top of page
Ara

Önde gelen robot üreticisi olan Boston Dynamics'te yeni atama

Geçtiğimiz günlerde şirket yönetiminde önemli bir değişiklik haberi ile karşımıza çıkan Boston Dynamics, yönetimde üst düzey bir değişikliğe gittiğini açıkladı.

Teknoloji dünyasında farklı atılımları, yenilikçi denemeleriyle heyecan verici firmalarından olan Boston Dynamics'in ürettiği robotları sosyal medyada oldukça popüler ve viralleşmeye devam ederken şirket içinde, Bugün ise şirket yönetiminde önemli bir değişiklik haberi ile karşımıza çıkan Boston Dynamics, CEO'sunu değiştirdiğini duyurdu.


Boston Dynamics'in aynı zamanda kurucusu olan Marc Raibert, şirketin kurulduğu dönemden beri Boston Dynamics'in CEO'luk görevini yürütüyordu. Aynı zamanda, bugüne kadar şirketin COO pozisyonunda görev yapan Rob Playter, yeni atama sonrası Boston Dynamics firmasının yeni CEO'su oldu.


Uzun yıllara dayanan tecrübe sahibi bir mühendis olan Rob Playter, yıllardır Boston Dynamics firmasının marka yüzü olarak olarak karşımıza çıkıyordu. Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Boston Dynamics iş geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Michael Perry, söz konusu değişikliğin şirketin yeni büyüme evresine bir hazırlık olduğunu ve bu gelişmeden memnun olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Boston Dynamics ve robot köpeği Spot ile ilgili önemli açıklamalarda da bulunan Perry, şu an ABD'de 100 adet Spot'un kullanıldığını da düşündüğünü söyledi. CEO değişikliği şirket gündeminde sıcaklığını korurken aynı zamanda, Boston Dynamics'in Spot modeli için önemli gelişmeler üzerinde çalıştığını da gelen bilgiler arasında.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page