top of page
Ara

Nielsen, küresel çapta 3.500 kişinin işine son veriyor

Yeniden yapılanma bedelinin 50 milyon dolar ile 170 milyon dolar arasında tahmin ediliyor.

Nielsen, küresel işgücünün yaklaşık 3.500 çalışan tarafından azaltılmasına yol açacak maliyetleri azaltmak ve operasyonel verimlilik yaratmak için yeni bir plan açıkladı.


Şirket, 2020 vergi öncesi yeniden yapılandırma ücretini yaklaşık 150 milyon $'dan 170 milyon $'a çıkardıktan sonra bu planın yılda yaklaşık 250 milyon $ tasarruf elde etmesini bekliyor. Nielsen, tazminat bedellerinin yaklaşık 120 milyon ila 140 milyon dolar arasında olacağını tahmin ediyor.


Nielsen ayrıca, planlanan işten çıkarmalarla ilgili olarak ikinci çeyrekte 40 ila 50 milyon dolarlık nakit dışı, vergi öncesi değer düşüklüğü bekleniyor.


Planın bir parçası olarak Nielsen, seçilen işletmelerden ve pazarlardan çıkacağını, ancak duyurusunda belirtmediğini söyledi.


Nielsen CEO'su David Kenny, “Nisan ayındaki gelirlerimizin tartışıldığı gibi, platform konsolidasyonlarına, daha fazla otomasyona, küresel çapta ayak izimizi optimize etmeye ve kaynak dağıtımımızın yüksek marjlı temel hizmetlerle uyumlu olmasını sağlamaya odaklandık” dedi.

“Bugünün planı bu girişimleri kapsıyor, hızlandırıyor ve genişletiyor. Bu yeniden yapılandırma eylemleri daha verimli, çevik ve ölçeklendirilebilir bir organizasyona dönüşümümüzü daha da hızlandıracak ve sürdürülebilir kâr marjı ve artan nakit üretimi sağlayacak şekilde tasarlandı. ”

Nielsen geçen yıl biri küresel medya ölçümüne, diğeri ise Nielsen Global Connected'a yönelik planlarını açıkladı. Spinoff'un tamamlanma süreci COVID-19 salgını tarafından ertelendi ve anlaşmanın 2021'in ilk çeyreğine kadar tamamlanması beklenmiyor.


Şirket,%13 hisseye sahip olan ve Nielsen’in finansal performansını eleştiren yatırımcı Elliott Management'ın baskısı altında faaliyetlerini sürdürmekteydi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page