top of page
Ara

P&G, Olimpiyat Oyunları için hazırladığı yeni kampanya filmi çok konuşulacak

P&G Çarşamba günü Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için hazırladığı, sporcuları ve ebeveynlerinin rollerini vurgulayan kampanyası yine çok konuşulacak

Olimpiyatların uzun süredir sponsoru olan ve dünyanın en büyük ikinci reklamvereni olan P&G, yeni bir dizi reklamla 2016 Yaz Oyunlarında "Teşekkürler Anne" kampanyasının başarısını ve popülerliğini artırmayı hedefliyor.


P&G Çarşamba günü Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nı başlattı (oyunların Covid-19 salgını sırasında 2021'e ertelenmesine rağmen Olimpiyatlar yıllık isimlendirme kuralını koruyor), sporcuları ve ebeveynlerinin rollerini vurgulayan kampanyası onları şekillendiriyor.

Olimpiyatçıların ebeveynlerinin bakış açısıyla anlatılan ve sporcuların bir araya gelip yarışma ortasında birbirlerine yardım ettikleri geçmiş oyunlardan anları gösteren başka bir kısa film olan "İyiliğin Senin Büyüklüğün" de 5 Mayıs'ta yayınlandı:


"Hayatın boyunca yapmayı hayal bile edemediğim şeyleri yaptın, dünyada başka kimsenin yapamayacağı şeyler. Ama seninle başka bir şey için gurur duyuyorum, yapabileceğimiz şeyleri yaptığın için seninle gurur duyuyorum Kendiniz için değil başkaları için yaptığınız şeyler Her gün yaptığınız şeyler Önemli olan şeyler Çevrenizdeki dünya üzerindeki etkiniz Ve bundan sonra ne yapacağınızı görmek için sabırsızlanıyorum. "

P&G Marka Yöneticisi Marc Pritchard bir açıklamada, Cincinnati merkezli tüketim malları devinin Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarda yarışan sporcuların hikayelerini anlatmaktan onur duyduğunu söyledi.


"Bu rüyalar 2020'de askıya alındığında, kendi hayal kırıklıklarının ötesine geçerken ve başkalarına yardım etmek ve topluluklarına hizmet etmek için adım atarken ilham aldık" dedi. "Başkalarını kendilerinin üstüne koyarak ve ihtiyacı olanlara yardım etmek için zamanlarını, yeteneklerini ve kaynaklarını ödünç vererek - bu başarılı sporcular, iyiliklerinin büyüklükleri olduğunu gösteriyor."


Bu noktalar, P&G'nin 2014 Kış Oyunlarında başlayan ve 2016 Olimpiyat Oyunları ile devam eden ve annelerin katkılarını ve Olimpiyat yarışmacılarının hayatlarındaki rollerini vurgulayan "Teşekkürler Anne" kampanyasına dayanıyor. "Teşekkürler Anne" reklamları YouTube'da milyonlarca kez görüntülendi.


Amazon tarafından harcanan 11 milyar doların ardında, Haziran 2020'de sona eren mali yılında 10,7 milyar dolar harcayan dünyanın en büyük ikinci reklamvereni olan P&G, Olimpiyat ve Paralimpik sporcular tarafından desteklenen 52 hayır kurumuna 10.000 dolarlık hibe sağlamak için Athletes For Good fonunda 520.000 dolar ayırıyor.


P&G'nin Tokyo Olimpiyatları kampanyası, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile ortaklaşa oluşturulan, dört Olimpik ve Paralimpik sporcunun ve umutluların önyargı ve eşitsizliğe karşı harekete geçerken hikayelerini anlatan belgesel tarzı bir film serisini de içeriyor.


Sporcuların hikayelerini şöyle anlatıyorlar:


— Atletizmde altı kez Olimpiyat altın madalyası sahibi olan Allyson Felix, Siyah kadınların hamilelik ve doğum sırasında karşılaştıkları riskler ve tehlikeler konusunda farkındalık yaratmak için çalışıyor.

— Paralimpik İzci Bassett, genç sporculara toplumsal engelleri aşmaları için rehberlik eden atletizm sporcusu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page