top of page
Ara

Pandemi, Nintendo'ya %428 oranında karlılık sağladı

Nintendo, Covid-19 pandemisi arasında iş dünyasında bir artış gördü, oyuncular artık Nintendo Switch platformuna akın ediyor, birçok tüketici kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçiriyor ve yeni eğlence biçimlerini ortaya çıkarıyor.

Gelir beyanına göre, mallarının ilk çeyreğinde ürünlerine olan talep, karda bir artışa yol açarak, yıllık %428 artışla 1.4 milyar $ ve gelir %108 artışla 3.4 milyar $ 'a yükseldi.


Nintendo'nun en popüler yazılım unvanı, çeyrekte 10,6 milyon kopya satan "Animal Crossing: New Horizon" oldu ve toplam birim satışlarını 22,4 milyona çıkardı.


Nintendo, "Bu unvanın satışları, momentum kaybı olmadan güçlü olmaya devam ederek, yazılım satışlarındaki genel büyümeye büyük katkı sağlıyor." dedi.


Nintendo Switch ve Switch Lite konsollarını içeren Nintendo donanım birimi, yıllık% 166 artışla 5,7 milyon adede yükseldi. Switch, ülke çapında yaygın olarak satıldı, çünkü talepteki artış Nintendo'nun pandemi nedeniyle tedarik zincirinde bir bozulma ile birleşti.


Nintendo, kazanç raporuna göre COVID-19'un "Nintendo Switch konsolları için parça temininde bazı zorluklar" yarattığını söyledi.


Nintendo'yu "aşırı yavaş" olarak değerlendiren JPMorgan, Perşembe günü bir analist notunda Japonya merkezli şirketin artan talebi karşılamak için Switch konsolunun arzını artırmasını beklediğini söyledi.


Buna ek olarak, firma evde kalmak talebinin önümüzdeki aylarda Nintendo satışlarını artırmaya devam edeceğini düşünüyor. Banka, "Bazıları olumlu sonuçların artık tükendiğini düşünebilir ... ancak satış ivmesinde keskin bir yavaşlama endişesi için hiçbir neden görmüyoruz." Dedi.


Nintendo'nun ADR hisseleri Perşembe işlemlerinde %6'ya yükseldi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page