top of page
Ara

Nielsen dijital ölçüm metodolojisini değiştiriyor

Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden Nielsen, tüm premium videoları tek bir platformda birleştirme kararı aldı.

Nielsen, teknoloji ve gizlilik gereksinimleri değiştikçe karşılaştırılabilir platformlar arası metrikler sunmak için dijital videoyu ölçme yöntemini güncellediğini söyledi.


Yeni sistemler üçüncü taraflara ve güvenilir olmayan dijital tanımlayıcılara ve çerezlere daha az bel bağlayacak ve şirketin yeni ürünleri daha hızlı bir şekilde piyasaya sürmesini ve daha ayrıntılı bilgiler vermesini sağlayacağını söylediği Nielsen'in sahip olduğu bir teknoloji bilgisi üzerine inşa edilecek.


Nielsen, yeni teknolojiyi 2021'in başlarından itibaren aşamalı olarak sunmayı planlıyor.


Dijital İçerik Derecelendirmeleri, Toplam İçerik Derecelendirmeleri, TV'de Dijital Derecelendirmeler, Dijital Reklam Derecelendirmeleri ve Toplam Reklam Derecelendirmeleri dahil olmak üzere ürünler, Nielsen’in medya panelleri, nüfus sayımı, toplama teknolojisi, tescilli önyargı düzeltme ve kalibrasyon modelleri ve çeşitli üçüncü taraf iş ortağı varlıklarını temel alacak; duvarlı bahçeler ve platform veri sağlayıcıları ağı; açık web'de geniş bir yayıncı ekosistemi ve yeni gizlilik merkezli kitle çoğaltma tekrarı yöntemleri.


“Geçen yıl, Nielsen'i bir platform şirketi olmak için değiştirmeye odaklandık. Gizlilik odaklı bir lens ile yeni teknolojiye, verilere ve yasal değişikliklere hızlı bir şekilde adapte olabileceğimiz esnek bir platform oluşturuyoruz ”diyor Nielsen baş işletme görevlisi Karthik Rao. “Bu değişikliklerin müşterilerimizi bugün ve gelecekteki varlıklarından para kazanmaları için konumlandıracağına inanıyoruz. Bu yatırımların hızla büyüyen dijital ekosistem için önemli bir değer yaratmasını bekliyoruz. ”


Nielsen, yeni yöntemin medya sahiplerinin varlıklarından daha iyi para kazanmasına, harcamalarını optimize etmesine ve medya genelinde karşılaştırmalar yapmasına yardımcı olacağını, medya alıcıları ise platformlar arası kampanya dağıtımını doğrulayabilecek ve güvenilir Nielsen TV derecelendirme verilerine dayanarak garanti verebileceklerini söyledi.


“Başlıca veri ve araştırma sorumlusu Mainak Mazumdar,“ Nielsen'in dijital metodolojisini dönüştürmesi, endüstriye alıcıları ve satıcıları harcamalarını optimize etmeleri için güç veren çapraz medya ölçümü sağlamak için şart ”dedi. “Çerezler olmayan bir gelecekte güven aşılamaya, karşılaştırılabilirlik sunmaya ve kapsama alanı sağlamaya devam etmemizi sağlayacak bir temel yaratıyoruz.”

2 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page