldığında bu iletişim tercihleri, çalışanların yaratıcılıklarını ve sadakatlerini güçlendirdiğini gösterdi.

Sonuç olarak pandemi süreci ajansların ve şirketlerin üzerinde büyük bir değişim yarattı. Bu değişimi fırsata çevirebilen ajanslar ayakta kalabildi ancak dijitalleşmeye duvar örenler bu krizi iyi yönetemediler. Krizi fırsata çevirmekte başarılı olan ajansların bu pandemi sürecinde oluşturdukları yeni iletişim stratejileri tüm ajans ve şirketlere örnek olmalı çünkü bulunduğumuz dönem şartlarına uyum sağlayamayanların işi zor görünüyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page