top of page
Ara

Netflix'te üst düzey atama

Çevrimiçi yayıncının üçüncü pazarlama yöneticisi geçtiğimiz yıl Netflix'ten kişisel nedenlerle ayrılan Jackie Lee-Joe'nun yerine geçti.

Netflix, pazarlama müdürü olarak Bozoma Saint John'u atadı ve şirket için bir yıl içinde atanan üçüncü CMO olması, şirket içindeki sirkülasyonun ne denli yüksek olduğunu gözler önüne seriyor.


Saint John, 2018'den beri CMO olarak hizmet verdiği Endeavour'dan Netflix'e katılacak. Kişisel nedenlerle şirketten ayrılan Jackie Lee-Joe'nun yerine geçiyor. Saint John rolüne Ağustos ayında başlayacak.


BBC Studios'un eski pazarlama yöneticisi Lee-Joe, Eylül 2019'dan beri Netflix CMO Kelly Bennett'in yerine geçeceği belirtildi. Bennett, yedi yıllık bir görevden sonra şirketten ayrıldı.


Saint John, Netflix'e katılarak şirket Disney +, HBO Max ve NBCUniversal’in Tavus Kuşu gibi yeni katılımcıların artan rekabetiyle karşı karşıya. Aynı zamanda, ülke çapındaki şirketlerin çalışan tabanlarını çeşitlendirmeye daha derin bir bakış attığı bir an geliyor.


Saint John kesinlikle bu tür girişimlerin açık sözlü bir kişilik olarak tanınıyor.


“John, özellikle hikaye anlatımının küresel, toplumsal refahımız için kritik olduğu bir zamanda Netflix'e katılmaktan heyecan duyuyorum, deneyimlerimi zaten dinamik bir mirasa katkıda bulunmaktan ve gelecekte de katılımı sürdürmekten onur duyuyorum.” dedi.


Netflix’in baş içerik sorumlusu Ted Sarandos yaptığı açıklamada, “Bozoma Saint John, popüler kültür çevresindeki konuşmaları neredeyse herkesten daha iyi nasıl yönlendireceğini anlayan olağanüstü bir pazarlamacı. Dünyanın dört bir yanındaki üyelerimize daha harika hikayeler getirdikçe, bir sonraki heyecan verici yaratıcılık ve tüketicilerle bağlantı aşamamızı tanımlayacak ve yönetecek.” dedi.


Endeavour'dan önce, Saint John Uber'de baş marka sorumlusu olarak görev yaptı ve Apple Music ve PepsiCo'da pazarlama görevlerinde bulunmuştu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page