top of page
Ara

Ofise dönüşleri bir süre erteleyen Google'dan, çalışanlarına aşı olma şartı

Şirket CEO'su Sundar Pichai tarafından yapılan açıklamaya göre, çalışanlar 18 Ekim'e kadar evden çalışmaya devam edebilecek. Ayrıca ofislere döneceklerin de virüse karşı aşılanma şart koşulduğunu duyurdu

Ofise dönüşleri bir süre erteleyen Google'dan, çalışanlarına aşı olma şartı

Google, son günlerde artan vaka sayıları nedeniyle ofise dönüşplanlarını bir süre ertelediğini duyurmuştu. Şirketin CEO'su Sundar Pichai, Google çalışanlarının 18 Ekim'e kadar evden çalışmaya sürdürebileceklerini ifade etti. Ayrıca ofislere dönme kararı alan çalışanların virüse karşı aşılanması gerektiğini de belirtti.


Aslında Google, bazı ülkelerindeki ofislerini gönüllü olarak çalışmak isteyenler için açmıştı ve çalışanların eylül ayına kadar geri gelmeleri tamamen çalışan inisiyatifine bırakıldığını söylemişti. Şimdi ise Delta varyantının yayılmasıyla koronavirüs vakalarındaki artışın, bu dönüş tarihini bir aydan fazla geriye çekmiş oldu.


CEO Pichai tarafından kaleme alınan bir blog yazısında 2020 yılının Mart ayında, Covid 19 pandemisinin yayılımını azaltmak için çalışanların uzaktan çalışmalarına yönelik erken bir karar aldıkları, o zamandan beri, çalışanların sevdiklerine bakmasına yardımcı olmak için izin kapsamını genişlettikleri ifadelerine yer verdi. Ofislerin geçici süreliğine kapalı olması nedeniyle işleri aksayan kampüs çalışanlarının tam ücretlerinden kesinti yapmadan ödemeye devam ettiklerini söyleyen Pichai, ayrıca, Google çalışanlarının ve genişletilmiş iş gücünün aşılara erişebilmeleri için çalıştıklarını ifade etti. Verilere göre Google'ın şu anda dünya genelinde 140 binden fazla çalışanı bulunmakta.


Ayrıca Pichai, birçok Google çalışanının topluluklarında Delta varyantının neden olduğu ani vaka artışlar nedeniyle ofise geri dönmekten çekindikleri konusunda fikir beyan ettiklerini söyledi. Bu uzantının ihtiyaç duyanlar için esneklik sağlarken işe geri dönmek için kendilerine zaman esnekliği tanınacağını da sözlerine ekleyerek sözlerini noktaladı.


Kısa süre önce, global birçok şirketler uzaktan çalışma politikalarında köklü değişikliğe gitmiş, ama geçtiğimiz yakın dönemde aşı bulunmasıyla şirketler politikalarında bazı değişikliklere gitmeye başlamıştı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page