top of page
Ara

Otoriteden uzak, yetenekli pazarlama takımı nasıl kurulur?

Birçok yetenekli pazarlama ekibi, statükoya ileri görüşlü bir şekilde meydan okumaya istekli tutkulu ekip üyeleri tarafından başarıyla sürdürülüyor.

Yetenekli pazarlamaya yeni başlayan birçok pazarlamacı, bunun bir süreç değişikliği olduğunu düşünürken, ancak bu sadece bulmacanın küçük bir parçası (ve bu kolay kısım). Daha zor olan şey, özellikle otoritesi olmayan bir takım üyesi olduğunuzda ve büyük egolarda ve ofis politikalarında gezinmeniz gerektiğinde, bir kuruluştaki kültürü değiştirmektir. Her zaman gerçekleşen ortak bir senaryo: Siz bir ekip üyesi, aynı zamanda liderisiniz ve şirket liderliğiniz çevik çalışma yöntemlerine inanıyor. Bununla birlikte, doğrudan yöneticiniz yeni fikirlere kapalı ve ekibiniz için karışıklık yaratan birçok ketum kararlar veren bir duruş sergiliyor. Peki, işinizden ödün vermeden takımı ileriye taşımak için sorunlarla 'nasıl başa çıkıyorsunuz'? İşte birkaç çözüm önerileri ve ekip üyesi olarak yanıt verebileceğiniz bazı yolları özetledik.


Fikir #1: Takım için iş bölümleri oluşturma

yetenekli pazarlamanın en büyük avantajlarından biri, ekibin öncelikli tek bir iş birikimiyle çalışabilmesidir ve bu da ekibi odaklanmış ve üretken tutar. Bununla birlikte, orta düzey yöneticiler çalışanlarına iş atayan kişiler olarak kullanılır, bu da yöneticinizin yapması en zor değişikliklerden biridir. Bu konuda gezinmenin en iyi yolu onu çevik çalışma yöntemleri hakkında eğitmektir. Kaba ve yersiz olarak ortaya çıkabilen “Artık bizi işe atayamazsınız” demek yerine, daha iyi bir yaklaşım, çevikliğin faydalarını ve birikmiş işlerin ekibin daha odaklanmış ve üretken olmasına nasıl yardımcı olduğunu açıklamaktır. Bu tek başına işe yaramazsa, ona bir hafta deneyip deneyemeyeceğinizi sorun. Ekibin yalnızca biriktirme listesi dışında çalıştığı bir hafta isteyin ve denemenin sonuçlarını şu anda nasıl çalıştığınıza kıyasla ne kadar iş yapıldığını paylaşacağınızı açıklayın. Başka fikirlere set koyucular olmadığı sürece, bir takım birikmiş işten çalışmaya karar verebildiğinde, takımın ne kadar iş başardığı konusunda neredeyse her zaman önemli bir kazanç vardır. Saf üretkenlik asla çevik pazarlamada nihai hedef olmamalı (müşterilerinizle ilgili olmalıdır), ancak metrik orta düzey yöneticiler yararlıdır ve çevik uygulamalarda ekibinize yardımcı olabilir.

Fikir #2: Ekibin mikro yönetimi

Çevik pazarlama, işi yapan takıma güvenmeyi ve onları yavaşlatan ek yükü en aza indirmeyi gerektirir. Çevik pazarlamada, yöneticinin rolü, becerilerin geliştirilmesine, ekibin başarılı olması ve insanları güçlendirmesi için doğru ortamı yaratmaya yardımcı olan bir liderden biri haline gelir. Eğer bir takımdaysanız ve menajeriniz hala mikro yönetiliyorsa ne yapıyorsunuz? İlk olarak, bu yöneticiye güvenmeniz gerekir, ki bu zaman alabilir, ancak her küçük değişikliğin doğru yönde bir değişiklik olduğunu unutmayın. Güven oluşturmak için ekibin çok şeffaf olması gerekir. Yöneticinizin her gün gerçek zamanlı olarak görebileceği bir sanal panoya sahip olun. Onu stand-up toplantılarınıza davet edin, ancak takımın kendi sorunlarını çözebileceğini görebilmesi için bir gözlemci olarak. Ayrıca, bu kişiyle olan ilişkiniz üzerinde çalışın ve ne korktuğunu, takıma ne güveneceğini ve küçük kazançlar üzerinde çalışacağını öğrenin. Bir kerede tam güven istemek yerine, ekibin kendi başına üzerinde çalışabileceği küçük bir proje veya görev olup olmadığına bakın. Eğer bu küçük, riskli olmayan madde onun memnuniyetine göre yapılırsa, sonunda ekibin güçlendirilmesi için daha büyük fırsatlara yol açacaktır.

Fikir #3: Takımları birbirleriyle koordineli çalıştırma

Geleneksel pazarlama fonksiyonel departman veya proje ekipleri tarafından yapılır. Çevik pazarlamada fikir, birbirine yapışan ve onlara iş getiren bir ekibe sahip olmaktır. Yapışkan ekiplerin daha üretken oldukları kanıtlandı çünkü asıl kazanç insanlar ve birlikte çalışmayı nasıl öğrendikleri. Yöneticiniz, kendisine rapor veren her bireyin üretken olduğundan emin olmak için kullanılır, bu da çeviklik için gerçekten karşı kültürdür. Yetenekli pazarlama liderleri olarak, gerçek kazanç ekibin müşterilere değer verdiği zamandır. İlk olarak, yöneticinize yakın çalışan ekiplerin neden önemli olduğunu açıklayın. Bunun ekibinizin nasıl daha odaklanmış hale geleceğini nasıl açıklayacağınızı ve insanların bağlam anahtarını değiştirmeyerek çok fazla enerji tasarrufu sağlayacağınızı açıklayın. Sonra, küçük bir deney grubu oluşturmayı isteyin. Bir ay boyunca düşük riskli bir kampanyada birlikte çalışmak için 4 veya 5 kişilik küçük bir ekibin bulunup bulunamayacağına bakın ve ne olduğunu görün. Ekibin hangi işi üstlendiğini ve bu işin ne kadarının tamamlandığını izleyin. Yapışkan olmayan bir ekibiniz varsa, ilk kıyaslama yapıp yapamayacağınızı görün ve ikisini karşılaştırın (sadece bireysel performansı karşılaştırmayın veya ekipten güveninizi kaybedersiniz). Kültürü değiştirmeye çalışan bir ekip üyesi olmak çok cesaret ister, ancak statükoya verimli, ileri görüşlü bir şekilde meydan okumaya istekli tutkulu ekip üyeleriyle birlikte birçok yetenekli pazarlama ekibi başarıya ulaştı.

0 yorum
bottom of page