top of page
Ara

Özgeçmişini önplana çıkarmanın püf noktaları

İş piyasası gün geçtikçe rekabetin arttığı alanlardan birisi, bu yüzden fark edilmek için herhangi bir şansa sahip olmak istiyorsan, özgeçmişin kalabalığın arasından sıyrılmak zorunda olduğunu bir gerçek.


Neyse ki, sesinizi kalabalıkta duyurmanın birçok yolu var. Ayrıca, bir sonraki kariyer hedefinize ulaşmak istediğinizde öğrenebileceğiniz ilginç, dikkat çekici taktikler kullanarak çok sayıda başarılı olan kişiler var.


Özgeçmişini iş tanımına uyacak şekilde uyarlamak


Bir şirkete iş başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra, bazı işe alımcılara bir e-posta şablonunu kopyalayıp yapıştırmak cazip gelebilir - ancak bu yaklaşım artı kazandırmayacaktır. Hatta demode, ve şablon havası vereceğinden, çok fazla önplana çıkması söz konusu olmayabilir. Bunun yerine, yer aldığın sektörde kullanılan terminolojilerle yazılmış net bir iş tanımı oldukça faydalı olacaktır.


Bunu yapmanın birçok yolu vardır, ancak hepsinin kalbinde yatan araştırmadır: başvurduğunuz yer hakkında bilgi edinin ve onlara neden onlar için en uygun olduğunuzu gösterin. Ayrıca, yaratıcı bir iş rolü veya endüstrisinde çalışanlar için, yeteneklerini sergileyen bir portföy gibi destekleyici materyaller ekleyebilirsin.


Bazı insanlar, bir tasarımcı tarafından yaratılan bu etkileşimli özgeçmiş veya bir finansal analist tarafından yapılan bu slayt destesi gibi ekstra yol kat edecektir. Bunların standart özgeçmişiniz yerine bir ek olması gerektiğini unutmayın: Infographic tarzı veya özel olarak biçimlendirilmiş özgeçmişler işe alım yapanların tüm özgeçmişler için belirli bir şablonu olduğundan, bazen işe alacak kişiler tarafından incelenmesi zor olacağını da göz önünde bulundurmak gerekir.


Önemli becerileri vurgulamak


Çalıştığın herhangi bir şirkete fayda sağlayabileceğin birçok yol olacaktır, ancak yaratıcı bir özgeçmişin güzelliği, masaya getirebileceğiniz kesin becerilere odaklanmasıdır.


Bunu göz önünde bulundurarak, şirket için en çok hangi sorunları çözebileceğini öğrenebilir ve bunları çözen becerilerin özgeçmişinde ön planda olduğundan emin olmalısın. Göz alıcı Infographic özgeçmişleri, gerçekleri ve rakamları ilgi çekici bir biçimde sunmanın özellikle etkili bir yoludur. Web ürün müdürü Phillipe Dubost, Amazon'un reklamını hızlı bir şekilde viral hale getiren bir sayfa tasarlamıştı.


Süreç takibi yapmak


İşverenler ve işe alım yöneticileri başvuru sahiplerinin özgeçmişleriyle çok fazla zaman geçirdikleri için, özgeçmişin ne kadar etkileyici olursa olsun, ön plana çıkması biraz zaman alabilir. Yapmak istediğiniz son şey sabırsız olmaktır, ancak belirli bir süre sonra işlerin nasıl ilerlediğini görmek için harekete geçmek akıllıca bir harekettir: genel olarak bir iş yerine özellikle bu rolle ilgilendiğini gösterir.


Net olmak


Etkileyici grafikler, görsel açıdan güçlü materyaller kullanmak çekici bir fikir olabilir, ancak her zaman bir anlamı olmalıdır. İletişimde netlik, her işte veya sektörde çok önemli bir aktarılabilir beceridir. Becerileriniz sayfayı iyi biçimlendirilmiş ve net bir şekilde sunulmuş bir şekilde ulaşmazsa, potansiyel işvereninizin doğru işe alım için ihtiyaç duydukları bilgileri alması çok daha zor olacaktır. Görsel yoğunlukta olan özgeçmişin ‘bilgi’den daha‘ grafik ’ise, aradığınız tanınmayı elde etmek için büyük olasılıkla zorluk yaşayabilirsin. -Dip not: mesajın karşı tarafta karşılık bulması için sadelik en güzel çözüm yollarından birisi.


Kısa ve öz olmak


Özgeçmişin seni yansıtır ve seni mümkün olduğunca yetenekli olduğun hakkında fikir vermesinin yanında arzu ettiğin işe girmene yardımcı olabilir yüzden, sadece olanı göstermeniz gerekir. Sahip olduğun belirli becerilere ve başvuruda bulunduğun şirketle nasıl ilişkili olduğuna odaklanmalısın. Gereksiz fazlalıklardan, abartıdan ve hayalcilikten kurtulup, kesin ve ve net ifadelerin göze çarpmasına izin vermelisin.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page