top of page
Ara

Netflix Türkiye, abonelik fiyatlarına yine zam yaptı

Netflix Türkiye, abonelik fiyatlarına ikinci zammı yaptı. Yapılan yeni zam sonrası platformun abone kaybetmesi olası görünüyor

Netflix Türkiye, abonelik fiyatlarına yine zam yaptı

Netflix Türkiye 2022 yılının başında Temel paket için 26,99 TL, Standart paket için 40,99 TL, Özel paket içinse 54,99 TL ücretlendirmeye sahipken, yapılan zam ile bugüne kadar Temel paket 37,99 TL, Standart paket 57,99 TL, Özel paket ise tam 77,99 TL olarak ücretlendirilmeye sahipti. Şirket, 13 Eylül itibariyle yeni bir zam yaptı. Zamlar sonrası, Temel paket 45,99 TL, Standart paket 69,99 TL, Özel paket ise tam 93,99 TL'ye yükseldi.


Zam hakkında firmadan yapılan bilgilendirme mesajında; “Yeni üye olacak kullanıcılarımız için yeni ücretler geçerli olacak, mevcut üyelerimizin tümü içinse bu değişiklik aşamalı olarak sunulacaktır. Mevcut üyelerimiz plan değişikliği yapmamışlarsa, üyelik ücretleri değişmeden 30 gün önce bir e-posta göndererek bilgilendirme yapacağız.” Bir önceki zam için bir açıklama yapan Netflix Türkiye, atılan adım için kısaca şunları aktarmıştı: “Hem içerik sayımız her gün artıyor hem de en yüksek kalitede işler üretmeye devam ediyoruz. Fiyat politikamızı da buna göre ayarlıyoruz ve tüm ülkelerde farklı dönemlerde fiyat artışı yapıyoruz.” ifadeleri yer alıyor.


Son dönemde, yerli içeriklere büyük yatırım yapan şirketin, benzer bir şekilde giderleri Türkiye özelinde de artan şirketin artan maliyetlere alternatif olarak farklı gelir modelleri üzerinde çalışmaya başladığı iddia ediliyordu.


Netflix, pandeminin etkileri azalması, küresel dalgalanmalar ve platformların çeşitlenmesi ile rekabetin artması sonrası, son dönemde yaşadığı finansal kayıpları en aza indirgemek için reklam destekli abonelik seçeneğini gündemine alan Netflix, reklam içeren abonelik modelini geliştirmek için Microsoft ile anlaştı.


Uzun zamandır gündemde olan abonelik paketi, ortaya çıktığı kadarıyla kasım ayında resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Sızdırılan bilgilere göre beklenen bu paket “en temel paket” aylık 7 ila 9 dolar arasında bir fiyata sahip olacak. Şu an en ucuz abonelik paketi 10 dolar fiyat etiketine sahip olan firma, yüksek ihtimalle reklamlı paket için 7 dolarlık bir başlangıç fiyatı seçmesi bekleniyor.

0 yorum
bottom of page