top of page
Ara

Oyunun kurallarını belirlenirken, çalışanlar ve teknolojiler markalara nasıl entegre edilir?

Güncelleme tarihi: 13 May 2021

Markanızın ve çalışanlarınızın teknolojinizle entegrasyonu, anlamlı ve oyun değiştiren aksamalar yaratmanın sırrıdır

Oyunun kurallarını belirlenirken, çalışanlar ve teknolojiler markalara nasıl entegre edilir?

Gerçekten dönüşümcü ve yıkıcı bir fikir yapan nedir? Cevap iki yönlüdür. İlk olarak, bu fikirler yeni veya yetersiz kullanılan teknolojiden yararlanırken yeni davranışları anlar ve bunlara yanıt verir. İkincisi, genellikle bir vizyonu genişletmek ve tek, motive edici bir amaç veya misyona ulaşmak için doğru insanları ve becerileri nasıl entegre edeceklerini anlayan iddialı organizasyonlardan gelirler.


Kısacası, oyunu değiştiren fikirler, insanlar ve işletmeler için gerçek dünyaya etki yaratır. Ve bu yaratıcılık ve teknoloji bir araya geldiğinde olur. Sonuçta, vaatlerini yerine getirmek için teknolojiden yararlanan şirketler rakiplerinden 4 kat daha hızlı büyüyor. Markanızın ve çalışanlarınızın teknolojinizle entegrasyonu, anlamlı ve oyun değiştiren aksamalar yaratmanın sırrıdır.


Markanız farklılık noktanızdır

Hakim olan markaların, başkalarının yapamayacağı (veya ilkini düşünmeyeceği) şekilde güvenilir bir teklifi vardır. Nike+ 'ın ayakkabı markasını birinci sınıf bir fitness sağlayıcıya dönüştürdüğünü düşünün. Paylaşım ekonomisinin gerçeklerle çalışabileceğini kanıtlayan Zipcar. Ya da yatak odası girişimcilerini yatırıma bağlayan Kickstarter. Farklı konumunuzu bulun ve çalışanlarınızın satın alabileceği ve müşteri deneyiminizin yerine getirebileceği bir misyon oluşturun. Yolculuk boyunca, özellikle markanızın güvenilir bir şekilde benzersiz bir deneyim sağlayabildiği yerlerde, müşterileriniz için unutulmaz bir deneyim yaratacak olan kahraman içi anları belirlemek ve yatırım yapmakla ilgilidir. Birkaç örneğe bakalım.


Konular - en iyi müşteri yolculuğu haritalama ve dijital ekosistem tasarımı

Fikir: Instagram ve WhatsApp / WeChat aracılığıyla kişisel, lüks moda alışverişi. Kapsam: Görünüşler üzerine inşa edilmiş bir sektör için, Threads, pek çok müşterinin artık sosyal medya aracılığıyla markalarla etkileşime girdiğini ve "araştırma modunda" perakende alanlardan kaçındığını anladı. Karışımdan hayati görünen bir kanal çıkardılar. Dönüşüm: Sohbet ticaretindeki öncüler, birinin sosyal bir öğeyi gördüğü, bir danışmanla sohbet başlattığı ve uygulamadaki satın alma işlemini tamamladığı bir platform oluşturdular. Bu, güvenli ödeme teknolojilerinin yanı sıra sosyal platformlara ve perakendeci / üretici envanterlerine entegrasyon anlamına gelir. Etki: Harcama başına ortalama 2,5 bin dolarlık işlem değeri ve 20 milyon dolarlık yakın bir finansman turu ile moda perakende karışımında önemli bir ortak haline gelmiştir.

Squarespace - önceden kapalı bir dünyayı demokratikleştirmek

Fikir: Bilgisayarı ve fikri olan herkes için bir web sitesi oluşturma aracı. Kapsam: Daha önce kapalı olan web sitesi oluşturma dünyasını demokratikleştirdiler, iş fikri olan insanlara araçlar sağladılar, ancak tasarım ve kod becerilerini değil. Dönüşüm: Kodun şablonlara dönüştürülmesi, sitelerin eğitim veya uzmanlık gerektirmeden oluşturulma biçimini dönüştürdü. Kendi basitlik ve erişilebilirlik ilkelerini savunan bir kullanıcı arayüzü ile tamamlayın. Bu nadir bir şey - güzel bir yazılım. Etki: 2 milyondan fazla abone, 1.7 milyar dolar değerinde,% 22 pazar payına sahip 350k web sitesine ev sahipliği yapıyor (kendi kendini düzenleme ve yayınlama ve barındırma). Bu büyük sayılar, daha önce kullanılmamış bir niş büyütmedeki başarılarından bahsediyor: girişimciler ve piyasaya uygun maliyetli ve güzel bir yol arayan küçük ölçekli şirketler.


R2 Veri Laboratuarları - üretimden veri analizi güç merkezine

Fikir: Rolls Royce'un içinde bir veri yenilik katalizörü. Kapsam: Sayısız veri kaynağını bir araya getirerek, kullanılmayan değer ve fikir sağlayarak müşterilerin çalışma şeklini iyileştirmek. Dönüşüm: Makine öğreniminde ve yapay zekada yeni teknolojiyi kullanarak şirketi ürün tabanlı hizmetten hizmet tabanlı modele taşıdılar. Müşterilere benzersiz bir bakış açısı ve verilerini yeni görsel yollarla anlama yeteneği sağlayacak deneyler için sanal bir ortam oluşturmak üzere üretim ve tasarım kullanarak diğer Rolls Royce iş birimleriyle ortak çalışma. Etki: Bu veri analitik özellikleri verimliliği, üretkenliği ve risk yönetimini geliştirir. Yeni veri bilgileri, Roll Royce'un ürünlerini tasarlama ve üretme yöntemlerini etkiliyor ve satış sonrası bakımda yeni gelir akışları açtı. R2 Data Labs, beceri paylaşımı, hızlandırıcı programları ve ortaklıklar yoluyla veri yenilik toplulukları inşa ediyor.


Paylaşılan yaratıcı liderlik kültürü yaratmak

Oyunu değiştiren düşünceyi kuruluşunuza dahil etmek için, tutku ve mesleğin entegrasyonunu beslemek, insanları işinizi şekillendirmenin arkasındaki itici güç olmaya teşvik etmek önemlidir. Bu yüzden kendinize ve çalışanlarınıza şu soruları sorun: Tutku: İnsanların çalışmalarını motive eden “bir şeyi” bulmalarına nasıl yardımcı olabiliriz? Amaç: Bireysel tutkuları bir araya getiren ortak hedefi nasıl belirleyebiliriz? Akış: bir ekibin dalmasını ve motive edilmesini ve destekleyici ve dürüst olmasını sağlayan bir çalışma ve çevre yolunu nasıl oluşturabiliriz? Risk alma: Müşterilerimizi konfor bölgelerinin dışına genişletmeyi nasıl mümkün ve kabul edilebilir hale getirebiliriz?


Sonuç olarak..

Bu sorulara nasıl cevap vereceğiniz iş, kültür ve sektörünüze özgü olacaktır. Tüm başarılı, stratejik ve yaratıcı markaların paylaştığı ortak konu, entegrasyon ve temsilci olma isteğidir. Farklı yeteneklere, tutkulara, geçmişlere ve becerilere sahip insanları bir araya getirmek ve şirketin kendileri için en büyük sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page