top of page
Ara

Nike: Böyle zamanlarda güçlü markalar daha da güçleniyor

Nike, ister cepheye yardım ederek, gerek personele gerekse de markanın tüketicilerine hizmet sunarak markaların koronavirüs ile mücadelede önemli bir rol oynadığına inanıyor.

Nike, markasının gücünü, dijital ticarete yönelişe önayak olan firmalar arasında yer almayı planlıyor ve Covid-19 salgınıyla başa çıkmaya yardımcı olmak için üzerine yüklenen görevi olabildiğince yerine getirdiği ve şirketin büyüyen salgın krizinin atlatılmasına yardımcı olacak. Üç aylık sonuçlarını takiben bir analist çağrısında konuşan Nike CEO'su John Donahoe, Nike'ın “üstlediği rolü oynaması” gerektiğini fark ettiğini söyledi. Bunu yapmak için, inovasyon ve üretim ekipleri, cephedeki doktorlar, hemşireler ve diğerleri için kişisel koruyucu ekipman tasarımlarını araştırıyor. Tüketiciler için, Nike egzersiz uygulamasının premium bölüünü 90 gün boyunca ücretsiz hâle getirdi. Ve şirket personel için mağazaların kapanmasına ve talebin düşmesine rağmen “süreklilik esasına göre maaş ödemelerine devam” sözünü verdi. İçeride kalma konusunda devlet ve sağlık kuruluşları mesajlarını desteklemeye yardımcı olmak için, Avrupa ve ABD genelinde insanları evde iken sağlıklı ve bağlantıda kalmalarını teşvik eden “güçlü” bir dijital kampanya başlattı.

Donahoe, “Bunun özel sektörün önemli bir rolü olduğu toplumda bir an olduğunu biliyoruz” dedi. “Nike gibi şirketlerin üzerimize düşeni yapması gerekiyor.

“Bu belirsiz ve zorlu bir zaman olsa da, Nike ondan her zamankinden daha güçlü bir şekilde ortaya çıkmak için bir temele sahiptir. Rekabet avantajlarımız, markamızın tüketicilerle bağlantılı gücü, dijital yeteneklerimiz, zorlayıcı ürün yeniliğimiz ve en önemlisi olağanüstü ekibimiz sayesinde işimizi tam eskisi gibi iyi yerlere getireceğiz. Böyle zamanlarda güçlü markaların daha da güçlendiğini biliyoruz. Ve şu anki iklimde gezinmek için kimsenin Nike gibi öncü bir markadan daha iyi donanımlı olmadığına gerçekten inanıyorum. ”

Kriz Avrupa, ABD ve dünyanın diğer yerlerinde hala gelişirken, Çin “öbür tarafta” görünmektedir. Bu, Nike'ın o pazardaki deneyiminden başka bir yerde en iyi stratejiyi benimsemesini öğrenmesini sağladı. Örneğin, etkinlik uygulamalarının kullanımı çeyreğin sonunda başlangıca göre %80 arttı. Bu, dijital satışların %30 oranında artmasıyla ticaret uygulamasının güçlü kullanımına dönüştü. Çin'deki mağazalarının %80'inin tekrar açılmasına rağmen, Nike’ın dijital stratejileri “daha ​​da ileri” fikrini benimserken, birçok mağaza koronavirüs salgını beklemeden önceki seviyelerde işlem gördüğü belirtildi. Donahoe, “Nike’ın aksaklık dönemlerinde yaşadığı problem çözme konusunda güçlü bir açıklama” dedi. “Çin, Japonya ve Güney Kore'deki deneyimlerimiz bize bu krizin diğer tarafını yakın geleceği daha net görebilme yeteneğimizi güçlendirdi ve bu bize güven veriyor. Ve sizi temin ederim ki, durum gelişmeye devam ettikçe, hazır olacağız ve süreci en iyi şekilde yöneteceğiz. Değerlerimize uygun şekilde, empati ve kararlılıkla yürüteceğiz ”dedi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page