top of page
Ara

Oyun endüstrisinde pazarlamanın sırrı

Yapay zeka (AI), Artırılmış Gerçeklik (AR) ve mobil pazarlama büyümesi sayesinde dünyamız hızla bir oyuncu cenneti haline geliyor

Yapay zeka (AI), artırılmış gerçeklik (AR) ve mobil pazarlama büyümesi sayesinde dünyamız hızla bir oyuncu cenneti haline geliyor

Yapay zeka (AI), artırılmış gerçeklik (AR) ve mobil pazarlama büyümesi sayesinde dünyamız hızla bir oyuncu cenneti haline geliyor. Teknoloji Jürisi, oyun endüstrisinin 2021'de 180 milyar Dolar değerinde olacağını tahmin ediyor. Oyun endüstrisi, birçok pazarlamacının çözemediği muazzam bir zorluk oldu. Gelirin esas olarak büyük oyunların lansman tarihlerine bağlı olduğu bir niş alanda, oyun endüstrisindeki pazarlama geleneksel olarak öngörülemez, sinir bozucu bir girişim olmuştur.


Şimdiye kadar.


Pazarlamacılar için büyük soru şudur: Bundan nasıl yararlanabilirsiniz ve aşırı rekabetçi oyun endüstrisinde kendi markanızın görünürlüğünü en üst düzeye çıkarabilirsiniz?


Yakında göreceğiniz gibi, sorunun cevabı oyun influencerlarında yatıyor.


Oyuncu Influencerlar sadece oyun oynamıyor

Influencer pazarlaması bir sır değil, çünkü tüm sektörlerden büyük markalar, daha geniş kitlelere ulaşmak için çeşitli platformlarda sosyal medya ünlülerinin itibarını üstleniyor. Tek gereken, ilgili bir oyuncuyla doğru ortaklıktır ve ürününüz stratosferik hale gelebilir.


Sosyal etkileyiciler tek bir gönderi ile binlerce dolar kazanabilir ve geniş kitlelere sahip olanlar 250.000 Dolar veya daha fazla para kazanabilir - ve bu özellikle YouTube'daki oyun influencerları için geçerlidir.


Oyun endüstrisindeki en büyük influencer olarak bilinen kanaat önderlerinin çoğu, herhangi bir ortalama genç oyuncu gibi başladı ve protesto eden ebeveynlere rağmen sabahın erken saatlerine kadar izlenmeye devam edildiler.


Bazıları oyuncuların tembel olduğunu ve gerçek bir iş bulması gerektiğini söyleyebilir, bu yüzden enerji içeceği Red Bull, sınırlı sayıda yayınlamak için muhtemelen dünyanın en popüler oyun etkileyicisi olan Tyler "Ninja" Blevins ile bir araya geldiğinde oldukça uygundu. Red Bull Ninja kutuları. Muhtemelen, ona video oyunları oynayarak bir servet kazanmaya devam etmesi için enerji vermeyi hedefledi.


YouTube ile birlikte, oyun endüstrisindeki etkileyiciler için en büyük aşama, üyelerin bir oyun oynarken canlı videolarını yayınlamak için konsollarını, bilgisayarlarını veya akıllı telefonlarını bağlayabilecekleri son derece popüler akış platformu Twitch.


Araştırmalar, 2018'deki en iyi 10 influencer'ın %80'inin 2017'deki grafiklerde bile olmadığını gösteriyor. Hiçbir influencer güvenli bir noktaya sahip görünmüyor, bu da açıkça şiddetli bir rekabetin kanıtı. Küresel izleyiciler ve sürekli bir üstünlük savaşı ile, oyun etkileyicileri çok sayıda pazarlama fırsatı sunar.


Oyun endüstrisinde modern pazarlamadan yararlanmanın 5 yolu

Nielsen'e göre, 13 yaş üstü insanların %64'ü bir cihazda video oyunları oynuyor. Ana akım haline gelmesine rağmen, birçok pazarlamacı insanlarla bağlantı kurmakta hala zorlanıyor. Ancak düşündüğünüz kadar karmaşık değil. İnsanlarla etkileşim kurmanın yeni moda yollarını aramak yerine, modern pazarlama hakkında zaten bildiklerimizden yararlanmanız yeterlidir.


Oyun endüstrisinin büyümesinin beş ana nedenine bakarak, dijital pazarlamanın bir bütün olarak büyümesiyle paralellik gösterebilir. Bu korelasyonu anladıktan sonra, oyun endüstrisinin potansiyelinden yararlanmak çok daha kolay.


1. Dünya çapında mobil cihaz çılgınlığı yaşanıyor

Şu istatistikleri bir düşünün:

Mobil oyunlar, oyun endüstrisinden elde edilen tüm küresel gelirin %51'ine katkıda bulunuyor.

Mobil oyun endüstrisi geliri Kosta Rika'nın GSYİH'sinden daha yüksektir.

18-35 yaş arası ABD'li oyuncular her gün 48 dakika mobil oyunlar oynuyor.


Bu, şirketlerin hedeflemesi için muazzam, hazır etkileşimde bulunan bir pazardır. Markanız ve ürünlerinizle alakalı bir oyun etkileyicisiyle eşleştirerek hızlı bir şekilde marka bilinirliği oluşturabilir ve potansiyel müşterileri artırabilirsiniz.


Bunun mükemmel bir örneği, Brawl Stars oyunudur. Yaratıcılar Supercell, oyunun lansmanını duyurmak için 10 influencer ile bir araya geldi ve çıkış tarihini açıkladıktan sonra 5 milyon kayıt almalarına yardımcı oldu . O zamandan beri, oyun birçok diğer influencerlar tarafından ele alındı ​​ve şu anda YouTube'da en çok oynanan mobil oyun.


2. Kadın oyuncular yükselişte

Bugün, oyuncuların %45'i kadınlardan oluşuyor. Aslında, en hırslı mobil oyuncular orta yaşlı kadınlardır. Bir paradigma değişimi için bu nasıl?

Oyun sektöründe pazarlamaya başlamak isteyen markalar için bu harika bir haber. Çok sayıda Gen Xers ve Millennials çevrimiçi, şirketlere gerçekte harcanabilir gelire sahip kişilerle ortaklıklar sunar.


YouTube ikilisi Rose ve Rosie, sayfalarında ilişki önerileri ve LGBT sorunları gibi yaşam tarzı konularına değinen Rose Ellen Dix'te 840.000'den fazla takipçiye sahip. Rose ve Rosie'nin oyunlarda adım adım ilerledikleri ve sadık izleyicileri için canlı bir akışta oyunları keşfettikleri diğer sayfaları Let's Play Games'i tanıtmak için bundan yararlanmayı başardılar.


Birçok erkek oyuncu savaş oyunlarına ve araba yarışlarına yönelirken, kendilerini kadınların çıkarlarına uygun hale getiren şirketler, daha çeşitli bir kitleyle gelen ortaklıklar bulabilir.


3. Video içerik kuralları belirleyicidir

Video pazarlamasının yükselişi , oyun endüstrisinin büyümesiyle el ele gidiyor . Video içeriği daha fazla etkileşim kazanır ve daha fazla tüketiciyi etkiler. Smart Insights'tan yapılan araştırmalar, video içeriğinin 2019'da dünyadaki tüm veri trafiğinin %78'ini oluşturacağını iddia ediyor.


Videonun oyun endüstrisindeki etkisine gelince, sadece en iyi on kanaldan altısının oyunla ilgili olduğu YouTube'a bakmamız gerekiyor.


Oyuncular, oyun videolarını seyrederken mutlu bir şekilde saatler geçirirken , YouTube'daki oyuncuların %48'i aslında başkalarının oyunlarını izlemeye daha fazla zaman harcadıklarını kabul ediyor.


Ancak sadece kimseyi izlemiyorlar - oyun etkileyicilerini çalışırken izlemek istiyorlar. Oyuncular, ipuçları öğrenmek, yeni oyunlar keşfetmek ve en büyük saplantılarına daha derin aşık olmak için en iyi etkileyicileri takip edebilir.


Tartışmasız baronu İsveçli oyuncu, Felix Kjellberg lakabı, gider, PewDiePie. Ona Disney ile ortaklığa mal olan bazı talihsiz ırkçı hakaretlere rağmen, 90 milyonluk güçlü takipçileri videolarını izlemeye devam ediyor.


4. Bulut bilişim için sınır yok

Amazon , 2014 yılında Twitch'i 970 milyon dolar karşılığında satın aldığında , birçok kişi oyun platformunun Jeff Bezos'un dünya hakimiyeti planlarına nasıl uyacağını merak etti. Bulut bilişim pazarı o zamandan beri çiçek açtıkça, cevap açık hale geldi.


Twitch'i satın aldıktan sonra Bezos, Amazon Web Services'i açık bir niyet beyanıyla başlattı, ancak Amazon kesinlikle bir yankı odasında değil. Rakip dijital devler savaşa katıldı ve bir zamanlar Sony PlayStation ve Microsoft Xbox tarafından tekelleştirilen geleneksel oyun konsolu alanında büyük bir bozulmaya neden oldu.

Microsoft şu anda , Google'ın 2018'de yayınlanan Project Stream'in hemen ardından takip edecek olan bulut oyun hizmeti Project xCloud üzerinde çalışıyor.


Bulut oyunları, küresel sansasyon Fortnite'ın çevrimiçi oyun endüstrisinin patlamasında etkili olmasıyla sürekli bir juggernaut haline geldi . Çapraz platform battle royale oyunu, Çinli şirket Tencent'in ürünü ve 3 milyar dolarlık dijital gelirle 2018'de dünyanın ve pazarın çoğunun hayal gücünü hızla ele geçirdi.


Bir oyun etkileyicisi için canlı içerik akışı işin önemli bir parçasıdır. Bu nedenle, bulut hizmetlerinin devam eden büyümesi, önümüzdeki yıllarda birçok kazançlı ortaklığın ve promosyonun önünü açacaktır.


5. Marka bütünlüğü ilham vericidir

Social Point Games, Monster Legends oyununu tanıtmak istediğinde, Amerikalı YouTuber Markiplier olan Mark Fischbach ile ortak olmayı seçtiler. Fischbach, Save the Children da dahil olmak üzere muhtaç nedenler için binlerce kişi toplayan birkaç canlı yayın kampanyasıyla, etkisini iyilik için kullanmanın çizelgeli bir geçmişine sahipti.


23 milyondan fazla abonesi ile kesinlikle bir etkileyici olarak nitelendiriliyor.


Şirket ve etkileyicinin mükemmel bir eşleşmesi nedeniyle, Social Point Games tarafından akıllıca bir hareket olduğu kanıtlandı. Şirket, modern çağda sosyal bilincin değerinin çok iyi farkındaydı ve tüketicilerin neredeyse %90'ının hayır amaçlı amaçlarla veya çabalarla bağlantılı olarak markaları değiştireceğini biliyordu. Fischbach, Miracle Foundation hayır kurumuna 10.000 Dolar bağışlayacağını duyurduğunda, birçok kişi onun Monster Legends incelemesine göz atmaya istekliydi.


Her şirket daha fazla marka bilinirliği ister. Pazarlama kampanyanız sırasında iyi bir amaç için farkındalık yaratabilirseniz, markanız hızla insanların yöneldiği gerçek bir itibar kazanır. Potansiyel yeni müşterilerle güven oluşturmak için ihtiyacınız olan hile sayfasıdır.


Esas sır kapsayıcılıktır

Fortnite , kalıbı kırdığı için küresel bir fenomendir. Sadece tüm platformlarda mevcut değil, aynı zamanda geleneksel dövüş oyununun asırlık formülünü alıp parçalara ayırdı, klişeleşmiş testosteron dolu aksiyon kahramanları yerine çeşitli, ilişkilendirilebilir karakterler yaratmayı seçti.


Kadınlar artık bu tür hareketler nedeniyle oyunlara aşık ve ilham alabilecekleri pek çok güçlü kadın oyun etkileyicisine sahipler, örneğin 9 milyon takipçisi olan SSSniperWolf ve 2 milyardan fazla video görüntülemesi alan iHasCupquake gibi.


Social Point Games, Monster Legends ile daha fazla hayran kazandı çünkü sosyal faydayı pazarlama kampanyalarının ön saflarına koydular.


Burada ortak bir konu var:

Kapsayıcılık.


Pazarlamacılar niş olmak için eğitilmiştir, ancak oyun endüstrisindeki pazarlama herkesi içerir. Daha kapsayıcı, misafirperver bir marka kimliği oluşturarak daha fazla dikkat çekecek ve insanlara daha fazla güven duyacaksınız.


Ve bunu yapmanıza yardımcı olmak için oyun etkileyicilerinden daha iyi kim olabilir? Doğru influencerlar ortaklık kurabilirseniz, markanızı birkaç seviye yukarı taşıyabilir ve yol boyunca bir ton bonusun kilidini açabilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page