top of page
Ara

NVIDIA, resmi olarak ARM'ı 40 milyar dolara satın alıyor

Beklenen haber gerçekleşti ve NVIDIA yarı iletken tasarım şirketi ARM'i 40 milyar dolara satın aldığını duyurdu

Tam da beklediğimiz gibi, NVIDIA yarı iletken tasarım şirketi ARM'i 40 milyar dolara satın aldığını duyurdu. Anlaşma, NVIDIA'yı, özellikle de yapay zeka teknolojisini akıllı telefonlar, PC'ler ve sürücüsüz arabalar gibi platformlara getirme söz konusu olduğunda, mobil bilgi işlemde daha da büyük bir varlığa dönüştürecek.


Bu arada ARM, Ar-Ge çalışmaları için daha da fazla destek alacak ve NVIDIA’nın tüm ürün paketine erişim sağlayacak. NVIDIA, taahhüdünü pekiştirmek için, şirketin Cambridge merkezinde ARM CPU'lardan güç alan bir yapay zeka süper bilgisayarı inşa edeceğini söylüyor.


NVIDIA CEO'su Jensen Huang, yaptığı açıklamada, "Yapay zeka, zamanımızın en güçlü teknoloji gücü ve yeni bir bilgi işlem dalgası başlattı" dedi. "Önümüzdeki yıllarda, yapay zeka çalıştıran trilyonlarca bilgisayar, günümüz insanlarının internetinden binlerce kat daha büyük yeni bir nesnelerin interneti oluşturacak. Kombinasyonumuz, yapay zeka çağı için mükemmel bir konuma sahip bir şirket yaratacak. "


NVIDIA'nın ARM teknolojisini kendine saklamak için hızlı olacağını düşünebilirsiniz, ancak şirketler ARM'in açık lisanslama modelini ve mevcut müşterilerle tarafsızlığını korumaya devam edeceğini doğruladılar. Doğal olarak bu, NVIDIA'nın teknolojisini, özellikle de GPU'larını uygulayan ARM tasarımlarına kapı açar. Bu, NVIDIA'ya grafik rakibi AMD'nin sahip olmadığı bir avantaj sağlar ve gelecekte gerçekten çılgınca yonga tasarımları yapabilir.


Hem NVIDIA hem de ARM’ün kurulları satın almayı çoktan onayladı ve şirketler işlemin 18 ay içinde kapanmasını bekliyor. Ve tabii ki ABD, İngiltere, AB ve Çin'de düzenleyici onayı geçmesi gerekecek.


Şirketten yapılan duyuruda şu sözlere yer verildi:


NVIDIA, 40 Milyar Dolara Arm satın alacak ve yapay zeka çağı için dünyanın en İyi bilgi işlem şirketini oluşturmaya kararlı

NVIDIA ve SoftBank Group Corp. (SBG) bugün, NVIDIA'nın Arm Limited'i SBG'den ve SoftBank Vision Fund'dan (birlikte "SoftBank") 40 milyar $ değerinde bir işlemle satın alacağı kesin bir anlaşmayı duyurdu. İşlemin, NVIDIA’nın GAAP dışı brüt marjına ve hisse başına GAAP dışı kazançlarına hemen katkı sağlaması bekleniyor.


Bu kombinasyon, yapay zeka çağının önde gelen bilgi işlem şirketini oluşturmak için NVIDIA’nın lider AI bilgi işlem platformunu Arm’ın geniş ekosistemiyle bir araya getirerek büyük, hızlı büyüyen pazarlara doğru genişlerken yeniliği hızlandırıyor. SoftBank, yüzde 10'un altında olması beklenen NVIDIA'daki sahiplik hissesi aracılığıyla Arm'ın uzun vadeli başarısına bağlı kalmaya devam edecek.


NVIDIA'nın kurucusu ve CEO'su Jensen Huang, "Yapay zeka, zamanımızın en güçlü teknoloji gücü ve yeni bir bilgi işlem dalgası başlattı" dedi. "Önümüzdeki yıllarda, yapay zeka çalıştıran trilyonlarca bilgisayar, günümüzün insanların internetinden binlerce kat daha büyük yeni bir nesnelerin interneti oluşturacak. Kombinasyonumuz, yapay zeka çağı için harika bir konuma sahip bir şirket yaratacak.


Simon Segars ve Arm'daki ekibi, dünyadaki neredeyse her teknoloji pazarına katkıda bulunan olağanüstü bir şirket kurdu. NVIDIA’nın yapay zeka bilgi işlem yeteneklerini, Arm’ın CPU'sunun geniş ekosistemiyle birleştirerek, buluttan, akıllı telefonlardan, PC'lerden, kendi kendine giden arabalardan ve robotikten, IoT'yi geçmek için bilgi işlem geliştirebilir ve yapay zeka hesaplamayı dünyanın her köşesine genişletebiliriz.


“Bu kombinasyonun hem şirketler, hem müşterilerimiz hem de sektör için büyük faydaları var. Arm’ın ekosistemi için, kombinasyon Arm’ın Ar-Ge kapasitesini güçlendirecek ve IP portföyünü NVIDIA’nın dünya lideri GPU ve AI teknolojisi ile genişletecek.


Arm, merkezi Cambridge'de kalmaya devam edecek. Bu harika sitede genişleyeceğiz ve sağlık hizmetleri, yaşam bilimleri, robotik, kendi kendine giden arabalar ve diğer alanlardaki gelişmeleri destekleyen birinci sınıf bir yapay zeka araştırma tesisi inşa edeceğiz. NVIDIA, İngiltere ve dünyanın dört bir yanından araştırmacıları ve bilim adamlarını çığır açan çalışmalar yapmaya çekmek için Arm CPU'lardan güç alan son teknoloji ürünü bir yapay zeka süper bilgisayarı oluşturacak. Arm Cambridge dünya standartlarında bir teknoloji merkezi olacak. "


SBG'nin başkanı ve CEO'su Masayoshi Son, "NVIDIA, Arm için mükemmel bir ortak" dedi. Arm'ı satın aldığımızdan beri taahhütlerimizi yerine getirdik ve insanlara, teknolojiye ve Ar-Ge'ye büyük yatırımlar yaptık ve böylelikle işi yüksek büyüme potansiyeli olan yeni alanlara doğru genişlettik. Teknoloji inovasyonunda bir dünya lideriyle güçlerini birleştirmek, Arm için yeni ve heyecan verici fırsatlar yaratır. Bu, Arm, Cambridge ve İngiltere'yi zamanımızın en heyecan verici teknolojik yeniliklerinden bazılarının ön saflarına yansıtan etkileyici bir kombinasyondur ve SoftBank'ın, NVIDIA'nın büyük bir hissedarı olarak Arm'ın uzun vadeli başarısına yatırım yapmaktan heyecan duymasının nedeni budur. Birleşik işletmenin devam eden başarısını desteklemek için sabırsızlanıyoruz. "


Arm CEO'su Simon Segars, "Arm ve NVIDIA, her yerde bulunan ve enerji açısından verimli bilgi işlemin iklim değişikliğinden sağlık hizmetlerine, tarımdan eğitime dünyanın en acil sorunlarının ele alınmasına yardımcı olacağı vizyonunu ve tutkusunu paylaşıyor" dedi. “Bu vizyona ulaşmak, donanım ve yazılıma yeni yaklaşımlar ve uzun vadeli araştırma ve geliştirmeye bağlılık gerektirir. İki şirketimizin teknik güçlerini bir araya getirerek ilerlememizi hızlandırabilir ve küresel bir yenilikçi ekosistemi sağlayacak yeni çözümler yaratabiliriz. Yönetim ekibim ve ben NVIDIA'ya katılmaktan heyecan duyuyoruz, böylece bu bölümü birlikte yazabiliriz. "


Arm ve İngiltere'ye bağlılık

NVIDIA'nın bir parçası olarak Arm, lisans sahipleri tarafından bugüne kadar gönderilen 180 milyar çip ile başarısının temeli olan küresel müşteri tarafsızlığını korurken açık lisanslama modelini kullanmaya devam edecek. Arm ortakları, NVIDIA’nın sayısız yeniliği de dahil olmak üzere her iki şirketin tekliflerinden de yararlanacak.


SoftBank ve Arm, 2016 yılında Arm'ı satın aldığında, Eylül 2021'de tamamlanması planlanan SoftBank tarafından yapılan taahhütleri yerine getirmeye tamamen kararlıdır. İşlemin kapanmasının ardından NVIDIA, Arm'ın adını ve güçlü marka kimliğini korumayı ve genişletmeyi planlamaktadır. Cambridge'deki üssü. Arm'ın fikri mülkiyeti Birleşik Krallık'ta kayıtlı kalmaya devam edecek.


NVIDIA, Arm’ın Cambridge kampüsünde yapay zeka araştırmalarında yeni bir küresel mükemmellik merkezi kurarak Arm’ın Birleşik Krallık’taki Ar-Ge varlığını geliştirecek. NVIDIA, birinci sınıf araştırma yeteneklerini çekecek ve sağlık hizmetleri gibi alanlarda inovasyon ve endüstri ortaklıkları için bir platform oluşturacak son teknoloji ürünü, Arm destekli yapay zeka süper bilgisayarına, geliştiriciler için eğitim tesislerine ve bir başlangıç ​​kuluçka makinesine yatırım yapacak. , robotik ve sürücüsüz arabalar.


Ek işlem ayrıntıları

NVIDIA, SBG ve Arm yönetim kurulları tarafından onaylanan işlemin şartları uyarınca, NVIDIA, SoftBank'a NVIDIA adi hisse senedi olarak toplam 21,5 milyar dolar ve imzalama sırasında ödenecek 2 milyar doları da içeren 12 milyar dolar nakit ödeyecek. . Son 30 işlem günü için NVIDIA adi hisse senetlerinin ortalama kapanış fiyatı kullanılarak belirlenen kapanışta ihraç edilecek NVIDIA hisselerinin sayısı 44,3 milyondur. Ek olarak, SoftBank, Arm'ın belirli finansal performans hedeflerinin karşılanmasına bağlı olarak, kazançlı bir yapı kapsamında 5 milyar dolara kadar nakit veya adi hisse senedi alabilir.


NVIDIA ayrıca Arm çalışanlarına 1.5 milyar $ öz sermaye ihraç edecek.


NVIDIA, işlemin nakit kısmını bilançodaki nakit ile finanse etmeyi planlamaktadır. İşlem, Arm'ın IoT Hizmetleri Grubunu içermez.


Önerilen işlem, İngiltere, Çin, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri için düzenleyici onayların alınması da dahil olmak üzere geleneksel kapanış koşullarına tabidir. İşlemin tamamlanmasının yaklaşık 18 ayda gerçekleşmesi bekleniyor.

0 yorum
bottom of page