top of page
Ara

Netflix patronu evden çalışmanın "pozitif etkilerinin" olmadığına inanıyor

Birçoğu evden çalışmanın avantajlarından yararlanırken, Netflix CEO'su ve kurucusu Reed Hastings bu konuda pek hoşnut değil

Mart ayında Netflix, bir çalışanın COVID-19 için pozitif test yaptığına inanılanın ardından Hollywood ofisini kapattı. Bu, şirketin, virüsün yayılmasıyla mücadele etmek için çalışanlarının evden çalışmasını sağlamak için Facebook, Google ve Twitter da dahil olmak üzere bir dizi diğer teknoloji devine katıldığını gördü.


Ancak, birçoğu daha fazla aile zamanı ve işe gidip gelme eksikliğinden dolayı artan üretkenlik gibi uzaktan çalışmanın faydalarından söz ederken Hastings, evden çalışmanın "tamamen olumsuz" olduğuna inandığını söyledi.


The Wall Street Journal'a Pazartesi günü verdiği röportajda, çalışanlarının evden çalıştırılmasının herhangi bir faydası olup olmadığı sorulduğunda, “Hayır. Herhangi bir pozitif görmüyorum. Şahsen, özellikle uluslararası alanda bir araya gelememek, tamamen olumsuzdur. İnsanların fedakarlıklarından çok etkilendim. "


Twitter gibi bazı şirketler, bir COVID-19 aşısı geliştirildikten sonra bile tam bir evden çalışma kurulumunu benimsemeyi planlasa da Hastings, Netflix'in aynı şeyi yapmasını beklemiyor. Bunun yerine, WSJ'ye, birçok şirketin haftada dört gün ofiste çalışanı olacağını ve haftada bir kez evden çalışmalarına izin vereceğini tahmin ettiğini söyledi.

“Tahmin etmem gerekirse, beş günlük çalışma haftası ofiste dört gün olurken, bir gün evden sanal olarak geçecek. Bahse girerim birçok şirketin sona erdiği yer burasıdır ”

Netflix için bile insanları ofise geri getirmenin anahtarı etkili bir aşıdır. Hastings, "İnsanların çoğunu aşılatabilirsek, o zaman muhtemelen ofise geri dönebiliriz," diyen Hastings, bunun gerçekleşmesi için aşı yapıldıktan sonra muhtemelen altı ay kadar zaman alacağını da sözlerine ekledi.


Hastings'in görüşlerine rağmen, Netflix evde daha fazla zaman geçiren insanlardan kazanç elde etti. Yılın ilk altı ayında 26 milyon ücretli abone daha kazandı ve ikinci çeyrekte gelirleri% 25 artarak 6,15 milyar dolara ulaştı.


Hastings, Netflix'in "Avrupa'nın ve Asya'nın çoğunda" üretime yeniden başladığını söyledi ve ekledi: "Umut, Eylül ve Ekim ayları boyunca, doğru testlerle çok daha fazla koşmaya başlayabileceğimizdir."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page