top of page
Ara

Nike, evde kalmaya teşvik adına ücretsiz bir egzersiz uygulaması sunuyor

Nike, bir blog yayınında yayınlanan spor giyim devinin yayın antrenman videoları, eğitim programları ve eğitmenlerden uzman ipuçları sağlayan NTC Premium hizmetinin abonelik ücretini düşürdü. NTC Premium, Nike Uygulaması, Nike Koşu Kulübü (NRC) uygulaması, Nike Eğitim Kulübü (NTC) uygulaması, sosyal kanallar, nike.com ve "Eğitimli" podcast'lerini içerir.

Yalnızca ABD'de bulunan NTC Premium'un süresi 15 ila 60 dakika arasında değişen 185'ten fazla antrenman kütüphanesine sahiptir. Antrenmanlar sadece vücut ağırlığı seansları, yoga dersleri, hedeflenen eğitim programları ve tüm fitness seviyeleri için tam ekipmanlı antrenmanları içerir. Nike, 23 Mart'ta duyuru başına sosyal medya kanallarına, web sitesine ve Nike App'e hareket, beslenme, iyileşme ve uyku hakkında içerik ekledi.

Buna ek olarak, Nike bu hafta sosyal medyada mevcut sosyal uzaklaşma ve öz izolasyon temalarına uyan bir kampanya başlattı. Yenilenmiş reklam öğesi, karşılık gelen hashtag'lerle birlikte yeni bir "İçeride oyna, dünya için oyna" sloganı içeriyor. Footwear News, şirketin pandemi ile mücadeleye yardımcı olmak için 15 milyon dolar bağışladığını bildirdi.


Nike'ın bu uygulaması beğeniyle karşılandı

Milyonlarca insan COVID-19 krizi sırasında egzersiz ve diyet rejimlerini sürdürmenin yollarını aradığı için Nike, "koronavirüs" den bahsetmeden egzersiz ve sağlık içeriğini ücretsiz olarak sunuyor. Sağlık otoriteleri insanları içeride kalmaya ve sosyal mesafeyi uygulamaya çağırırken, büyük spor salonu zincirleri koronavirüsün yayılmasını bastırmaya yardımcı olmak için operasyonları askıya aldı. İçeriğini serbestçe erişilebilir hale getirerek Nike, daha fazla potansiyel müşteriye ulaşabilir, içeriğini sergileyebilir ve tüketiciler arasındaki markasıyla pozitif ilişkileri destekleyebilir. Şirket kriz tükendiğinde bu tüketicileri ödeme yapan abonelere dönüştürebilir. Nike, sağlıklı düşünen tüketicilerin egzersiz rutinlerini sürdürmelerine yardımcı olmak için ücretsiz egzersiz içeriği sunan markalar arasındadır. Kadınların yaşam tarzı sitesi Popsugar geçtiğimiz hafta "Popsugar tarafından Aktif" web sitesini ücretsiz olarak kullanıma sunarken planlanandan daha önce bir egzersiz uygulaması yayınlayacağını duyurdu. Egzersiz ekipmanı üreticisi Peloton, bu hafta spor salonları askıya alma operasyonları olarak abonelik egzersiz uygulamasının 90 günlük deneme sürümünü sunmaya başladı. USA Today, şirketin mevcut üyeler için akış egzersiz sınıfları üretmeye ve canlı yayınlamaya devam etmesine rağmen, teklif 29 Mart'a kadar tüm mağaza showroom'larını kapatma kararını izliyor. Nike, endişeli tüketicilerle yankı uyandıran ilham verici bir mesajı korurken, koronavirüsü ele almak için bir kampanya başlatan en büyük marka. Hyundai ve Toyota, hem çalışanlara hem de müşterilere destek göstermek için planlı reklamları hızla düzenledi. Ford ve Guinness, koronavirüsü geçen reklamlarından olumlu geribildirim aldı. Bu arada, Coors ve KFC aniden mevcut ruh haliyle adım adım atılan kampanyaları iptal ettiler. Bu değişiklikler, Amerikan Reklam Ajansları Birliği (4A) tarafından ankete katılanların %43'ünün güvenilir markalardan güven verici mesajlaşma görmek istediklerini söylüyor. 1,100 mağaza ağına sahip global bir marka olan Nike, son birkaç aydır onlarca ülkede koronavirüs ile mücadele etti. Şirket, Şubat ayı başlarında virüsün yaygın olarak bulunduğu Çin'deki mağazalarının yaklaşık yarısını çalışanlarını korumak için kapatmıştı. Şirkete göre, açık kalan mağazalarda yaya trafiği azalırken, dijital satışlar güçlendiği göze çarpıyordu. Pandemi ABD'ye yayılırken, Nike mağazaların geçici olarak kapatıldığını açıklayan perakendeciler arasında yer alıyordu. Geçtiğimiz günlerde, 29 Şubat'ta sona eren çeyrek için kazanç raporunu yayınlamış ve analistlerle bir konferans görüşmesine ev sahipliği yaptı. Yönetimin, pandeminin dünya çapındaki operasyonları nasıl etkilediği hakkında daha fazla bilgi sağlayacağı ve belki de ABD mağaza kapanmalarının süresini Nisan ayının ötesine uzayabileceğini gösteriyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page