top of page
Ara

P&G, pandemi koşullarına rağmen rekor satış ve net kâr rakamlarına ulaştı

Hızlı tüketim malları devlerinden P&G, 2020 yılının son çeyreğinde Koronavirüs salgınına rağmen, yaklaşık 4 milyar dolar net kâr elde etmeyi başardı

P&G, pandemi koşullarına rağmen rekor satış ve net kâr rakamlarına ulaştı

Covid-19 nedeniyle artış gösteren evsel tüketici harcamaları, P&G'nin 31 Aralık 2020'de sona eren 2021 mali yılının ikinci çeyreği için 19,7 milyar dolar net satış bildirdi. Bu, geçen yılın aynı çeyreğine göre %8'lik bir artışına denk geliyor.


P&G'nin şirketin faaliyetlerinden satışları temsil eden organik satışları da aynı hızlı %8'lik klipte büyüdü. Bu, P&G'nin 3,9 milyar dolar net kazanç bildirmesiyle çeyrek için kârda %4'lük bir artışa yol açtı.


Şirketin hisse başına birim kazancı %15 artışla 1.64 Dolar oldu ve bu çeyrek için Wall Street tahmini 1.51 Dolar'ı geçti.


Finans Direktörü Jon Moeller Çarşamba sabahı muhabirlerle yaptığı görüşmede, "Geri adım atmıyoruz, öne çıkıyoruz," dedi. "Tüketicilere ve topluluklarımıza hizmet etmek için ikiye katlıyoruz."


Tüketicilerin salgının ortasında evde daha fazla zaman geçirmesiyle birlikte, P&G'nin satış büyümesi büyük ölçüde evde bakım segmentinden %12 arttı. Sağlık sektöründeki satışlar %9 arttı.


P&G'nin yaşadığı satış artışı, şirketin mali yılın başlangıcındaki %3-%7'den %8 -%10'luk bir artışla tüm yıl kazancını artırmasına neden oldu. Mali yılın başında %2-4 olan organik satış büyüme hedefini, ikinci çeyreğin ardından %5-%6'ya yükseltti.


Moeller, Koronavirüsün 2020'nin başlarında dünya genelinde yayılmaya başlamasından önce başlayan ivmenin mevcut krizden sonra da devam etmesini beklediğini söyledi.


"Pandemiden çıktığımızda, arkamıza aldığımız rüzgârlarımızın bir kısmının dağılmasını bekliyoruz, ancak çok güçlü bazı rüzgarlar azalacak veya yok olacak" dedi.


Procter & Gamble, Always, Bounty, Charmin, Crest, Dawn, Downy, Febreze, Gillette, Head & Shoulders, Olay, Pampers ve Tide gibi tüketici markalarının yaratıcısı ve üreticisidir. Crest, Secret ve Old Spice deodorantları ürettiği Brown Summit fabrikasında yaklaşık 1.250 kişi istihdam ediyor.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page